Η ΣΙΩΠΗΛΗ “ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ”

Απόσπασμα από λογύδριο της «δημοσιογραφικής» βιομάζας με το όνομα «Βασίλης Χιώτης», στο πλαίσιο συνομιλίας με την ομοειδή του Σία Κοσιώνη :
«Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι, πώς υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι, οι οποίοι δεν αντιλαμβάνονται ότι έχουν αυξημένη ευθύνη απέναντι στην κοινωνία λόγω της θέσης τους. Ο ηθοποιός *, εν πάση περιπτώσει έκανε την επιλογή του, άφησε άνεργους τους συναδέλφους του **, αλλά το κυριότερο που ενοχλεί σ’ αυτήν την περίπτωση, είναι ότι δεν αντιλαμβάνεται τι μήνυμα περνάει στο κοινό του…»
Κοσιώνη: …όντας, να μην ξεχνάμε, και ο ίδιος ανεμβολίαστος και δίνοντας μια παράσταση μπροστά σε ανθρώπους τους οποίους έθετε σε κίνδυνο, έτσι δεν είναι;
Χιώτης : είναι ακόμα η άλλη, η υπάλληλος στον Παλαμά που διώκεται και ακόμα παίρνει το μισό της μισθό, όπως είδαμε στο ρεπορτάζ [!]. Δεν είναι το αδίκημα που έκανε μόνο. Είναι που όταν το έκανε δεν αντιλαμβανόταν τι κινδύνους δημιουργεί μ’ αυτό το ρήγμα ανοσίας [!] σε μια ομάδα ανθρώπων, που κοιτάνε να ξεγελάσουν το σύστημα και τους γύρω τους, θέτοντάς τους σε κίνδυνο.
Είναι ακόμα ο δικηγόρος, ο οποίος διώκεται, και ακόμα και τώρα που διώκεται, που τον έχουν απομονώσει όλοι οι συνάδελφοί του, απειλεί [!] και δεν λέει να βάλει μυαλό.
Είναι οι ιερείς που λένε στις εκκλησίες ότι εμείς δεν θα σεβαστούμε τους κανόνες ασφαλείας γιατί …δεν θέλουμε να το κάνουμε, αυτό λένε στην πραγματικότητα.
Είναι οι γιατροί που λένε ακόμα και σήμερα [!] σε εγκύους, μην κάνεις το εμβόλιο γιατί κινδυνεύεις.
Και όλοι αυτοί, πραγματικά, δεν νομίζω ότι θα αλλάξουν μυαλά. Αυτό είναι που με στεναχωρεί περισσότερο. Ούτε η ποινή, ούτε η τιμωρία, ούτε τίποτα δεν θα τους κάνει να αλλάξουν μυαλά αυτούς τους ανθρώπους.
Προσπαθώ κι εγώ να βρω τη λύση πώς μπορούν ν’ αλλάξουν μυαλά …και μια βρίσκω : η απομόνωσή τους …η απομόνωσή τους από το περιβάλλον τους. Όπως απομονώνεται ο ηθοποιός, όπως απομονώνεται η υπάλληλος …δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλη λύση… όλοι εμείς που μιλάμε την ίδια γλώσσα, και είμαστε μια πλειοψηφία πλέον στη χώρα, να απομονώσουμε όσο μπορούμε αυτά τα κρούσματα. Θα συνεχίσουν να υπάρχουν, αλλά δυστυχώς δεν έχουμε άλλη άμυνα…
Κοσιώνη : Σ’ ευχαριστούμε Βασίλη …Αλλάζουμε κλίμα κυρίες και κύριοι…

Τίποτα καινοφανές στα παραπάνω, με την εξαίρεση της «ανάγκης» / προτροπής για …απομόνωση από το περιβάλλον τους [θα είναι το brand new thing, εν όψει Χριστουγέννων] όλων εκείνων που απλώς δεν πρόκειται να αλλάξουν μυαλά.
Αυτό, όταν στοιχειώδης λογική [και ενημέρωση] δείχνει ότι …ο ανεμβολίαστος με τεστ είναι ασφαλέστερος για το περιβάλλον του απ’ ότι ο εμβολιασμένος ατεστάριστος. Και ότι, ως εκ τούτου, όλο αυτό το σκηνικό δεν είναι παρά ένα τεράστιο καψόνι, απ’ τους κτηνάνθρωπους πλασιέ της Pfizer.
Κάποιος θα έπρεπε να εξηγήσει στη βιομάζα ότι, η «ίδια γλώσσα» που μιλά «η πλειοψηφία πλέον στη χώρα» είναι η γλώσσα του καταναγκασμού και του φόβου. Κι ότι το μέλλον του ιδίου και των πατρώνων του διαγράφεται λίαν ζοφερότερο απ’ αυτό που ονειρεύεται για τους ανεμβολίαστους.

* Δεν χρειάζεται να επισημάνει κανείς τη γενική επίθεση που έχουν σαλπίσει οι εμβολιασμένοι ρινόκεροι των social media εναντίον του ανθρώπου. Απ’ την οποία δεν θα μπορούσαν να απουσιάσουν «επιφανείς του χώρου», όπως ο …Αντώνης Καφετζόπουλος.

** Όπως έχει αναφέρει ο ηθοποιός, αλλά επιμένει να αγνοεί ο «δημοσιογράφος», η ευθύνη ανήκει στην εταιρία παραγωγής, στην οποία ο ίδιος είχε ξεκαθαρίσει εξ αρχής τη θέση του.

4
(Visited 106 times, 1 visits today)

8 Comments

  1. Timothy Price November 24, 2021 at 3:31 pm

    Lust for power and control defies all logic.

