ΝΥΝ ΚΑΙ ΑΕΙ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΑΣ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ …ΔΟΣΕΙΣ

Είμαι αληθινά περίεργος πότε, πολλοί και διάφοροι, ανάμεσα στους οποίους γνωστοί, συγγενείς και φίλοι [με κάποιους έχουμε περιορίσει την επικοινωνία …προς αποφυγήν επικινδύνων συζητήσεων] θα αντιληφθούν ότι κάτι πολύ πιο περίεργο και σκοτεινό συμβαίνει εδώ, από “μια πανδημία που απειλεί τις ζωές όλων μας”.
Βρισκόμαστε επίσημα ενώπιον νέας εξέλιξης, που αποτελεί απλώς
επίρρωση μιας πρόβλεψης που κάποιοι, με το φτωχό μας, ανειδίκευτο μυαλό, έχουμε κάνει από καταβολής εμβολιαστικού προγράμματος : όσοι μπλέξουν σ’ αυτό τον φαύλο κύκλο οικεία βουλήσει [ή και χωρίς αυτήν, αρχίζω να φοβάμαι], δεν πρόκειται να ξεμπλέξουν εις τον αιώνα τον άπαντα.

Το “ρεπορτάζ” :
[in.gr]
Είστε πλήρως εμβολιασμένος; Ναι αλλά με… ημερομηνία λήξης.
Αυτή φαίνεται πως θα είναι η νέα πραγματικότητα από το 2022, την ώρα που όλο και περισσότερες χώρες βάζουν ημερομηνία λήξης στα πιστοποιητικά εμβολιασμού τους.
Το ζήτημα έχει ανοίξει επίσημα και στη χώρα μας με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, να αναφέρει χτες πως η υποχρεωτική τρίτη δόση είναι μία συζήτηση που έχει ξεκινήσει  και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Από την πλευρά της η επιστημονική κοινότητα τονίζει όλο και περισσότερο πως μετά την προέλευση των έξι μηνών από την τελευταία δόση υπάρχει μία εξασθένηση της ανοσίας, η οποία με την παρέλευση του χρόνου μεγαλώνει.
Ήδη χτες ο καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Γκίγκας Μαγιορκίνης
* μίλησε για τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα σχετικά με την διάρκεια της ανοσίας από τον πλήρη εμβολιασμό που έρχονται από το Ισραήλ.
Συγκεκριμένα ανέφερε πως τα δεδομένα δείχνουν μία μέτρια ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ εξασθένηση που επιπεδώνεται γύρω στους 5 με 6 μήνες μετά. Η εξασθένηση αυτή έχει ως αποτέλεσμα γύρω στις 2 φορές περισσότερες σοβαρές μολύνσεις σε αυτούς που έκαναν το εμβόλιο 6 μήνες πίσω σε σχέση με αυτούς που το έκαναν πριν από 1 με 2 μήνες και εξήγησε πως πρακτικά το εμβόλιο από 95% αποτελεσματικότητα για σοβαρή νόσο «πέφτει» σε 90% αποτελεσματικότητα.
[σ.σ. θα ήθελα να είχα μπροστά μου τον κύριο Μαγιορκίνη, ώστε να του δώσω την ευκαιρία να μου εξηγήσει διά ζώσης
τα μαθηματικά του …και ό,τι ήθελε προκύψει]…
…Το Ισραήλ έχει εφαρμόσει μία πολιτική πιο επιθετική από χώρες της Ευρώπης, της Αμερικής και της Ασίας, καθώς δεν δίνει το περιθώριο των 12 μηνών, αλλά των έξι.
Μάλιστα δεν απευθύνεται μόνο σε τουρίστες, αλλά και στους πολίτες του, οι οποίοι πρέπει να επιδεικνύουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους για να έχουν πρόσβαση σε εσωτερικό χώρο και κατ΄επέκταση να μην έχουν περάσει περισσότεροι από έξι μήνες από την τελευταία δόση.
Το ίδιο μοντέλο λοιπόν έχει αρχίσει να συζητείται και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Οι συζητήσεις μάλιστα είναι πολύ πιθανό να ενταθούν τον Δεκέμβριο και το ζήτημα της ημερομηνίας λήξης των πιστοποιητικών εμβολιασμού να πέσει στο τραπέζι της Συνόδου Κορυφής.
Σε περίπτωση δηλαδή που ακολουθηθεί το «μοντέλο Ισραήλ» πρακτικά αυτό θα σημαίνει πως δεν θα επιτρέπονται τα ταξίδια σε όσους δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση, καθώς δεν θα έχουν ανανεωμένο πιστοποιητικό.
Ωστόσο, στην Αμερική αρκετοί πολίτες έσπευσαν να κάνουν ενισχυτική δόση νωρίτερα απ΄ ότι έπρεπε προκειμένου να μην έχουν πρόβλημα με τα προγραμματισμένα ταξίδια τους, πράγμα που οι επιστήμονες έχουν τονίσει ότι πρέπει να αποφεύγεται…
…Υπάρχει ένα πιθανό μειονέκτημα από τη λήψη αναμνηστικής δόσης πριν από την παρέλευση έξι μηνών.  Τα μεσοδιαστήματα μεταξύ των εμβόλιων πρέπει να τηρούνται ώστε να παρέχουν στους ανθρώπους ισχυρή ανοσία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
[σ.σ. Η εξέλιξη των πραγμάτων περιλαμβάνει ένα σενάριο όπου ο “ειδικός” θα αποτελεί τη φωνή της λογικής που θα προσπαθεί να επαναφέρει στην τάξη τον
junkie των εμβολίων “πολίτη”]
Τέλος, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσίευση μίας επιστημονικής ομάδας στο εβδομαδιαίο ιατρικό περιοδικό The Lancet, μεγάλη μερίδα ειδικών θεωρεί πως οι κυβερνήσεις δεν θα πρέπει να ακολουθήσουν μία επιθετική πολιτική όσον αφορά την τρίτη δόση.
«Οι πολιτικές για τη χορήγηση αναμνηστικών δόσεων σε ήδη εμβολιασμένους πληθυσμούς πρέπει να βασίζονται σε προσεκτική εξέταση των οφελών και των κινδύνων και πρέπει να ενημερώνονται με προσεκτικό, ισορροπημένο και δημόσιο έλεγχο των διαθέσιμων δεδομένων. Με σαφείς ενδείξεις ότι ο πλήρης εμβολιασμός (δηλ. δύο δόσεις) είναι
περισσότερο από 90% αποτελεσματικός στην προστασία από σοβαρή ασθένεια και νοσηλεία – συμπεριλαμβανομένης της πιο μεταδοτικής παραλλαγής δέλτα – οι συγγραφείς καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι «ακόμη και αν τελικά μπορεί να επιτευχθεί κάποιο κέρδος από την ενίσχυση, δεν θα υπερτερεί των οφελών από την παροχή αρχικής προστασίας στους μη εμβολιασμένους».

