“ΜΕΛΕΤΕΣ”…

“Έρευνες” και “μελέτες” ανακοινώνονται καθημερινά, συρρέοντας στον πηχτό πολτό μιάς …σφαιρικής ενημέρωσης, η οποία πιθανό σκοπό [και πάντως αποτέλεσμα] έχει την καθήλωση του πολίτη σε αφάσεια κατάσταση.
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, δημοσιευμένη στην Daily Mail…οι μάσκες κάνουν τους ανθρώπους πιο απρόσεχτους και λιγότερο πρόθυμους να προσασρμοστούν στα μέτρα του social distancing.
Οι “ειδικοί” [ψυχολόγοι του Warwick Business School] χρησιμοποίησαν ένα δείγμα 800 ανθρώπων για να αξιολογήσουν πόσο κοντά θα κάθονταν σε άλλους, φορώντας μάσκα ή όχι.
Τα αποτελέσματα θορύβησαν τους “ειδικούς”, που δήλωσαν ότι υπάρχει κίνδυνος για την εφαρμογή των μέτρων του social distancing, καθώς “η μάσκα δίνει μια …παραπλανητική αίσθηση ασφάλειας”. Και ο κίνδυνος διαγράφεται ακόμα μεγαλύτερος στην περίπτωση του επερχόμενου …δεύτερου κύματος.
“Οι άνθρωποι”, τόνισαν, “αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια αλλά και μεγαλύτερη …χαρά, όταν κάθονται ο ένας δίπλα στον άλλο φορώντας τη μάσκα”.
Σύμφωνα με την Daily Mail, τα αποτελέσματα ενισχύουν την άποψη του Anders Tegnell, επικεφαλής επιδημιολόγου της Σουηδίας, που είναι έντονα κριτικός προς τς μάσκες
*.
Από την άλλη, συνεχίζει η εφημερίδα, τα δεδομένα έρχονται σε αντίθεση με εκείνα …άλλης μελέτης, η οποία κατέληξε στο ότι το να φοράς μάσκα πολλαπλασιάζει 13 φορές την πιθανότητα συμμόρφωσης στο social distancing.
Ο νοών νοήτω.

* Εκείνα που δεν δικαιώνουν πάντως την χαλαρή πολιτική του Tegnell, είναι τα νούμερα των θανάτων: διπλάσια και βάλε, αναλογικά, από εκείνα γειτονικών χωρών όπως Δανία Φινλανδία, Νορβηγία που εφάρμοσαν lockdown, social distancing κλπ. από πολύ νωρίς. Facts are facts.

1
(Visited 57 times, 1 visits today)

5 Comments

 1. Sue Dreamwalker September 5, 2020 at 2:30 pm

  And one has to ask why do they want to keep us Two metres apart??? Not for the virus,… it is tracking and tracing… Control, Sky Train… and future agendas of targeting individuals of none compliance..
  Masks are creating more health problems..
  Anders Tegnell, Sweden’s chief epidemiologist, who is strongly critical of the masks is right in his conclusions… But those who are speaking truth on such subjects are being labelled and censored..

  I send Marina two pdf files on this matter Oannes… to her email she uses for WP, it may get sent into spam/junk… but you will find it interesting reading…

  Keep doing what you are doing as you make people think and open their eyes to events…

  Many thanks and Love to you both <3
  Sue <3

  Reply
  1. Oannes September 6, 2020 at 11:25 am

   I can’t thank you enough Sue. I’m gonna check them out right away!

   Reply
 2. stcigar September 5, 2020 at 3:00 pm

  Μια μικρή παρατήρηση για τη Σουηδία, η οποία σε αντίθεση π.χ. με τις ΗΠΑ που είναι καθαρά κατά φαντασίαν ασθενής, έχει όντως λίγο μεγαλύτερο ποσοστό συνολικών θανάτων ανεξαρτήτως αιτιολογίας (που είναι σε μεγάλο βαθμό υποκειμενική) σε σχέση με τις τελευταίες χρονιές. Καταρχήν η αναλογία θανάτων/κρουσμάτων είναι περίπου 1/15 (!) που αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία και δηλώνει πιθανότατα ότι κράτησαν τα τεστ αποκλειστικά για τους μελλοθάνατους. Αν όμως κοιτάξεις τα γραφήματα, θα δεις ότι τόσο τα κρούσματα όσο και οι θάνατοι βρίσκονται σε κάθετη πτώση μετά το χειμώνα, σε αντίθεση ας πούμε με τη γειτονική Νορβηγία. Αυτό εξάλλου είναι και το νόημα της ομαδικής ανοσίας: όσοι πρόκειται να πεθάνουν, ας πεθάνουν από την αρχή να τελειώνουμε και αντίο δεύτερα κύματα με κατεβασμένα ρολά και χρεοκοπίες. Θα πρόσεξες βέβαια τη διπλωματική διατύπωση ότι τα όποια μέτρα στοχεύουν στην καθυστέρηση και όχι στην εξάλειψη της πανδημίας, που σημαίνει ότι σε βάθος χρόνου ο συνολικός αριθμός θανάτων θα είναι παντού περίπου ο ίδιος.

  Reply
  1. Oannes September 5, 2020 at 5:54 pm

   Έτσι φαίνεται να είναι…

   Reply

Leave a Reply