ΝΤΟΥΓΚΙΝ : Γ’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ

Ακολουθεί αναπαραγωγή, από in.gr του “άρθρου-φωτιά” του Αλεξάντρ Ντούγκιν “φιλόσοφου” [όπως αμετροεπώς χαρακτηρίζεται] και σύμβουλου του Βλάντιμιρ Πούτιν. Κάποια στιγμή εντός της ημέρας θα επανέλθουμε με εκτενή σχολιασμό, για τους τυχόν ενδιαφερόμενους.

Για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο κάνει λόγο σε άρθρο-φωτιά ο ρώσος υπερεθνικιστικής φιλόσοφος Αλεξάντρ Ντούγκιν, οι επισημάνσεις του οποίου έχουν ιδιαίτερη σημασία καθώς από πολλούς θεωρείται ο ιθύνων νους πίσω από τις κινήσεις του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στη γεωπολιτική «σκακιέρα» (στη φωτογραφία από moderndiplomacy.eu, επάνω, Πούτιν, αριστερά, και Ντούγκιν).
Το άρθρο του Ντούγκιν
«Τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν σημαντικές αλλαγές στην ισορροπία δυνάμεων στην Ουκρανία. Αυτό πρέπει να εξεταστεί στο σύνολό του.
Δείτε ακόμα – Ανάλυση-βόμβα: Γιατί οδηγούμαστε σε σύγκρουση ΗΠΑ, Ρωσίας και Κίνας
Οι αντεπιθέσεις του Κιέβου ήταν γενικά αποτυχημένες στην περιοχή της Χερσώνας, αλλά, δυστυχώς, επιτυχείς στην περιοχή του Χαρκόβου. Η κατάσταση στην περιοχή του Χαρκόβου και η αναγκαστική υποχώρηση των συμμαχικών δυνάμεων είναι το σημείο καμπής.
Αφήνοντας στην άκρη τις ψυχολογικές επιπτώσεις και τα δικαιολογημένα συναισθήματα των πατριωτών, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι σε ολόκληρη την ιστορία της SMO (ειδική στρατιωτική επιχείρηση, όπως αποκαλεί η Ρωσία την εισβολή στην Ουκρανία) έχουμε φτάσει στο σημείο χωρίς επιστροφή.
Ολοι συνιστούν τώρα τη λήψη έκτακτων μέτρων για να αντιστραφεί η κατάσταση, και ορισμένα από αυτά είναι αρκετά ορθολογικά. Δεν διεκδικούμε την πρωτοτυπία με κανέναν τρόπο, αλλά θα προσπαθήσουμε μόνο να συνοψίσουμε τα πιο θεμελιώδη σημεία και προτάσεις και να τα τοποθετήσουμε στο παγκόσμιο γεωπολιτικό πλαίσιο.
Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος
Βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου, στον οποίο η Δύση μας ωθεί με εμμονή. Και αυτό δεν είναι πια φόβος ή προσδοκία, αυτό είναι γεγονός.
Η Ρωσία εκτιμάται ότι διαθέτει πάνω από 1.450 πυρηνικές κεφαλές έτοιμες για χρήση, περίπου 100 περισσότερες από τις ΗΠΑ
Η Ρωσία βρίσκεται σε πόλεμο με τη συλλογική Δύση, με το ΝΑΤΟ και τους συμμάχους τους (αν και όχι με όλους – η Τουρκία και η Ελλάδα έχουν τη δική τους θέση, και ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, κυρίως η Γαλλία και η Ιταλία, αλλά όχι μόνο, δεν θέλουν να συμμετάσχουν ενεργά στον πόλεμο με τη Ρωσία). Και όμως η απειλή ενός Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου πλησιάζει.
