ΟΙ ΑΓΩΓΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ…

Η κλασική ανάλυση για το σαμποτάζ, με συνοπτικές διαδικασίες αποδιδόμενο στους Αμερικανούς * αφορά στο ότι ήθελαν να αποκλείσουν την περίπτωση επιστροφής των Ευρωπαίων στην προηγούμενη σχέση ενεργειακής εξάρτησης από τη Ρωσία, δεσμεύοντάς τους ως πελάτες και πλήττοντας ανεπανόρθωτα τον …Νο 1 αντίπαλο, σύμφωνα με το δόγμα Μπρεζίνσκι που εξακολουθεί να κρατά σε εθελούσια ύπνωση τους διαχειριζόμενους την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.
Η δική μου εντύπωση, διατυπωμένη με τη δέουσα επιφυλακτικότητα, ήταν ότι δεν αποκλείεται το σαμποτάζ να έχει προκληθεί από τους ίδιους τους
Ρώσους, εκμεταλλευόμενους το “εύλογο” της παραπάνω ανάλυσης ** σε συνδυασμό με ενδείξεις μη επιδεκτικές αγνόησης, όπως οι δηλώσεις του Dementia Joe και τις Victoria Nulad [βλ. post – βίντεο, σχόλια]. Σ’ αυτές προστίθεται εκείνη του ΥΠΕΞ Anthony Blinken, περί “τρομερής ευκαιρίας”που αποτελεί η εξαφάνιση του αγωγού. για την οριστική ενεργειακή ανεξαρτητοποίηση από τους Ρώσους.

Ο στόχος πίσω απο μια τέτοια ενέργεια των Ρώσων θα μπορούσε να είναι η δημιουργία ρήγματος στη σχέση Ευρώπης – ΗΠΑ : οι Αμερικανοί εκτίθενται σαν αδίστακτοι εκμεταλλευτές των δήθεν συμμάχων τους, οι οποίοι αποτελούν απλώς εργαλεία της “υψηλής στρατηγικής” τους. Αλλά και ρήγματος ανάμεσα στους ευρωπαϊκούς λαούς και τις ασπόνδυλες κυβερνήσεις τους – θέμα το οποίο ακριβώς έθιξε τις προάλλες ο Πούτιν.
Ως προς το καταλυτικό επιχείρημα εναντίον της ρωσικής εμπλοκής στο σαμποτάζ “από που κι ως που η Ρωσία θα κατέστρεφε το βασικό διαπραγματευτικό της εργαλείο – μοχλό πίεσης”, η απάντηση, σκεφτόμουν, θα μπορούσε να είναι ότι η ζημιά στους αγωγούς …δεν θα προκύψει τελικά τόσο τεράστια, ούτε ακριβώς μη επιδιορθώσιμη όπως λέχθηκε. Οπότε η κίνηση των Ρώσων, αν είναι τελικά τέτοια, είναι επί της ουσίας
προπαγάνδα, με ηθικό έρεισμα και ελεγχόμενο κόστος.
Όπως λοιπόν ανακοινώθηκε από την Gazprom αρχές της εβδομάδας … η ζημιά
δεν είναι τόσο εκτεταμένη. Σύμφωνα με το Bloomberg “η Gazprom είναι έτοιμη να διοχετεύσει αέριο μέσω του Nord Stream 2”, καθώς, “μια από τις γραμμές του μπορεί να έχει παραμείνει ανέπαφη μετά τις επιθέσεις”, ενώ “οι διαρροές έχουν σταματήσει στις άλλες γραμμές”. Εννοείται ότι μιλάμε
για τον αγωγό τη λειτουργία του οποίου μπλόκαρε η Γερμανία το Φεβρουάριο. Οποιαδήποτε έναρξη λειτουργίας του θα απαιτήσει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η επικοινωνιακά αξιοποιήσιμη ζημιά επομένως έχει συμβεί, και ταυτόχρονα το “διαπραγματευτικό χαρτί” παραμένει στα χέρια του ΒΠ.
Αυτά ενώ η Ρωσία, αμέσως μετά την επισημοποίηση από τη Δούμα της προσάρτησης, έχει εξαπολύσει
σαρωτική αντεπίθεση, χρησιμοποιώντας πλέον τις εναέριες δυνάμεις της, με την Ευρώπη να εκπαιδεύει 15.000 Ουκρανούς στρατιώτες για να τους ρίξει στη μάχη, ψηφίζoντας ταυτόχρονα …νέα σειρά μέτρων.
Την ίδια στιγμή, ο
ακατονόμαστος [έτσι θα έπρεπε να αναφέρεται στο εξής ο Β. Ζελένσκι] ζητά “προληπτικά πυρηνικά χτυπήματα του ΝΑΤΟ επί ρωσικού εδάφους, για να καταλάβουν οι Ρώσοι τι τους περιμένει αν χρησιμοποιήσουν οι ίδιοι τα ατομικά τους όπλα“!

* Eννοείται ότι για την αμερικανική κυβέρνηση και τα φερέφωνα αυτής mainstream media, και μόνο η νύξη περί αμερικανικής υπαιτιότητας σε κατατάσσει αυτόματα στη λίστα των Ρώσων πρακτόρων…

** …διαδομένης σε όλα τα εναλλακτικά αμερικανικά media [και εν μέρει στο Fox], όπως και τα ευρωπαϊκά αντίστοιχα : ασχέτως του τι λέγεται επισήμως, ο “πολίτης” έχει πάρει το μήνυμα.

4
(Visited 77 times, 1 visits today)

Leave a Reply