ΜΗΝΥΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΠΟΓΔΑΝΟΥ: ΝΕΟ ΡΕΚΟΡ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσε το μέλος της ΚΕ Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, Άγης Τάτσης, με αφορμή ανάρτηση του Κ. Μπογδάνου στο Facebook.
Ο, δικηγόρος στο επάγγελμα, Άγης Τάτσης, κατηγορεί τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο για συκοφαντική δυσφήμηση, καθώς ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αναπαρήγαγε δημοσίευμα με βίντεο, που φέρεται να καταγράφει τουρκικό στρατιωτικό όχημα να προσπαθεί να ρίξει τον φράχτη στον Έβρο, και να σχολίασε «με τις πλάτες των συριζαίων».
Σύμφωνα με την αναφορά του κ. Τάτση, ο βουλευτής ουσιαστικά «ισχυρίστηκε δημόσια και ο ισχυρισμός του αυτός περιήλθε σε γνώση μεγάλου αριθμού προσώπων, ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ή οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας αυτής, ενεργούν πράξεις εχθρικές προς την χώρα μας, με τη συνδρομή και υποστήριξη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης».
Τονίζει, ακόμη, ότι «η δήλωση αυτή δεν είναι ένα λεκτικό σχήμα ή μια υπερβολική έκφραση που συνηθίζεται στην πολιτική διαπάλη, αλλά συνιστά ευθεία και ξεκάθαρη μετάδοση ισχυρισμού, ότι δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ενεργά παράνομες πράξεις της Τουρκίας στον Έβρο. Γνωρίζει όμως ο παραπάνω βουλευτής, ότι η αδιανόητη και εθνικά μειοδοτική αυτή δήλωση του, είναι ψευδής και συκοφαντική, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κόμμα της Αριστεράς, εμφορείται από γνήσιες πατριωτικές αντιλήψεις και τιμά τις μεγάλες ιστορικές παρακαταθήκες των αγώνων του Λαού μας για ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία”. Αναφέρει επίσης πως ζητά τον ποινικό κολασμό του βουλευτή καθώς θίγει όλα τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα οποία εμφανίζει ως “συνεργάτες των Τούρκων σε παράνομες ενέργειες». [ΕΦΣΥΝ]

Ο Αγαμέμνονας Τάτσης αποτελεί ένα καλό λόγο για να αποφύγεις να ασκήσεις το δικηγορικό επάγγελμα: δεν θες να βρίσκεσαι  σε αντιπαράθεση με ανθρώπους σαν κι αυτόν, όντας υποχρεωμένος να τηρείς το savoir vivre μιας δικαστικής αίθουσας…
Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζει τον πήχη της χυδαιότητας σε ύψη “δυσθεώρατα”, ακόμα και για το κόμμα που αντιπροσωπεύει.
Tου οποίου κόμματος ο αρχηγός περίμενε την τρίτη ημέρα από ενάρξεως πολιορκίας, και τη χιονοστιβάδα της κατακραυγής εναντίον του, για να βγει και να κάνει μια δήλωση “με το στανιό” υποστήριξης.  Του οποίου η νεολαία και το πολιτικό γραφείο καλωσόριζαν εξ αρχής τους μετανάστες, και μόλις προχτές, μετά τη δήλωση του Τσίπρα, διαδήλωναν στους δρόμους με σύνθημα το άνοιγμα των συνόρων, για να μη μιλήσουμε για γελοιο-γραφικότητες τύπου Τζανακόπουλου.
Του κόμματος εν τέλει που, σήμερα ακόμα, επιφανή στελέχη του μιλούν για “αφύπνιση ενθικιστικών αισθημάτων” και “ομάδες νεοναζί που κυνηγάνε μετανάστες”.
Το απολαυστικό σημείο της αναφοράς Τάτση είναι στην τελευταία παράγραφο: “η αδιανόητη και εθνικά μειοδοτική αυτή δήλωση του Κ. Μπογδάνου, είναι ψευδής και συκοφαντική, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κόμμα της Αριστεράς, εμφορείται από γνήσιες πατριωτικές αντιλήψεις και τιμά τις μεγάλες ιστορικές παρακαταθήκες των αγώνων του Λαού μας για ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία”.  Όπου δηλαδή, ο ίδιος ο προσδιορισμός ενός κόμματος ως κόμματος της αριστεράς ισοδυναμεί με …εγγύηση για τα πατριωτικά του αισθήματα. Μιας αριστεράς που από καταβολής της κινείται αντίθετα με τα συμφέροντα της χώρας [βλ. post Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΧΡΗΣΙΜΗ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ “ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ” κ.ά.] και που, σήμερα ακόμα, δηλώνει ότι “καθοδηγείται από τα διδάγματα των ταξικών αγώνων στην Ελλάδα, τους ηρωικούς αγώνες των ΕΑΜ – ΕΛΑΣ την περίοδο της κατοχής και του Δεκέμβρη 1944 και ι δ ι α ί τ ε ρ α τον κορυφαίο αγώνα του ΔΣΕ 1946 – 1949” [από το καταστατικό του ΚΚΕ, ψηφισμένο το 2013].
Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος κάθε άλλο παρά άμεμπτος είναι, ιδίως όταν παίρνει φόρα και μιλά για …αισθητικά ζητήματα. Αλλά εν πάσει περιπτώσει, φέρνει ένα αέρα ανανέωσης και αμεσότητας στο μουχλιασμένο απ΄τον παλαιοκομματισμό πολιτικό σκηνικό [με προπύργιο του παλαιοκομματισμού και της ξύλινης γλώσσας, τον “φορέα του καινούργιου”, ΣΥΡΙΖΑ].
Και, ως προς τη συγκεκριμένη υπόθεση, και 100% δίκιο έχει, και τη διανοητική επάρκεια που απαιτείται για να βγει κερδισμένος από αυτήν. Ο …Άγης Τάτσης ρίχνει νερό στο μύλο του Μπογδάνου.

3
(Visited 170 times, 1 visits today)

Leave a Reply