Το αν πρόκειται για τη χρήση πυρηνικών όπλων είναι ένα ανοιχτό ερώτημα. Αλλά η πιθανότητα ενός πυρηνικού Αρμαγεδδώνα αυξάνεται καθημερινά.
Είναι απολύτως σαφές, και πολλοί αμερικανοί στρατιωτικοί ηγέτες (όπως ο πρώην διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη, Μπεν Χότζες) το διακηρύσσουν ανοιχτά ότι η Δύση δεν θα είναι πλέον ικανοποιημένη ακόμη και με την πλήρη αποχώρησή μας από το έδαφος της πρώην Ουκρανίας, θα καταλήξουμε στο έδαφός μας, επιμένοντας σε «άνευ όρων παράδοση» (Γενς Στόλτενμπεργκ), «από-ιμπεριαλισμό» (Μπεν Χότζες), διαμελισμό της Ρωσίας.
Το 1991, η Δύση ήταν ικανοποιημένη με την κατάρρευση της ΕΣΣΔ και την ιδεολογική μας συνθηκολόγηση, κυρίως με την υιοθέτηση της δυτικής φιλελεύθερης ιδεολογίας, του πολιτικού συστήματος και της οικονομίας υπό τη δυτική ηγεσία. Σήμερα, για τη Δύση, η κόκκινη γραμμή είναι η ύπαρξη μιας κυρίαρχης Ρωσίας – ακόμη και εντός των συνόρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Πλήγμα από τη Δύση κατά της Ρωσίας
Η αντεπίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή του Χαρκόβου συνιστά ένα άμεσο πλήγμα από τη Δύση κατά της Ρωσίας. Ολοι γνωρίζουν ότι αυτή η επίθεση οργανώθηκε, προετοιμάστηκε και εξοπλίστηκε από τη στρατιωτική διοίκηση των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ και πραγματοποιήθηκε υπό την άμεση επίβλεψή τους.
Δεν πρόκειται μόνο για τη χρήση στρατιωτικού εξοπλισμού του ΝΑΤΟ, αλλά και για δυτικές αεροδιαστημικές πληροφορίες, μισθοφόρους και εκπαιδευτές.
Στα μάτια της Δύσης, αυτή είναι η αρχή του «τέλους μας». Εφόσον επιδείξαμε κάποια αδυναμία στην άμυνα των εδαφών που έχουμε υπό τον έλεγχό μας στην περιοχή του Χαρκόβου, μπορούμε να νικηθούμε περαιτέρω. Αυτή δεν είναι μια μικρή επιτυχία της αντεπίθεσης του Κιέβου, αυτή είναι η πρώτη απτή επιτυχία της Drang nach Osten των δυνάμεων του ΝΑΤΟ.
Φυσικά, μπορεί κανείς να προσπαθήσει να το αποδώσει σε προσωρινές «τεχνικές δυσκολίες» και ν’ αναβάλει την ουσιαστική ανάλυση της κατάστασης για αργότερα. Αλλά αυτό απλώς θα καθυστερήσει την πραγματοποίηση ενός τετελεσμένου γεγονότος, και ως εκ τούτου θα μας αποδυναμώσει και θα αποθαρρύνει μόνο τους εαυτούς μας.
Συνεπώς, αξίζει να παραδεχτούμε ψυχρά: η Δύση μας κήρυξε τον πόλεμο και ήδη τον διεξάγει. Δεν επιλέξαμε αυτόν τον πόλεμο, δεν τον θέλαμε. Το 1941, επίσης δεν θέλαμε πόλεμο με τη ναζιστική Γερμανία και αρνηθήκαμε να πιστέψουμε σε αυτόν μέχρι το τέλος.
Αλλά στην τρέχουσα κατάσταση, όταν γίνεται de facto εναντίον μας, αυτό δεν έχει καθοριστική σημασία. Τώρα είναι σημαντικό μόνο να τον κερδίσουμε, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα της Ρωσίας να υπάρχει.

