ΟΙ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ;

Από τα χείλη αρμοδίων, ενός “ειδικού” και ενός “πολιτικού”, ακούστηκαν φράσεις …παρήγορες.
Πρώτος, εχτές, ο κύριος
Τζανάκης, άγγελος εφιαλτικών δεινών επί μονίμου βάσεως απ’ την λεβεντογέννα Κρήτη. Ο κύριος αυτός, με λεζάντα “πιθανότητα για ένα εφιάλτη χειρότερο απ’ το Μπέργκαμο”, παλινδρομούσε επί ένα πεντάλεπτο που άντεξα να τον ακούω, ανάμεσα σε προειδοποιήσεις ότι δεν θα υπάρχουν κρεβάτια ΜΕΘ για άλλα περιστατικά, “εμφράγματα, δυστυχήματα κλπ.” * και καθησυχασμούς για το ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας μπορεί να φροντίσει με τον καλύτερο τρόπο τους φιλοξενούμενους στο νησί.
Από το ήπιο παραλήρημα του επιστήμονος συγκράτησα τα εξής: “απευθύνομαι στους εμβολιασμένους και τους λέω ότι πρέπει να προσέξουν τους εαυτούς τους, αλλά …και τους συμπολίτες τους, τους ανεμβολίαστους.
Καταλαβαίνω την πικρία τους που κάποιοι συνάνθρωποί μας δεν εμβολιάζονται, όμως εμείς οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να δουλέψουμε και γι’ αυτούς …να τους προσέξουμε και αυτούς. Δεν μπορούμε να τους πετάξουμε στον Καιάδα, είναι κι αυτοί άνθρωποι που, είτε από αμφιβολία είτε από δισταγμό δεν έχουν εμβολιαστεί. Ξέρουμε ότι κινδυνεύουν, ξέρουμε ότι αν θα βγουν στη μονάδα, είναι 50-50 αν θα ζήσουν, γι αυτό [= για να τους προστατέψουμε] και εμείς οι εμβολισμένοι πρέπει να τηρούμε τα μέτρα αυτοπροστασίας, μάσκες, να κρατάμε αποστάσεις, να μην πηγαίνουμε στα ονομαζόμενα κορωνοπάρτι, και γενικά να είμαστε πολύ προσεκτικοί”.
Σημείωση : …το ότι ο κύριος Τζανάκης νιώθει υποχρεωμένος να επισημάνει ότι δεν μπορούν να πετάξουν στον Καιάδα τους ανεμβολίαστους, εκτός από “παρήγορο” είναι και αποκαλυπτικό του ότι
…υφίσταται κατ’ αρχήν μια τέτοια σκέψη στο μυαλό “ειδικών” και εμβολιασμένων. Να θυμήσουμε εδώ τις προτροπές “ειδικών” – ultimate human trash τύπου Γώγου, Βασιλακόπουλου, περί εμβολίου ή υποχρεωτικού τεστ για την είσοδο σε σούπερ μάρκετ.
Πράγμα που οδηγεί στον έτερο Καππαδόκη, “πολιτικό” της υποθέσεως,
Άδωνι Γεωργιάδη. Μετά από ένα σουρεαλιστικής βλακείας / χυδαιότητας “υπολογισμό” των διασωληνώσεων που αναμένονται τον Νοέμβριο από αυτές που έχουμε τον …Αύγουστο, συγκρίνοντάς τες με εκείνες του περσινού Αυγούστου και εφαρμόζοντας την απλή μέθοδο των τριών [τι λέει επ’ αυτού ο κύριος …Σαρηγιάννης;] ο πολιτικός κομπογιαννίτης, ανάμεσα στις καθιερωμένες ψευδείς αναφορές / διαβεβαιώσεις περί εμβολιασμένων που δεν υπάρχει περίπτωση να νοσήσουν σοβαρά ή να πεθάνουν, και τις συνήθεις απειλές προς την συμμαχία των ανευθύνων [= εκείνων που φοβούνται (“σεβαστό”), εκείνων που θέλουν να πάνε κόντρα στην κυβέρνηση, και εκείνων που είναι … εκ φύσεως συνωμοσιολόγοι] θα αναφερθεί στην περιπέτειά του με τον κορωνοϊό, αναπαράγοντας και …γενικεύοντας την “γνωμάτευση του θεράποντος ιατρού του” ότι …η βαρεία λοίμωξη σε μύτη και λαιμό που υπέστη δεν μεταφέρθηκε στους πνεύμονες …χάρη στο εμβόλιο [συμπέρασμα / νόμος Γεωργιάδη : “δεν έκανες εμβόλιο = η λοίμωξη στον πνεύμονα”].
Η …παρήγορη φράση τώρα αφορούσε στο άδειασμα [;] των Nazi dogs τύπου Γώγου, Βασιλακόπουλου, και ήρθε στο πλαίσιο στιχομυθίας στημένης όπως ολόκληρη η συζήτηση.
ΑΓ :
“δεν βλέπω πώς θα μπορούσαν να συνυπάρξουν οι ανεμβολίαστοι με τους εμβολιασμένους τον χειμώνα σε εσωτερικούς χώρους…”
Δημοσιογράφος : “Ούτε στα σούπερ μάρκετ κύριε υπουργέ;”
ΑΓ : “Ε καλά, τα σούπερ μάρκετ
εξαιρούνται ως ειδική κατηγορία …Δεν μπορείς να πεις στον κόσμο να πεθάνει απ’ την πείνα…”

