ΜΙΑ ΧΩΡΑ, ΔΥΟ ΚΟΣΜΟΙ

Ένα tweet της Αννέτας Καββαδία, κι ένα μικρής διάρκειας βίντεο κάποιου με το ψευδώνυμο “Επίκροτος”. Διαλέγω δειγματοληπτικά δυο άτομα τελείως άγνωστά μου, με τα οποία το μόνο που με συνδέει, πιθανότατα, είναι το ενδιαφέρον για το θέμα της μετανάστευσης:


Η κυρία Αννέτα Καββαδία είναι εκπρόσωπος του ελεεινότερου εκφυλισμού που μπορεί να προσβάλει μια χώρα. Οι “απόψεις” που εκφράζουν αυτή και οι όμοιοί της είναι ιδεολογικοποιημένος πεμπτοφαλαγγιτισμός σε ανθρωπιστική συσκευασία. Αισθάνεσαι ότι για να τους πολεμήσεις αξίζει να συμμαχήσεις ακόμα και με τον Διάβολο.


Το ένστικτό μου, τα χρόνια που έχω περάσει ασχολούμενος με το θέμα, τα βιβλία και τα ρεπορτάζ που έχω διαβάσει για όσα συμβαίνουν στις δυτικές χώρες, με πείθουν ότι πρέπει να εμπιστεύομαι τις προθέσεις και την κρίση αυτού του ανθρώπου.
Το φιλμάκι, χωρίς να προσθέτει κάτι στα όσα έχουν γραφτεί από χρόνια, λειτουργεί ως συμπύκωνση – εστιασμός στα βασικά ενός φαινομένου, το οποίο σύντομα θα λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Το χειρότερο που μπορεί να κάνει κανείς είναι αυτό που κάναμε, όλοι λίγο πολύ, ως τώρα: να αράξει αναπαυτικά και να παρακολουθεί, βέβαιος πως, στο τέλος, ο από μηχανής Θεός θα δώσει κάποια λύση.

ΥΓ. Εν τω μεταξύ, αυτό που έχει αρχίσει να προβάλλεται όλο και πιο συχνά από τα media είναι ότι, ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ εξ Αφρικής είναι έτοιμοι ν’ αρχίσουν να μετακινούνται προς τα δω ως …κλιματικοί πρόσφυγες. Για να παίρνουμε μια ιδέα του πώς συνδέονται όλα…

2
(Visited 48 times, 1 visits today)

Leave a Reply