ΚΑΛΥΒΑΣ Ή ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ;

 

Η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από πολλά και διάφορα πριν φτάσει [7:50] στο “δια ταύτα”. Αυτά που λέει ο κύριος Μπογδάνος [πριν καταλήξει στην περί μελλοντικής υπάρξεως του ελληνισμού κορώνα]  είναι σωστά, σε πείσμα της κυρίας Πέρκα και των υπολοίπων της παρέας. Εντούτοις, ρίχνοντας κάποιος μια ματιά στο παρακάτω απόσπασμα [βλ. εικόνα] από άρθρο του ομοϊδεάτη του, Στάθη Καλύβα, δημοσιευμένου στην Καθημερινή, αισθάνεται “λίγο” μπερδεμένος: μετά από μια περίεργη πρώτη πρόταση, το συμπέρασμα της δεύτερης  [“είναι δηλαδή εντελώς απίθανο η Ελλάδα να αδειάσει από ανθρώπους”] απαντάει σε μια φαντασιώδη ανησυχία.  Γιατί κανένα δεν έχω ακούσει να φοβάται ότι η Ελλάδα θα …αδειάσει, αλλά, αντίθετα, ότι θα γεμίσει ανθρώπους. Εκτός αν ο, επανειλημένα χαρακτηρισθείς “χιτλερικός” και “φασίστας”, κύριος Καλύβας υπονοεί ότι οι αφροασιάτες που θα κατακλύσουν την Ελλάδα δεν είναι άνθρωποι. Αλλά, για να σοβαρολογήσουμε, είναι η τελευταία πρόταση που εμπνέει ανησυχία: και ιδίως αυτό το “θα μας διαδεχτούν στον τόπο αυτό, είτε συνδεόμαστε γονιδιακά μαζί τους είτε όχι”. Αν η αιτία δεν είναι τα κακά ελληνικά του ακαδημαϊκού, το νοηματικό παιχνίδι ανάμεσα στον απόγονο που μας διαδέχεται βιολογικώ τω τρόπω και τον …μετανάστη/έποικο που μας ακολουθεί ως διάδοχη κατάσταση, είναι τουλάχιστον ύποπτο.

Δύσκολα θα με πείσει κάποιος ότι ο λόγος του κυρίου Καλύβα δεν απηχεί τις απόψεις μεγάλου μέρους  των “πρωτοκλασάτων” στελεχών της ΝΔ. Που δεν είναι απόψεις, αλλά συμμόρφωση στις μη επιδεκτικές αντίρρησης εντολές των “Ευρωπαίων εταίρων” μας. 

Επομενως έχουμε ήδη, δυνάμει, αποκλίνουσες τάσεις στην ΝΔ., με το μέλλον του κυρίου Μπογδάνου να προδιαγράφεται ως  “γραφικού” και “ακραίου” εντός του κόμματος, ενώ στην ουσία θα είναι εκείνος που περιμαζεύει ό,τι περιμαζεύεται απ’ την φυλλορροή των ψήφων. 

2
(Visited 129 times, 1 visits today)

Leave a Reply