ΟΤΤΑΒΑ…

Τα μείζονα ζητήματα της καθ’ ημάς ειδησεογραφίας αφορούν στην «τιτανομαχία» στη Βουλή των Μητσοτάκη – Τσίπρα, τη «σφοδρή αντιπαράθεση» στο καφενείο της Βουλής, των Γεωργιάδη – Πολάκη που «λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια», και τα μηνύματα που ο …Φουρθιώτης αντάλλασσε με «γαλάζια στελέχη».
Τούτων δοθέντων, διαβάζοντας κανείς τα ρεπορτάζ ξένων ειδησεογραφικών μέσων για τα τεκταινόμενα στην Καναδική πρωτεύουσα, σκέφτεται ότι η άκρα του τάφου σιωπή των ελληνικών είναι προτιμότερη.

Τα ρεπορτάζ [διάβασα κάποια από αυτά] αναλώνονται σε συναισθηματικά φορτισμένες περιγραφές των …προβλημάτων που οι διαδηλωτές δημιουργούν στην εύρυθμη λειτουργία της πόλης, στη «βαθιά ενόχληση» που εκφράζουν αρμόδιοι φορείς και φυσικά στην «καταδίκη τους» τόσο από αυτούς, όσο και από την κοινή γνώμη [!].
Διαβάζουμε ότι «οι φορτηγατζήδες έχουν μπλοκάρει τμήματα της Οττάβα, εμποδίζοντας την κυκλοφορία», ότι «ενοχλούν τους πολίτες με τα κορναρίσματά τους», ότι «τα έξοδα για την αστυνομική επιτήρησή τους ανέρχονται στις 800.000 δολ. τη μέρα»
Επίσης για «προκλητικές, απειλητικές και ανάρμοστες συμπεριφορές των διαδηλωτών προς αστυνομικούς και πολίτες», για «ζημιές και βανδαλισμούς σε διάφορα σημεία της πόλης», και για «βεβηλώσεις εθνικών μνημείων της πρωτεύουσας».
«Πολίτες δεν μπορούν να πάνε στη δουλειά τους», «παιδιά εμποδίζονται να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους»… «Καταφύγια αστέγων …παρενοχλούνται», «ασθενοφόρα δυσκολεύονται να κυκλοφορήσουν», «γιατροί δεν μπορούν να επισκεφτούν τους καρκινοπαθείς ασθενείς τους» ενώ «επιχειρήσεις υφίστανται ζημία από την παρουσία των διαδηλωτών, σε μια ήδη πολύ δύσκολη γι’ αυτές στιγμή!»
Last but not least, τα απαραίτητα «σύμβολα μίσους», αγκυλωτοί σταυροί και εβραϊκά αστέρια με τα οποία οι διαδηλωτές του Freedom Convoy περιγράφουν, «εντελώς ανάρμοστα» τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση.
Επ’ αυτού, «Φίλοι του Simon Wiesenthal Center for Holocaust Studies», έσπευσαν να δηλώσουν : «Η χρήση ναζιστικών συμβόλων ως μέσου σύγκρισης του οτιδήποτε συμβαίνει σήμερα εδώ στον Καναδά με την εμπειρία των Εβραίων υπό ναζιστική κυριαρχία, αποτελεί αποτρόπαια μορφή διαστρέβλωσης του Ολοκαυτώματος».
*
Δεν χρειάζεται να προστεθεί ότι η «δημοσιογραφική κάλυψη» αγνοεί επιμελώς το σκεπτικό και τα αιτήματα των οδηγών, εμφανίζοντας την κυβέρνηση Τριντό ως …θύμα, μοιραίο και άβουλο θεατή εξελίξεων που …επιλέγει να μην ελέγξει δυναμικά για να αποφευχθούν τα χειρότερα.
Όπως προκύπτει από όλα τα παραπάνω [για να κάνω κι εγώ μια ανάρμοστη παρομοίωση], …ο ρόλος των μίντια ως δύναμης κρούσεως [«ταγμάτων εφόδου»] της εξουσίας δεν αποτελεί ελληνική ευρεσιτεχνία η αποκλειστικότητα.
Παρεμπιπτόντως, από σήμερα αναμένονται ακόμα περισσότεροι διαδηλωτές, ενώ εικάζεται ότι η διάρκεια της παραμονής τους θα αγγίξει τον ένα μήνα.

* Δεν γνωρίζω αν οι «Φίλοι» διαμαρτύρονται με την ίδια ένταση κάθε φορά που η προπαγάνδα των liberals στιγματίζει ως «ναζί» όποιον εκφράζει αντίθετη άποψη [αρχής γενομένης απ’ τον Trump – literally Hitler]… Το ελπίζω, αν και σε τέτοια περίπτωση δεν θα έπρεπε να κάνουν τίποτα άλλο, 24/7, απ’ το να διαμαρτύρονται. Ως προς την παρομοίωση τώρα της διαχείρισης της πανδημίας με τις ναζιστικές πρακτικές είναι εύλογη : υπάρχουν ανησυχητικά σημεία ομοιότητας, όχι βεβαίως με τις θηριωδίες και το Άουσβιτς, αλλά με προειδοποιητικά συμπτώματα εκείνου που ερχόταν : τη χυδαία προπαγανδιζόμενη περιθωριοποίηση και στοχοποίηση μέρους του πληθυσμού.


3
(Visited 74 times, 1 visits today)

3 Comments

 1. stcigar January 31, 2022 at 5:21 pm

  Από κάποιες απόψεις βέβαια θα μπορούσαμε να είμαστε ακόμα κι ευχαριστημένοι. Εμμέσως ή και ρητά οι τύποι παραδέχονται την αποτυχία τους και υιοθετούν τις περισσότερες από τις απόψεις ημών των ψεκασμένων. Από την άλλη όμως το ψέμα συνεχίζει να πηγαίνει σύννεφο, οι καταναγκασμοί παρομοίως, ενώ κινδυνεύουμε συγχρόνως τόσο από τα εμβόλια όσο και από το κορωνοϊό. Well, you can’t have it all..😐

  Reply
   1. Oannes January 31, 2022 at 11:18 pm

    Εννοείται. Είπαμε, στ’ αρχίδια τους όλα, οι τύποι είναι κλητήρες [κυβέρνηση, “ειδικοί”, μίντια]. Παίρνει τηλέφωνο ο τάδε, τους λέει “τέρμα τα δίφραγκα με τον κορωνοϊό, πάμε γι’ άλλα” και δεν προλαβαίνει να το πει και έχει γίνει.

    Reply

Leave a Reply