Τέλος της SMO
Η SMO ως περιορισμένη επιχείρηση για την απελευθέρωση του Ντονμπάς και ορισμένων εδαφών της Νέας Ρωσίας ολοκληρώθηκε. Σταδιακά εξελίχθηκε σ’ έναν πλήρη πόλεμο με τη Δύση, στον οποίο, στην πραγματικότητα, το ίδιο το τρομοκρατικό ναζιστικό καθεστώς του Κιέβου παίζει μόνο οργανικό ρόλο.
Μια προσπάθεια να το πολιορκήσει και να απελευθερώσει σειρά από εδάφη της Νέας Ρωσίας που ελέγχονται από τους ουκρανούς Ναζί, διατηρώντας αμετάβλητη την υπάρχουσα γεωπολιτική ισορροπία δυνάμεων στον κόσμο, ως μια τεχνική επιχείρηση απέτυχε, και προσποιούμενοι ότι απλώς συνεχίζουμε τη SMO – κάπου στις παρυφές της προσοχής του κοινού – είναι απλώς άσκοπο.
Ενάντια στη θέλησή μας, βρισκόμαστε τώρα σε πόλεμο, και αυτό ισχύει για κάθε πολίτη της Ρωσίας: ο καθένας μας βρίσκεται στη διόπτρα του εχθρού, τρομοκράτη, ελεύθερου σκοπευτή.
Ο ρωσικός διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος Sarmat (φωτογραφία Roscosmos Space Agenc)
Ταυτόχρονα, η κατάσταση είναι τέτοια που, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους, είναι αδύνατο να επιστρέψουν τα πάντα στις αρχικές συνθήκες που επικρατούσαν μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου 2022.
Αυτό που συνέβη είναι μη αναστρέψιμο και δεν πρέπει να ανησυχούμε καν για τυχόν παραχωρήσεις ή συμβιβασμούς εκ μέρους μας. Ο εχθρός θα δεχτεί μόνο την πλήρη παράδοση, υποδούλωση, εξάρθρωση, κατοχή. Οπότε απλώς δεν έχουμε επιλογή.
Το τέλος της SMO σημαίνει την ανάγκη για βαθιούς μετασχηματισμούς ολόκληρου του πολιτικού και κοινωνικού συστήματος της σύγχρονης Ρωσίας – τη μετατροπή της χώρας σε στρατιωτική βάση – στην πολιτική, την οικονομία, τον πολιτισμό και τη σφαίρα πληροφοριών.
Η SMO θα μπορούσε να παραμείνει σημαντικό, αλλά όχι το μοναδικό περιεχόμενο της ρωσικής δημόσιας ζωής. Ο πόλεμος με τη Δύση καθυποτάσσει τα πάντα.
Ιδεολογικό μέτωπο
Η Ρωσία βρέθηκε σε κατάσταση ιδεολογικού πολέμου. Οι αξίες που πρεσβεύει η παγκοσμιοποιημένη Δύση – LGBT, νομιμοποίηση των διαστροφών, τα ναρκωτικά, η συγχώνευση ανθρώπου και μηχανής, η πλήρης ανάμειξη κατά την ανεξέλεγκτη μετανάστευση κ.λπ. – είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τη στρατιωτικοπολιτική ηγεμονία και το μονοπολικό της σύστημα.
Ο δυτικός φιλελευθερισμός και η παγκόσμια στρατιωτικοπολιτική και οικονομική κυριαρχία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ είναι ένα και το αυτό. Το να πολεμάμε με τη Δύση και να αποδεχόμαστε (έστω και εν μέρει) τις αξίες της, στο όνομα των οποίων διεξάγει έναν πόλεμο εναντίον μας, έναν πόλεμο αφανισμού, είναι απλώς παράλογο.
Μια δική μας ιδεολογία δεν θα ήταν μόνο «χρήσιμη» για εμάς σήμερα. Aν δεν έχουμε, θα χάσουμε. Η Δύση θα συνεχίσει να μας επιτίθεται τόσο απ’ έξω, με οπλισμένους και εκπαιδευμένους ουκρανούς Ναζί, όσο και από μέσα, με την πάντα φιλελεύθερη πέμπτη φάλαγγα που διαφθείρει έξυπνα τα μυαλά και τις ψυχές των νεότερων γενιών. Χωρίς μια δική μας ιδεολογία, που να καθορίζει ξεκάθαρα ποιος είναι φίλος και ποιος εχθρός, θα βρισκόμασταν σε μια τέτοια κατάσταση σχεδόν ανίσχυροι.
Η ιδεολογία πρέπει να δηλωθεί αμέσως και η ουσία της πρέπει να είναι η πλήρης και άμεση απόρριψη της δυτικής ιδεολογίας, της παγκοσμιοποίησης και του ολοκληρωτικού φιλελευθερισμού, με όλα τα εργαλειακά υποείδη της – συμπεριλαμβανομένου του νεοναζισμού, του ρατσισμού και του εξτρεμισμού.

