ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ…

Mπορεί να ήταν η συσσώρευση κακοδαιμονίας στα κεφάλια του κόσμου, μεθοδικά ανελέητη δυο χρόνια τώρα – χώρια τις δεκαετίες “εκπαίδευσης” που προηγούνται. Μπορεί να ήταν κάτι που αφορούσε αποκλειστικά εμένα. Η χτεσινή εμφάνιση πάντως του “πρωθυπουργού της χώρας”, ήταν από εκείνες που σου στερούν τη διάθεση, όχι για αντίσταση, αλλά για ζωή. Ιδίως το κωλοπαιδίστικο, χαιρέκακο ύφος με το οποίο ανήγγειλε ότι “οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπαίνουν σε κανένα κλειστό χώρο, ούτε με τεστ”. Αυτό ενώ είχε διαρρεύσει από πριν ότι “…δεν θα ληφθούν άλλα μέτρα για τους ανεμβολίαστους”. Με άλλα λόγια, μας την έσκασε…
Πρόκειται για έντρομο ον, που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν αξιολύπητο. Γνωρίζει ότι δεν κάνει γι’ αυτή τη δουλειά [καθένας, στο βάθος της ψυχής του, γνωρίζει τι είναι]. Προσπαθεί να ξεγελάσει τον δικό του τρόμο
μεταθέτοντάς τον στους ”συμπολίτες του”, και προβάλλοντας εαυτόν ως ευρωπαϊκού επιπέδου ηγέτη, αποδεχόμενος τον αρτεμιμάτσειο ρόλο εκείνου που προτείνει δρακόντεια μέτρα. Το έκανε και χτες: “με επιστολή μου προς την πρόεδρο της ευρωπαϊκής επιτροπής θα εισηγηθώ και η ψηφιακή ευρωπαϊκή βεβαίωση να είναι έγκυρη μόνο αν αναγράφει και την τρίτη δόση μετά το εξάμηνο. Ώστε να αποφύγουμε κάθε ρωγμή στο τείχος ανοσίας που έχει ήδη χτιστεί” [!!!]
Αξέχαστο θα μου μείνει ακόμα το φινάλε του διαγγέλματος.
“Σας καλώ να γυρίσετε την πλάτη στο φόβο, και σε κάθε
τσαρλατάνο [σ.σ.: από τους ψεκασμένους περάσαμε στους τσαρλατάνους – επιστήμονες εγνωσμένης αξίας κατά τ’ άλλα] που για τη δική του δημοσιότητα και προβολή, εμπορεύεται την άγνοια. Η απειθαρχία στις εκκλήσεις [sic!] των ειδικών, δεν είναι αντίσταση στο κράτος, αλλά, υποχώρηση της λογικής, και του κοινού συμφέροντος. Παράδοση στο σκοτάδι και στον κίνδυνο”.
Αυτό με το οποίο έχουμε να κάνουμε είναι μια διακυβέρνηση
ακραία ολοκληρωτική μπροστά στην οποία η Χούντα ήταν επίγειος παράδεισος [το εννοώ κατά λέξη]. Το πέρασμα της παπαδοπούλειας ρητορικής από το συμβολικό [ο “ασθενής” , ο “γύψος” κλπ.] στο ρεαλιστικό επίπεδο, αρκεί για να δώσει μια ακριβή αναλογία : Πάσα διαφωνία συνιστά κίνδυνο για την δημόσια υγεία και θα διώκεται – period.
Δεν συζητούν, δεν ακούν, δεν διαβάζουν. Δεν ασχολούνται με λεπτομέρειες. Και αν το έκαναν πιθανώς δεν θα τις διέκριναν, τόσο χαλασμένοι είναι. Όσα λέμε, ή μάλλον γράφουμε εμείς, αφορούν εμάς τους ίδιους : τα λέμε,
ανάμεσά μας, για να παρηγοριόμαστε. “Προσφέροντας” ταυτόχρονα το στίγμα μας σ’ ένα μηχανισμό που αργά ή γρήγορα θα μας εντοπίσει και θα μας εκμηδενίσει.
Τόσο αριστοτεχνικά στημένο είναι το κόλπο, ώστε ίσως, ακόμα και μια ανάλυση όπως αυτή που προσπαθώ να κάνω εδώ, αποτελεί προθάλαμο
ηττοπάθειας.
Αυτά, τη στιγμή που οι εκδηλώσεις για την “επέτειο του Πολυτεχνείου” ξεκινούν και τελειώνουν χωρίς ίχνος αναφοράς στο “ζήτημα”, με τους φοιτητές, φορώντας μάσκες, να μηρυκάζουν εκτός τόπου και χρόνου συνθήματα των παπούδων τους των ’70s.

4
(Visited 112 times, 1 visits today)

8 Comments

  1. stcigar November 19, 2021 at 11:12 am

    Και δεν έχουμε μπει καν στο χειμώνα..🙄

    Reply
    1. Oannes November 19, 2021 at 12:44 pm

      Αυτό να λέγεται. Σύμφωνα με τα μοντέλα του Ντόκτορ Βόθρου, άλλωστε, ή μάλλον …’της ομάδας του’ :
      “Κοντά στις 17 Δεκεμβρίου [= το peak της πανδημίας] η Ελλάδα θα μετρά έως και 92 νεκρούς από κορωνοϊό, ενώ οι διασωληνωμένοι ασθενείς θα ανέρχονται σε έως 700 γύρω στις 8 με 10 Δεκεμβρίου” [η Καθημερινή].
      Μεταξύ μας, κάπως μικρά μoυ φαίνονται τα νούμερα. Κάτι δεν πάει καλά με τα μοντέλα.

