ΜΠΑΪΝΤΕΝ ΠΡΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ : ΜΗΝ ΤΑΞΙΔΕΥΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Το βαλσαμωμένο πτώμα που “κυβερνά” τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ζήτησε απ’ τους υπηκόους του να μην ταξιδέψουν στην Ελλάδα, ένεκα ανησυχιών που εμπνέει η επιδημιολογική εικόνα της χώρας. Διαβάζοντας, παρακάτω, στο ρεπορτάζ από το Pronews, την προτίμησή του για χώρες όπως το Σουδάν, η Σενεγάλη, η Νιγηρία και η Γκάμπια, αντιλαμβάνεται κανείς ότι κυρίαρχη έννοια στο μυαλό του braindead, σε όλα ανεξαιρέτως τα ζητήματα, είναι το …diversity.
Αν πω ότι δεν χαίρομαι, για το χορό των κρετίνων [πολιτικών, αναλυτών, δημοσιογράφων] που προσέβλεπαν στον εν λόγω για ….αναβάθμιση του ρόλου της Ελλάδας, θα πω ψέμματα και δεν το θέλω.

Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν επεφύλασσε σήμερα μια ψυχρολουσία για την Ελλάδα, καθώς έβγαλε ταξιδιωτική οδηγία που καλεί τους Αμερικανούς να μην έρθουν στη χώρα μας για τουρισμό γιατί έχει πολλά κρούσματα κορωνοϊού, αλλά αντί αυτού να προτιμήσουν χώρες όπως η… Ουγκάντα.
Με λίγα λόγια οι ΗΠΑ σαμποτάρουν την πιο κρίσιμη τουριστική περίοδο στην ιστορία της Ελλάδας, που θα κρίνει πόσα χρόνια θα κάνει η χώρα να ανακάμψει.

Συγκεκριμένα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ γνωστοποίησε ότι προσθέτει την Ελλάδα μαζί με άλλες 99 χώρες στο «Επίπεδο 4» του καταλόγου των ταξιδιωτικών οδηγιών του και ζήτησε από τους πολίτες των ΗΠΑ να μην ταξιδέψουν σε καμία από αυτές.
Στην κατηγορία 4, με την οποία συνιστάται στους πολίτες η αποφυγή ταξιδιού, περιλαμβάνεται και η Ελλάδα.
Την Δευτέρα, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ είχε προαναγγείλει ότι σκόπευε να αυξήσει τον αριθμό των χωρών που βρίσκονται στην υψηλότερη βαθμίδα (το «Επίπεδο 4»), βασιζόμενο στις τρέχουσες εκτιμήσεις των Αμερικανών ειδικών σε θέματα υγείας.
Μέχρι χθες, Τρίτη, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατέτασσε 34 χώρες στην κατηγορία 4, ενώ από σήμερα έχουν αυξηθεί στις 131.
Το υπουργείο απέφυγε να σχολιάσει πότε θα ολοκληρώσει αυτήν την επικαιροποίηση της ταξιδιωτικής οδηγίας του.
Αντίθετα στην κατηγορία 3 βρίσκονται χώρες όπως ο Σουδάν, η Νιγηρία, η Σενεγάλη, Γκάμπια και η Ουγκάντα, χώρες δηλαδή που προφανώς οι ΗΠΑ θεωρούν ότι είναι πιο ασφαλείς από την Ελλάδα.

4
(Visited 78 times, 1 visits today)

4 Comments

 1. stcigar April 22, 2021 at 9:14 am

  Αναμενόμενη και λογική απόφαση των Αμερικανών, δεδομένων των συνθηκών που ..οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει. Άντε να δούμε τώρα πότε θα λογικευτούν και οι δικοί μας..

  Reply
  1. Oannes April 22, 2021 at 11:07 am

   Η κατάσταση που εξελίσσεται γενικώς στην Αμερική ξεφεύγει ριζικά [as in …radically] και από εκείνα που ξέραμε. “Το πράμα στο Λευκό Οίκο” απλώς υπογράφει ό,τι του βάζουν μπροστά του τρελαμένα γυναικοειδή τύπου Cortez, Maxine Waters, Pelosi. Θα ήθελα να αναφέρομαι εκτενέστερα σ’ αυτά, αλλά πρέπει να υποχωρήσει λίγο η εδώ παράνοια [first things first] που δεν το βλέπω, σύντομα τουλάχιστον.

   Reply
 2. stcigar April 22, 2021 at 5:48 pm

  Καλά εννοείται ότι λέγοντας “Μπάιντεν” δεν μιλάμε κυριολεκτικά😋.. γιαυτό εξάλλου και αποφεύγω, σε αντίθεση ας πούμε με τον Τραμπ, την ονομαστική αναφορά σε αυτόν όταν κάνω λόγο για την αμερικανική πολιτική. Απορώ πραγματικά όμως με τους “δικούς μας” που περιμένουν υποτίθεται να έρθουν σμήνη τουριστών σε μια χώρα που διαφημίζει με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο κρούσματα, θανάτους, ανεπάρκεια του ΕΣΎ και λοκντάουν με αρνητικό αποτέλεσμα.

  Reply
  1. Oannes April 22, 2021 at 6:05 pm

   Πράγματι,. “Όραμα” των τύπων είναι να ολοκληρώσουν τη μετατροπή της χώρας σε Hotel – Casino και ούτε αυτό δεν είναι σε θέση να διαχειριστούν.

   Reply

Leave a Reply