Κινητοποίηση
Η κινητοποίηση είναι αναπόφευκτη. Ο πόλεμος επηρεάζει τους πάντες και τα πάντα, αλλά η κινητοποίηση δεν σημαίνει τη βίαιη αποστολή στρατευσίμων στο μέτωπο, αυτό μπορεί να αποφευχθεί, για παράδειγμα, με τη συγκρότηση ενός ολοκληρωμένου εθελοντικού κινήματος, με τα απαραίτητα οφέλη και την κρατική υποστήριξη.
Πρέπει να επικεντρωθούμε στους βετεράνους και στην ειδική υποστήριξη των νεορώσων πολεμιστών. Η Ρωσία έχει λίγους από αυτούς, αλλά υπάρχουν υποστηρικτές και στο εξωτερικό. Δεν πρέπει να διστάζουμε να σχηματίσουμε αντιναζιστικές και αντιπαγκοσμιοποιητικές διαταξιαρχίες με έντιμους ανθρώπους από την Ανατολή και τη Δύση.
Πάνω από όλα, δεν πρέπει να υποτιμούμε τους Ρώσους. Είμαστε ένα έθνος ηρώων. Με μεγάλο κόστος, αλλά ένας τρομερός εχθρός που έχει νικήσει ούτε μία ούτε δύο φορές στην ένδοξη ιστορία μας. Και αυτή τη φορά θα είμαστε νικητές, έστω και στον πόλεμο κατά της Δύσης, και αυτή τη φορά θα είναι λαϊκός πόλεμος. Κερδίζουμε τους λαϊκούς πολέμους, πολέμους στους οποίους ο γιγάντιος λαός έχει ξυπνήσει για να πολεμήσει.
Το ρωσικό υπερηχητικό στρατηγικό βομβαρδιστικό Tu-160
Η κινητοποίηση συνεπάγεται πλήρη αλλαγή της πολιτικής πληροφόρησης. Οι κανόνες της εποχής της ειρήνης (που είναι ουσιαστικά η τυφλή αντιγραφή δυτικών προγραμμάτων και στρατηγικών ψυχαγωγίας που δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να διαφθείρουν την κοινωνία) πρέπει να καταργηθούν.
Η τηλεόραση και τα μέσα ενημέρωσης γενικότερα θα πρέπει να γίνουν όργανα πατριωτικής κινητοποίησης εν καιρώ πολέμου. Η συνεργασία στο μέτωπο πρέπει να υπάρχει και στο εσωτερικό μέτωπο. Εχει ήδη ξεκινήσει σιγά σιγά, αλλά προς το παρόν επηρεάζει μόνο ένα μικρό μέρος των τηλεοπτικών καναλιών. Αλλά θα έπρεπε να επεκταθεί παντού.
Πολιτισμός, ενημέρωση, εκπαίδευση, διαφωτισμός, πολιτική, κοινωνική σφαίρα: όλα πρέπει να λειτουργούν ομόφωνα για τον πόλεμο, δηλαδή για τη νίκη.
Οικονομία
Κάθε κυρίαρχο κράτος μπορεί να εκδώσει όσο εθνικό νόμισμα χρειάζεται. Αν είναι πραγματικά κυρίαρχο. Ο πόλεμος με τη Δύση δεν έχει νόημα όταν συνεχίζεις να παίζεις οικονομικά παιχνίδια σύμφωνα με τους δικούς της κανόνες. Μόνο μια πολεμική οικονομία μπορεί να είναι κυρίαρχη.
Για τη νίκη πρέπει να ξοδευτούν όσα χρειάζονται. Είναι απαραίτητο μόνο να διασφαλιστεί ότι τα ποσά συγκεντρώνονται σε ένα ειδικό ταμείο για στρατηγικούς σκοπούς. Η διαφθορά σε τέτοιες περιστάσεις θα πρέπει να ταυτίζεται με έγκλημα πολέμου.
Ο πόλεμος και η άνεση είναι ασυμβίβαστα. Η άνεση ως στόχος, ως σημείο αναφοράς στη ζωή, πρέπει να εγκαταλειφθεί. Μόνο τα έθνη που είναι προετοιμασμένα για κακουχίες μπορούν να κερδίσουν πραγματικούς πολέμους.
Σε αυτές τις καταστάσεις υπάρχει πάντα ένας νέο είδος οικονομολόγων που στόχος τους είναι να σώσουν το κράτος, ειδικά αυτό. Τα δόγματα, τα σχολεία, οι μέθοδοι και οι προσεγγίσεις είναι δευτερεύοντες παράγοντες.
Μια τέτοια οικονομία μπορούμε να την ονομάσουμε οικονομία κινητοποίησης ή απλώς πολεμική οικονομία.
Οι σύμμαχοί μας
Σε κάθε πόλεμο, ο ρόλος των συμμάχων είναι εξαιρετικά σημαντικός. Σήμερα η Ρωσία δεν έχει τόσους πολλούς, αλλά υπάρχουν. Πρώτα απ’ όλα, μιλάμε για εκείνες τις χώρες που απορρίπτουν τη δυτική φιλελεύθερη μονοπολική τάξη.