      Reply
      1. stcigar November 19, 2021 at 2:29 pm

        Το πρόβλημα είναι ότι όσο περνάει ο καιρός το ποσοστό των ανεμβολίαστων μειώνεται και κατά συπέπεια η θέση τους καθίσταται ολοένα και πιο δυσχερής.

        Reply
        1. Oannes November 19, 2021 at 4:59 pm

          Πρός το παρόν πάντως, όσο περνάει ο καιρός, το ποσοστό θα αυξάνεται, μέσω προσχώρησης στη λίστα των “προαλειφόμενων” για την τρίτη δόση.
          Να δουμε πόσοι από αυτούς θα την κάνουν…Ξέρω καμπόσους που “ήπιαν πορτοκαλάδα” με τις δύο, και τώρα λένε “με τίποτα”.
          Κι εν πάση περιπτώσει, τι θα κάνουν, θα μας δέσουν και θα μας εμβολιάσουνε; ή θα μας αφήσουν να πεθάνουμε από ασιτία;

          Reply
          1. stcigar November 19, 2021 at 5:48 pm

            Βασικά η τρίτη δόση θα είναι υποχρεωτική για την ανανέωση του πιστοποιητικού – όπως εξάλλου και οι επόμενες – και το βλέπω λίγο δύσκολο να επαναστατήσουν οι εμβολιασμένοι τώρα που ο ιός άρχισε σταλήθεια να δείχνει τα δόντια του. Και όσο δεν υπάρχει κάποια πραγματική εναλλακτική, ο συλλογικός δρόμος προς τον γκρεμό είναι πλέον ορθάνοιχτος και χωρίς επιστροφή. Το αν κάποιος τώρα θα προτιμήσει τη λωρίδα του εμβολιασμού ή το πεζοδρόμιο της αποχής, είναι απλώς μια μικρή γραφική λεπτομέρεια..

            Reply
      2. stcigar November 19, 2021 at 8:53 pm

        Το έχω προσέξει κι εγώ από καιρό πάντως ότι τα “μοντέλα” των ειδικών βγάζουν εξαιρετικά μετριοπαθείς εκτιμήσεις, τις οποίες προσπαθούν μάλιστα να παρουσιάσουν σαν βιβλική καταστροφή. Ο λόγος κατά τη γνώμη μου για το περίεργο αυτό φαινόμενο είναι διπλός: 1. Αν προτείνουν μεγαλύτερα νούμερα θα είναι σα να “καρφώνουν” στεγνά τους εμβολιασμένους και 2. Τα μεγαλύτερα νούμερα τα φοβούνται και οι ίδιοι. Καλά ήταν μέχρι τώρα να κάθονται χαμογελαστοί στα κανάλια και να χαριεντίζονται με τους δημοσιογράφους πουλώντας τρομοκρατία στο πόπολο. Δεν έχω δει πρόσφατα τηλεόραση, οι δηλώσεις τους όμως που διαβάζω στο ίντερνετ μου δίνουν την αίσθηση ότι τους κόπηκε η διάθεση για πλακίτσα και κάπου έχουν αρχίσει να φοβούνται και για τους εαυτούς τους..

        Reply
        1. Oannes November 19, 2021 at 10:04 pm

          Όντως η παρουσίαση μετριοπαθών εκτιμήσεων και Αποκαλυτπικών τόνων μου έχει κάνει κι εμένα εντύπωση. Ως προς το δεύτερο άλλωστε σιγοντάρουν, όταν δεν οδηγούν, οι “δημοσιογράφοι”.
          Ο κυρ-Βόθρος πάντως την τελευταία φορά που τον είδα είχε ένα ύφος μεταξύ θιγμένης αξιοπρέπειας [όλο και κάτι θα έχει αντιληφθεί απ’ όσα του περνάνε] και “συνεχίζω ακάθεκτος και να πα να γαμηθείτε” – χωρίς να το πολυπιστεύει όμως.
          Ως προς τα νούμερα, υποθέτω ότι ένας απ’ τους λόγους που έχει ξεφυτρώσει το τσιμπούκι με την τρίτη δόση είναι για να παρουσιάζεται ένα ποσοστό εμβολιασμένων ως παραπλανητικά εμβολιασμένοι, δηλ. ανεμβολίαστοι, όπερ έδει πηδήξαι.
          Το ενδιαφέρον είναι ότι το Βενιζέλειο, θα θυμάσαι που έβγαζα τα ενημερωτικά δελτία του με ποσοστά εμβολιασμένων / ανεμβολίαστων διασωληνωμένων, νεκρών κλπ., με το που έγινε συρμός το πράγμα …την κατέβασε τη σελίδα!
          Το ότι έχουν σοβαρευτεί κάποιοι “ειδικοί” τουλάχιστον είναι γεγονός. Εδώ έφτασε η Παγώνη να βάλει στη θέση του [“ντροπή”, “ο όρκος του Ιπποκράτη” και τα τοιαύτα] το ΣΚΟΥΛΗΚΙ ΤΗΣ ΓΗΣ Εξαδάκτυλο που πρότεινε να πλερώνουν οι ανεμβολίαστοι τμήμα των νοσηλίων.

          Reply
          1. stcigar November 19, 2021 at 10:48 pm

            Γενικότερα οι τύποι κινούνται μεταξύ του χαλασμένου ρολογιού που κάποια στιγμή πετυχαίνει την ώρα με απόλυτη ακρίβεια και της τραγελαφικής ιστορίας του βοσκού με το λύκο. Προσωπικά διατηρούσα την αξιοθρήνητη ελπίδα ότι και οι πέτρες θα καταλάβαιναν φέτος το τι παίζεται πίσω από την πλάτη τους, αλλά όπως και σε όλες τις αισιόδοξες προβλέψεις μου έπεσα πέρα για πέρα έξω.

            Reply

Leave a Reply