    Reply
  2. Εmmanouel November 24, 2021 at 3:45 pm

    Τους ετσουξε ο Σερβεταλης . Κι ο Τσιτσιπας πριν . Κι ο Λαζοπουλος εκανε παρομοια δηλωση με Σερβ , ο οποιος Λαζο υπαρχουν φημες οτι επαθε καποια θρομβωση μετα το εμβολιο που εκανε.. Δεν εχω καμμια γνωμη γι αυτους τους ανθρωπους ως προσωπικοτητες, τον Λαζοπ. μαλλον τον αντιπαθω , αλλα κατι ειναι κι αυτο ..

    Reply
    1. Oannes November 24, 2021 at 6:16 pm

      Ως προς τον [βδελυρό κατά τ’ άλλα] Λαζόπουλο, δες εδώ :
      https://oannes.gr/%ce%bb%ce%b1%ce%b6%ce%bf%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bf%cf%83-%ce%b5%ce%b3%ce%ba%ce%b5%cf%86%ce%b1%ce%bb%ce%b9%ce%ba%ce%bf-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%ce%b5%ce%bc%ce%b2%ce%bf%ce%bb%ce%b9/
      Το πράγμα έγινε γαργάρα τάχιστα, με αποτέλεσμα να τσακώνομαι ένα μήνα μετά με φιλικό μου άτομο που αμφισβητούσε ότι συνέβη [“Άσε ρε, και δεν θα έλεγε τίποτα η τηλεόραση;…”].

      Reply
  3. stcigar November 25, 2021 at 6:39 am

    Το θέμα έχει γίνει πλέον γόρδιος δεσμός και κανένας δεν είναι διατεθειμένος να δώσει την λύση του Αλεξάνδρου. Στην αρχή μου φαινόταν ότι θα μπορούσα να συμβάλω απειροελάχιστα έστω προς μια τέτοια κατεύθυνση, αλλά η όποια προσπάθεια κατέληξε, όπως και όλα τα “μέτρα κατά του κορωνοϊού”, στην περαιτέρω επιδείνωση του προβλήματος. Ίσως μια μικρή ανάπαυλα με βοηθούσε να σκεφτώ καθαρότερα σε άλλα ζητήματα – ίσως και όχι..

    Reply
    1. Oannes November 25, 2021 at 10:04 am

      Όντως υπάρχει ένα πελάγωμα. Οπότε εγώ τουλάχιστον μένω στα βασικά :
      Έχουμε να κάνουμε με [υπερβατικά ανήθικους, αλλά επί της ουσίας παραδοσιακούς] ΠΛΑΣΙΕ προϊόντων. Καθήκον του πλασιέ είναι να πουλάει το προϊόν και όχι να λέει αλήθειες. Απ’ τις πωλήσεις εξαρτάται όχι απλώς το bonus, αλλά η ίδια η επαγγελματική του επιβίωση.

      Reply
      1. stcigar November 25, 2021 at 12:49 pm

        Αν ήταν μόνον αυτό (εννοείται πως είναι και αυτό) θα υπήρχε μια στοιχειώδης έστω λογική στην κατάσταση, γιατί ο έμπορας καταλαβαίνει τουλάχιστον τη γλώσσα του συμφέροντος. Εδώ τα πάντα είναι λάθος από την αρχή μέχρι το τέλος. Κάτι σαν τη γερμανική παροιμία, με την οποία ο Καντ περιέγραφε τους παραλογισμούς των “φιλοσόφων” της εποχής του στην εισαγωγή της Κριτικής του Καθαρού Λόγου: ο ένας αρμέγει τον τράγο και ο άλλος κρατάει το κόσκινο..

        Reply
        1. Oannes November 25, 2021 at 1:24 pm

          Σωστό. Αλλά δεν μπορείς, όσο μάγκας και ερπετό και να’ σαι, να κρατάς τα γκέμια σε ένα εκατομμύριο “ειδικούς” / “πολιτικούς” / μιντιάνθρωπους” arround the globe. Άσε που η σύγχυση που διαχέεται, είναι επίσημα καταχωρημένη ως τακτική : confusing the enemy.
          Πιθανώς αυτό που μου διαφεύγει είναι ο αληθινός στόχος πίσω από τον όχι ευκαταφρόνητο [hundrends and hundrends of billions of dollars] της διάθεσης των εμβολίων – χώρια τις πανάκριβες “θεραπείες” που έρχονται.
          Αλλά αν πρόκειται όντως για το …globalization μέσω της δημιουργίας μιας πανστρατιάς από zombie states [αυτό με την Τουρκία δεν είναι ίσως απλό όσο φαίνεται] κατάσταση η οποία θα επιδεινωθεί απ’ τις “θυσίες” που χρειάζονται …επειγόντως για τη σωτηρία του πλανήτη, νομίζω ότι οι πλασιέ του χάους μια χαρά την κάνουν τη δουλειά, έστω και εν αγνοία τους.

          Reply
          1. stcigar November 25, 2021 at 1:53 pm

            Η κατάσταση μού θυμίζει περισσότερο την ανεκδιήγητη και αυτοκαταστροφική συμπεριφορά των ευρωπαϊκών κρατών στις παραμονές του ΒΠΠ. Χωρίς εξάλλου την ρωσική νίκη και την αμερικανική κηδεμονία η Ευρώπη θα ήταν σήμερα ένα τεράστιο Άουσβιτς. Ίσως κι εδώ να υπάρχει κάποια βαθύτερη “πανουργία της ιστορίας” – αφού μετά τον πόλεμο ακολούθησε πρωτοφανής υλικοτεχνική ανάπτυξη – αλλά προς το παρόν το μόνο που βλέπω είναι αδιαπέραστο σκοτάδι.

            Reply

Leave a Reply