Είναι οι υποστηρικτές της πολυπολικότητας όπως η Κίνα, το Ιράν, η Βόρεια Κορέα, η Σερβία, η Συρία, η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, το Μάλι, αλλά και, ως ένα βαθμό, η Ινδία, η Τουρκία, ορισμένες ισλαμικές, αφρικανικές και λατινοαμερικανικές χώρες (ιδίως η Κούβα, η Νικαράγουα και η Βενεζουέλα)
Για τη δραστηριοποίησή τους πρέπει να κινητοποιηθούν όλοι οι διαθέσιμοι πόροι, όχι μόνο η επαγγελματική διπλωματία, αλλά και η λαϊκή διπλωματία, και γι’ αυτό χρειάζεται και πάλι ιδεολογία.
Πρέπει να πείσουμε τους συμμάχους μας ότι αποφασίσαμε να κάνουμε μια μη αναστρέψιμη ρήξη με την παγκοσμιοποίηση και τη δυτική ηγεμονία και ότι είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε μέχρι το τέλος για την οικοδόμηση ενός πολυπολικού κόσμου. Εδώ πρέπει να είμαστε συνεπείς και αποφασιστικοί.
Ο καιρός για ταλαντεύσεις και συμβιβασμούς έχει τελειώσει. Ο πόλεμος της Δύσης εναντίον της Ρωσίας χωρίζει την ανθρωπότητα στις διαφορετικές πλευρές των οδοφραγμάτων.
Πνευματικός παράγοντας
Στο επίκεντρο της παγκόσμιας αντιπαράθεσης που έχει ξεκινήσει βρίσκεται η πνευματική, θρησκευτική πτυχή. Η Ρωσία βρίσκεται σε πόλεμο με έναν αντιθρησκευτικό πολιτισμό που πολεμά τον Θεό και ανατρέπει τα ίδια τα θεμέλια των πνευματικών και ηθικών αξιών: τον Θεό, την Εκκλησία, την οικογένεια, το φύλο, τον άνθρωπο.
Ρωσικό υποβρύχιο Belgorod, ικανό να εκτοξεύσει τορπίλες Poseidon (φωτογραφία Russian Navy)
Με όλες τις διαφορές μεταξύ της Ορθοδοξίας, του παραδοσιακού Ισλάμ, του Ιουδαϊσμού, του Ινδουισμού ή του Βουδισμού, όλες οι θρησκείες και οι πολιτισμοί που χτίζονται πάνω τους αναγνωρίζουν τη θεϊκή αλήθεια, την υψηλή πνευματική και ηθική αξιοπρέπεια του ανθρώπου, τιμώντας τις παραδόσεις και τους θεσμούς – το κράτος, την οικογένεια, την κοινότητα.
Η σύγχρονη Δύση τα έχει καταργήσει όλα αυτά, αντικαθιστώντας τα με την εικονική πραγματικότητα, τον ακραίο ατομικισμό, την καταστροφή του φύλου, την καθολική επιτήρηση, μια ολοκληρωτική «κουλτούρα κατάργησης», μια κοινωνία μετά την αλήθεια.
Ο ανοιχτός σατανισμός και ο καθαρός ρατσισμός ανθίζουν στην Ουκρανία και η Δύση μόνο τους υποστηρίζει.
Εχουμε να κάνουμε με αυτό που οι ορθόδοξοι γέροντες αποκαλούν «πολιτισμό του Αντίχριστου». Επομένως, ο ρόλος της Ρωσίας είναι να ενώσει πιστούς διαφορετικών θρησκειών σε αυτή την αποφασιστική μάχη.
Δεν πρέπει να περιμένετε τον παγκόσμιο εχθρό να καταστρέψει το σπίτι σας, να σκοτώσει τον άντρα, τον γιο ή την κόρη σας… Κάποια στιγμή θα είναι πολύ αργά. Ο Θεός να μην επιτρέψει να ζήσουμε για να δούμε τέτοια στιγμή.
Η εχθρική επίθεση στην περιοχή του Χαρκόβου είναι ακριβώς αυτό: η αρχή ενός πραγματικού πολέμου της Δύσης εναντίον μας. Η Δύση δείχνει την πρόθεσή της να ξεκινήσει έναν πόλεμο εξόντωσης εναντίον μας – τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Πρέπει να συγκεντρώσουμε όλο το βαθύτερο εθνικό μας δυναμικό για να αποκρούσουμε αυτήν την επίθεση. Με όλα τα μέσα: σκέψη, στρατιωτική δύναμη, οικονομία, πολιτισμό, τέχνη, εσωτερική κινητοποίηση όλων των κρατικών δομών και του καθενός μας».