Με δεδομένα ότι 1. τα κρούσματα, όπως μας λένε, αυξάνουν συνεχώς, κι ότι 2. μαζί αυξάνει και η αναλογία των εμβολιασμένων προς ανεμβολίαστους, θα ήταν ενδιαφέρον να ακούσουμε κάποιον από τους “συγγραφείς” να μας στοιχειοθετεί το περί 90% αποτελεσματικότητας. Με άλλο τρόπο πέρα απ’ το εξακριβωμένο ψέμα περί 90-τόσο % των νοσηλευομένων “που είναι ανεμβολίαστοι”.


* Κάποια πράγματα πρέπει να μπαίνουν σε λούπα, μήπως και τα εμπεδώσουμε : ο περί ου ο λόγος κύριος, όπως και ο κύριος Τσιόδρας, έχουν στηρίξει με τις υπογραφές τους την κατά παραγγελίαν, διάτρητη σήμερα “μελέτη” δημοσιευμένη στο περιοδικό Lancet [Φεβρουάριος 2020], σύμφωνα με την οποία κάθε νύξη περί τεχνητής προέλευσης του ιού από το εργαστήριο της Wuhan είναι εντελώς αστήρικτη και αποτελεί αντιεπιστημονική παραπληροφόρηση. Το ότι οι “κατηγορίες” έχουν αντιστραφεί, πλήττοντας πλέον τους συντάκτες / υποστηρικτές της μελέτης, δεν τους σταματά “παραδόξως” να ομιλούν από καθέδρας, παραπληροφορώντας τον κόσμο.

4
(Visited 167 times, 1 visits today)

4 Comments

  1. Εmmanouel November 7, 2021 at 9:08 am

    “Εσεις οι εμβολιασμενοι , στο τελος θα κανετε πιο πολλες δοσεις κι απ τον Κωτσοβολο! ”
    Απ τα πινακακια με ατακες που κυκλοφορουν στο διαδικτυο ..

    Reply
    1. Oannes November 7, 2021 at 10:10 am

      👍👍👍

      Reply
    1. Oannes November 7, 2021 at 2:34 pm

      Τωρα μόλις κατάφερα να βρω ένα συμπυκνωμένο τρίωρο για να γραψω το πρώτο μέρος του κειμένου που σου είχα πει, ως εκ τούτου δεν έχω ασχοληθεί με το θέμα.
      Από μια πρώτη ματιά, άλλοι λένε έτσι κι άλλοι γιουβέτσι. Θα το τσεκάρω πιο επισταμένως αργότερα.

      Reply

Leave a Reply