ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ…

Το θέμα με τους ανθρώπους που κυβερνούν τη χώρα είναι ότι, εκτός των άλλων, είναι εντελώς ηλίθιοι : μετά το 150ρι στους νέους ως “ευχαριστώ” για την [προεξοφλημένη] εμβολιαστική τους προθυμία * επόμενη κίνηση του κυρίου Μητσοτάκη ήταν …να τους απαγορεύσει την είσοδο σε μπαρ και κλαμπ [η συντριπτική πλειονότητα των νέων, βασικής πελατείας τους, είναι ανεμβολίαστοι], επιβάλλοντας σ’ όσους θα εισέρχονται μάσκες καλοκαιριάτικα, κοινωνική απόσταση και καθήλωση στην καρέκλα – περί χορού ούτε συζήτηση. Και εξαπολύοντας έφοδο εναντίον τους μέσω των μίσθαρνων των media, για τα …αχαλίνωτα κορωνοπάρτι.
Το αποτέλεσμα, απ’ ότι ακούω, είναι μια εντυπωσιακή στροφή 180 μοιρών της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας, με τα αναθέματα και τα κοσμητικά να πέφτουν βροχή σε “ειδικούς” και “υπουργούς” της Κυβέρνησης.
Και τώρα, με τις σκέψεις της κυρίας
Κεραμέως περί υποχρεωτικού εμβολιασμού των φοιτητών προκειμένου να εισέλθουν στα αμφιθέατρα, η “θετική ενέργεια” αναμένεται να χτυπήσει κόκκινο.

Σε άλλες εποχές, με άλλου είδους νέους ανθρώπους στην κοινωνική πρωτοπορία, αυτή η κυβέρνηση θα είχε ήδη επιβιβαστεί στα ελικόπτερα. Ελπίζω η διαφορά με το σήμερα να αφορά σε κάποια αργά αντανακλαστικά και μόνο.

* Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ένιωσαν, όπως θα έπρεπε, τελείως προσβεβλημένοι…

4
(Visited 124 times, 1 visits today)

8 Comments

  1. stcigar July 16, 2021 at 8:48 pm

    Βασικά όλοι όσοι εμβολιάστηκαν το τελευταίο διάστημα (ονόματα δε λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε😇) με το ζόρι το έκαναν οι άνθρωποι και κρίνοντας εξ ιδίων δεν έχουν τις καλύτερες διαθέσεις😡 πόσο μάλλον όταν διαπιστώσουν πως οι εκβιαστές δεν κράτησαν το δικό τους κομμάτι της συμφωνίας..

    Reply
    1. Oannes July 16, 2021 at 8:58 pm

      Εννοείται. Τυχαίνει να έχω εσωτερική πληροφόρηση από “νεανικές παρέες” όπου μέχρι πρότινος η πλειοψηφούσα τάση ήταν “να βάλουμε πλάτη” κλπ. και τώρα έχει μεταστραφεί στο “να ψοφήσουν οι καριόληδες”. Literally μιλάμε.

      Reply
  2. nikos July 16, 2021 at 9:18 pm

    τώρα να είχαμε ένα punk κίνημα και θα βλέπαμε άλλα πράγματα η να ζούσε ο συγχωρεμένος ο zappa να τους τα έχωνε

    Reply
    1. Oannes July 16, 2021 at 9:47 pm

      Οι άνθρωποι διαμορφώνονται από τις περιστάσεις. Θέλω να πιστεύω ότι και οι σημερινοί 18-25 αν βρεθούν με την πλάτη στο τοίχο κάπως θα αντιδράσουν – και ήδη βρίσκονται. Βέβαια στις “περιστάσεις” περιλαμβάνεται και η διαδικασία δεκαετιών λοβοτομής από lifestyle και social media, κι αυτή η γενιά έχει μεγαλώσει κολυμπώντας μέσα σ’ αυτά τα δύο. … τι μέλλει γενέσθαι ένας Θεός το ξέρει.

      Reply
  3. Nikos July 16, 2021 at 10:10 pm

    Μακάρι να έλθει ένα κύμα έκρηξης των νέων πραγματικά μακαρι

    Reply
    1. Oannes July 16, 2021 at 10:25 pm

      Ρε συ ΤΩΡΑ ΜΟΛΙΣ είδα το επίθετό σου!!! είσαι καλά; αν θέλεις στείλε μήνυμα στο mail μου mk-o@ath.forthnet.gr

      Reply
  4. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ November 30, 2021 at 7:03 pm

    Τώρα είδα το μήνυμα σου από τον Ιούλιο θα σου στείλω mail ,αύριο να τα πούμε

    Reply
    1. Oannes November 30, 2021 at 8:06 pm

      ΟΚ!

      Reply

Leave a Reply