4
(Visited 207 times, 1 visits today)

11 Comments

  1. stcigar September 29, 2022 at 11:12 am

    Λίγο υπερβολικός ακούγεται, πιθανότατα επηρεασμένος από το θάνατο της κόρης του. Για οικονομικούς κυρίως λόγους που έχω παρουσιάσει όμως από χρόνια, ένας γενικευμένος πόλεμος Ανατολής και Δύσης με υπαιτιότητα των δεύτερων και συγκεκριμένα των Αμερικανών είναι κατά τη γνώμη μου αναπόφευκτος. Το πραγματικά ενδιαφέρον ερώτημα στη συγκεκριμένη περίπτωση βέβαια είναι γιατί να εκθέσει δημόσια τέτοιες απόψεις και ακόμα περισσότερο γιατί να τις αναδημοσιεύσουν οι “δικοί μας”..

    Reply
    1. Oannes September 29, 2022 at 11:51 am

      Ελπίζω εις πείσμα της οξυδέρκειάς σου να κάνεις λάθος ως προς τον γενικευμένο πόλεμο. Ή έστω αυτό να συμβεί όταν εμείς θα είμαστε …βολικά νεκροί απο “φυσικά αίτια”.
      Κατά τ’ άλλα, υποθέτω ότι επιδεικνύοντας κανείς το βαθμό της αποφασιστικότητάς του θέλει να κινητοποιήσει τον κόσμο του, ελπίζοντας ταυτόχρονα, στο πίσω μέρος του μυαλού του, ότι ο άλλος θα το ξανασκεφτεί.
      Οι “δικοί μας” υποθέτω πάλι, επιδεικνύουν την αποφασιστικότητα του “άλλου” δαιμονοποιώντας τον ακόμα περισσότερο. Υποθέτω ότι ακόμα και η αναφορά στον ΑΝ ως σε “φιλόσοφο” αφορά στην …πρόσδοση ιδιαίτερου βάρους στα σατανικά δόγματα απ’ τα οποία εμφορείται και καλά ο Βλαδίμηρος.
      Είχα ευχαριστηθεί τις προάλλες ακούγοντας τον κυρ-Μάζη να λέει ότι έκατσε και τον διάβασε [τώρα;;;] και ότι ο άνθρωπος είναι τρικυμία εν κρανίω.