Το
παρήγορο και στις δύο περιπτώσεις δεν έγκειται στο ότι “κυβέρνηση” και “εδικοί” σκοπεύουν να επιτρέψουν σε μας τους ανεμβολίαστους να …ζήσουμε. Αλλά στο ότι αντιλαμβάνονται ότι …παραείμαστε πολλοί για να επιχειρήσουν το αντίθετο. Αν ένα 40 % του πληθυσμού
[τουλάχιστον] αγνοεί τα παραμύθια τους, οι ίδιοι αυτό το ποσοστό δεν μπορούν να το αγνοήσουν.

* Το συγκεκριμένο αίσχος, να αφήνονται άνθρωποι με σοβαρά νοσήματα αφρόντιστοι εν ονόματι [στη χειρότερη περίπτωση] μιας βαρειάς γρίπης, είναι κάτι που από τον κύριο Τζανάκη χρεώνεται …στους ανεμβολίαστους. Θα έρθει η στιγμή, αν υπάρχει Θεός, που αυτός και οι όμοιοί του θα πληρώσουν.

2
(Visited 54 times, 1 visits today)

4 Comments

  1. Εmmanouel August 18, 2021 at 3:20 pm

    Μια ειναι η τιμωρια που αρμοζει σ αυτα τα υγειονομικα αποβλητα που τρομοκρατουν σαν κομμενες κεφαλες καθε μερα. Να τους βαλουν να σβηνουν τις φωτιες στην Αττικη και μετα υποχρεωτικη δενδροφυτευση για δεκα χρονια !
    Εν τω μεταξυ διασκεδαζω τωρα αφανταστα με την κεραμιδα που τους ηρθε απ τον Τσιτσιπα . Ο οποιος ο κακομοιρης καθε αλλο παρα “συνειδητα” δεν το εχει κανει , ιδου η δηλωση του αλλα με την παρανοια που επικρατει βρηκε τον μπελα του , χα χα

    «Oχι, δεν το έχω κάνει. Κανείς δε μου είπε κάτι. Δεν έχει γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός. Κάποια στιγμή θα πρέπει να εμβολιαστώ, είμαι σίγουρος γι’ αυτό, αλλά μέχρι στιγμής δεν ήταν υποχρεωτικό για να αγωνιστώ. Οπότε όχι, δεν το έχω κάνει»

    Reply
    1. Oannes August 18, 2021 at 6:01 pm

      Ο άνθρωπος του Θεού γενικά δεν είναι σε θέση να διατυπώσει μια πρόταση με ρήμα υποκείμενο κατηγορούμενο. Πιθανώς θεωρούσε ότι είναι στο απυρόβλητο, ποιος ξέρει, δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με την περίπτωση “Τσιτσιπάς”, μου είναι πιο αδιάφορος και από το άθλημά του. Το οποίο παρεμπιπτόντως, αυτό δεν βρέθηκε νομίζω κάποιος να το επισημάνει, είναι το κατεξοχήν άθλημα για εποχές κορωνοϊών και “κοινωνικών αποστάσεων”.
      Ως προς τους “επιστήμονες” πάντως πιάνω τον εαυτό μου να φαντασιώνεται σκηνές “λαϊκής οργής & εκδίκησης” που δεν θα ήταν σώφρον να αναπαραγάγω.
      Εξακολουθώ να πιστεύω ότι πιέζουν τα πράγματα όσο μπορούν σε στιλ “πάρε τώρα που γυρίζει” μήπως και εμβολιαστούν καμιά 10.000 ακόμα, γιατί για παραπάνω δεν το βλέπω. Και αν δεν είναι εντελώς ηλίθιοι, εκτός από φτωχομπινέδες και μικροκατεργάρηδες, θα το έχουν αντιληφθεί και οι ίδιοι.

      Reply
  2. Εmmanouel August 18, 2021 at 3:33 pm

    Ασε που , τωρα που το σκεφτομαι , εκτος των αλλων, μπορει και το ”ατυχημα” Τσιτσιπα (που δεν του εχω καμμια ιδιαιτερη συμπαθεια, ) να εχει παιξει καποιο ρολο στο να πατησουν τερμα το γκαζι στον εκφοβισμο του κοσμου ,μην τυχον κι αρχισουν καποιοι να εχουν δευτερες σκεψεις για το εμβολιο,,

    Reply
    1. Oannes August 18, 2021 at 6:04 pm

      Δεν ξέρω αν έχουν πατήσει επιπλέον γκάζι τις τελευταίες μέρες, δεν αποκλείεται. Νομίζω πάντως ότι είναι ξεσσαλωμένοι εδώ και μήνες. Και εξακολουθώ να πιστεύω ότι ο λόγος αφορά το ότι οι παρτίδες λήγουν και ο κόσμος …δε λέει να συμμορφωθεί.

      Reply

Leave a Reply