      Reply
      1. stcigar September 29, 2022 at 12:41 pm

        Προσωπικά έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στον Πούτιν. Ο τύπος έχει αυτό που ο Κονδύλης (παραθέτοντας τον Κλαούζεβιτς) ονόμαζε “λεπτότητα της κρίσης” σε συνδυασμό μάλιστα με ατσάλινα νεύρα. Ποτέ δεν κάνει κάτι περισσότερο από το απολύτως απαραίτητο, δεν κάνει όμως και τίποτε λιγότερο. Αυτός και ο Xi κρατάνε τα μπόσικα για να μην κατρακυλήσει ο πλανήτης στο απόλυτο χάος. Για πόσο ακόμα δεν γνωρίζω βέβαια, γιατί δεν παίζουν και μόνοι τους μέσα στο παγκόσμιο φρενοκομείο που δημιούργησε μεταπολεμικά η Αμερική. Ο Ερτογάν είναι πιο φαφλατάς ως γνωστόν, δεν είναι όμως ηλίθιος για να επιχειρήσει άσκοπα κάτι πρόωρο εναντίον μας και οπωσδήποτε όχι χωρίς την άδεια του Βλαδίμηρου. Περιπτώσεις όπως του Ντούγκιν δείχνουν απλώς τι μας περιμένει έτσι και οι δυτικοί καταφέρουν τελικά να βγάλουν από τη μέση τον “τρελό δικτάτορα” Πούτιν. Γιατί εδώ μιλάμε για τη Ρωσία και όχι για το Ιράκ ή το Αφγανιστάν..

        Reply
        1. Oannes September 29, 2022 at 1:34 pm

          Κατά σύμπτωση απάνταγα κάτι στον EMMANOUEL που δείχνει πόσο συμφωνώ με τα περί Πούτιν. Όπως και με τα υπόλοιπα, needles to say. Εκτός, πάγια, απ’ τον “Chinese factor” που είναι θέμα ζοφερά περίπλοκο.

          Reply
          1. stcigar September 29, 2022 at 1:43 pm

            I know what you mean about the chinese “Xi” Factor και σε γενικές γραμμές ούτε κι εγώ διαφωνώ..

            Reply
  2. EMMANOUEL September 29, 2022 at 1:08 pm

    Αυτο ακριβως ειπε και σ εμας ο Μαζης για τον Ντουγκιν οταν ηρθε για λιγο φετος στο νησι.. Οχι οτι δεν γραφουν μπαρουφες και διαφοροι Ευρ. γεωστρατηγιστες ..
    Η εκτιμηση μου ( αρα μαλλον αερολογια.. ) ειναι οτι ενα τετοιο πολεμικο “μανιφεστο” του Ντουγκιν για πανστρατια, θα ειχε απηχηση στον Ρωσσικο λαο μονο εαν επροκειτο για αμυντικο πολεμο της Ρωσσιας. . Το εχουν κανει πολλες φορες στο παρελθον οι Ρωσσοι ν αμυνθουν παλα’ι’κα με τεραστιες απωλειες.. Γι αυτο αλλωστε και προσπαθει να το παρουσιασει ετσι , οτι δηλαδη στην ουσια η επιχειρηση Ουκρανια ειναι αμυντικος πολεμος .. Κατα ποσον θα πειστει σε κατι τετοιο ο Ρωσσικος λαος μενει ν αποδειχτει.. Υποθετω ομως οτι οι περισσοτεροι Ρωσσοι εχουν ακομα αμφιθυμη διαθεση για την “Ειδ. Στρατ. Επιχειρηση” απεναντι σ εναν λαο που τον θεωρουν ως επι το πλειστον συγγενικο μ αυτους..
    Κι εδω , μερικα παρασκηνια της αντεπιθεσης των Ουκρανων με την υψηλη επιστασια των guess who .. Που εδω που τα λεμε δικαιολογουν ακομα και το σκεπτικο Ντουγκιν , χα χα /..
    https://slpress.gr/diethni/to-paraskinio-gia-tin-oykraniki-antepithesi-sto-charkovo/

    Reply
    1. Oannes September 29, 2022 at 1:31 pm

      Άποψή μου είναι ότι η Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση αποτελεί καθαρά αμυντικό πόλεμο, λαμβανομένου υπόψη του αξιώματος “Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση”. Δεν μου μένει καμιά αμφιβολία για το ότι οι Ρώσοι έχουν δίκιο, άσχετα αν η τρομοκρατική λογοκρισία εμποδίζει τους δημοσιολογούντες να το επισημαίνουν.
      Εν ονόματι της ψευτοκαπιταλιστικής δήθεν ευμάρειας των τελευταίων 2 δεκαετιών έχουμε ξεχάσει ένα από τα βασικά συνθήματα από μεταπολίτευσης και εντεύθεν. Δες άλλωστε πόσο αναχρονιστικό φαίνεται στις μέρες μας : “ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ”!
      Και όμως, έτσι [εξακολουθεί να] είναι.

      Reply
      1. ΕMMANOUEL September 29, 2022 at 2:25 pm

        Πιθανοτατα , στρατηγικα , να ηταν επιβεβλημενη η εισβολη απο πλευρας Πουτιν , ειδικα αν ειχε πειστει οτι ετσι κι αλλιως του την ειχαν στημενη με καποιο τροπο. Δεν εξεταζω αυτο , αναφερομαι πιο πολυ στο πως το βλεπει ο απλος κοσμος , ακομα κι οι Ρωσσοι ισως , ο οποιος που να καταλαβει κιολας απο κινησεις υψηλης στρατηγικης .. Αν αντιθετως γινοταν μια πραγματικη εισβολη στην Ρωσσια απο τριτους τοτε πιστευω θα ειχαν ξεσηκωθει ολοι οι Ρωσσοι να πολεμησουν χωρις αστερισκους .. Οπως και να χει. ειναι μια πολυ περιεργη ιστορια ολο αυτο , που εχω την αισθηση γι αλλο ξεκινησε ( μια συντομη περιφερειακη διευθετηση ) κι αλλου θα καταληξει με τις διαστασεις που παιρνει , διοτι ανακατευεται η τραπουλα παγκοσμιως ..
        Οσο για τον Ραπουτιν ανεκαθεν μου κινουσε την περιεργεια και ειδικα αναρωτιομουν με ποιο τροπο ασκουσε επιρροη στην τσαρικη οικογενεια. Ακουγονται και διαφορα μεταφυσικα για τον τυπο αλλα δεν το εχω ψαξει εννοειται ..

        Reply
        1. Oannes September 29, 2022 at 3:29 pm

          To cut a long story short, ο τρόπος με τον οποίο ξεκίνησε να ασκεί επιρροή στην τσαρική οικογένεια ήταν ότι ..θεράπευσε [fact!] τον βαρύτατα ασθενή [δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή τι είχε] γιό του Τσάρου, για τον οποίο ουδείς από δεκάδες γιατρούς είχε καταφέρει να κάνει τίποτε. Οι γονείς ήσαν απαρηγόρητοι, οπότε …καταλαβαίνεις με τι αισθήματα περιέβαλλαν τον Ρ.. Το άτομο είχε “δυνάμεις”. Όποιος πιστεύει ότι δεν υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι, και ότι όλα εξηγούνται / διευθετούνται από την “Επιστήμη”, απλώς δεν ξέρει σε τι κόσμο ζει.

          Reply
  3. EMMANOUEL September 29, 2022 at 1:15 pm

    Α και να πω και τ αλλο , φυσιογνωμικα και σαν στυλ ο Ντ. δεν σου φερνει λιγο προς τον ..Ρασπουτιν ?!
    Οποτε η δαιμονοποιησις καθισταται ασυνειδητως ακομα ευκολοτερη !! Μπορει να το επιδιωκει κι ο ιδιος !

    Reply
    1. Oannes September 29, 2022 at 1:23 pm

      Εμένα δεν μου μοιάζει να σου πω την αλήθεια, βλέπω όμως την εκ μέρυς των Δυτικών επιδίωξη μιας ταύτισης. By the way, ο Ρασπούτιν, επειδή έχω απορροφήσει σημαντικό μέρος της περί αυτόν βιβλιογραφίας, αποτελεί ΚΑΙ παρεξηγημένη ΚΑΙ υποτιμημένη φυσιογνωμία.
      Για να μη μιλήσουμε για τη σύγκριση μεταξύ του […ημιθεϊκής ευφυίας και αποφασιστικότητας] Πούτιν και του τελευταίου Τσάρου Νικόλαου Ρομανόφ, ο οποίος ήταν ένας άβουλος ηλίθιος, που οδήγησε στην καταστροφή τη χώρα και την οικογένειά του, εκτός των άλλων …γιατί δεν άκουσε τις συμβουλές του Ρασπούτιν.

      Reply

Leave a Reply