Η ΝΤΟΠΙΑ ΔΙΑΝΟΗΣΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ASTRAZENECA

Το πιο ενδιαφέρον με περιπτώσεις τύπου Τατσόπουλου [,Χωμενίδη, Λιάνας Κανέλλη…] είναι η αυτοπεποίθηση που αποπνέει ο λόγος τους. Αυτή η αίσθηση του «ποιος θα με σταματήσει εμένα», η βεβαιότητα περί μιαν ευφυία υπερβατική a priori της όποιας απόπειρας για αντιπαράθεση. Είναι πανέξυπνοι …και το ξέρουν.
Ιδού λοιπόν το τελευταίο πόνημα του φουκαρά επαίτη για μια θέση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ-που-έφτυνε-κάποτε. Απ’ τον οποίο …ίσως και να έμπαινα στον κόπο να ζητήσω εξηγήσεις, έτσι και τον συναντούσα. Όχι για τίποτα άλλο, αλλά γιατί [όπως κάνει και με πλήθος ανθρώπων που ασκούν το ιατρικό επάγγελμα και διατυπώνουν επιφυλάξεις για το εμβόλιο]
με αποκαλεί «σιχαμερό υποκείμενο».

Σήμερα, το να πεθάνεις από εμβόλιο είναι στατιστικά λιγότερο πιθανό από το να πεθάνεις από
δάγκωμα αρκούδας. Απεναντίας, εάν δεν κάνεις το εμβόλιο, έχεις συντριπτικά μεγαλύτερες πιθανότητες να πεθάνεις από τον κορωνοϊό από όσο από οποιαδήποτε άλλη αιτία θανάτου.
Αυτό το άτομο δηλώνει «συγγραφέας», που σημαίνει άνθρωπος με αυξημένο αίσθημα ευθύνης για ό,τι γράφει, και υποχρέωση … έρευνας γύρω απ’ το θέμα του.

Το κείμενο εν όλω:

Εμβολιάστηκα πρώτη φορά με το AstraZeneca στις 23 Μαρτίου. Η δεύτερη δόση μου είναι προγραμματισμένη για τις 9 Ιουνίου. Είχα παρενέργειες; Είχα. Πονοκέφαλο, ρίγη, αίσθημα κόπωσης. Για ένα εικοσιτετράωρο. Άλλοι φίλοι μου, αγαπημένοι και απόλυτα αξιόπιστοι, όπως η Αναστασία Λαμπρία και ο Άρης Σφακιανάκης, είχαν βαρύτερα συμπτώματα, αλλά εν πάση περιπτώσει παροδικά και διαχειρίσιμα. Γνωρίζω πως ελάχιστοι -όχι παραπάνω από είκοσι άτομα στα δεκαεπτά εκατομμύρια- είχαν και… μη διαχειρίσιμα συμπτώματα. Έχασαν τη ζωή τους. Πάντοτε έτσι συνέβαινε -και χειρότερα. Από τον 18ο αιώνα, όταν η Μεγάλη Αικατερίνη έκανε το πρωτόγονο τότε εμβόλιο κατά της ευλογιάς, κανένα εμβόλιο δεν ήταν απολύτως ασφαλές. Κανένα εμβόλιο δεν σου υποσχόταν την αθανασία. Σήμερα, το να πεθάνεις από εμβόλιο είναι στατιστικά λιγότερο πιθανό από το να πεθάνεις από δάγκωμα αρκούδας. Απεναντίας, εάν δεν κάνεις το εμβόλιο, έχεις συντριπτικά μεγαλύτερες πιθανότητες να πεθάνεις από τον κορωνοϊό από όσο από οποιαδήποτε άλλη αιτία θανάτου. Αυτήν την απλή αλήθεια δεν θα σας την αποκαλύψουν τα σιχαμερά υποκείμενα που εμπορεύονται τον φόβο μας για τα εμβόλια. Δεν αρκεί να επέμβει ο εισαγγελέας. Δεν αρκεί να τους μαζέψει ο μπόγιας. Αρκεί να τους κλείσει την πόρτα στα μούτρα η μόνη μας άμυνα: η κοινή νοημοσύνη.



4
(Visited 117 times, 1 visits today)

6 Comments

  1. stcigar April 4, 2021 at 5:11 pm

    Το πιο γελοίο με τη σιγουριά των διάφορων κλακαδόρων είναι ότι κάθε άλλο παρά πτοούνται από τις αλλεπάλληλες και -υπό κανονικές συνθήκες- αποστομωτικές διαψεύσεις. Σίγουροι για την περσινή νίκη της κυβέρνησης επί του κορωνοϊού, σίγουροι για την αναγκαιότητα του φετινού λοκντάουν, σίγουροι για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, σίγουροι και για την έλλειψη των παρενεργειών, σίγουροι για.. ό, τι νάναι, αρκεί να φέρνει τη σφραγίδα των εκάστοτε ειδικών και την κυβέρνησης των ηλιθίων.

    Reply
    1. Oannes April 4, 2021 at 6:25 pm

      Ακριβέστατα. Εξ ου και είναι τόσο αηδιαστική η “αμεσότητα” και το ύφος της πιάτσας, που τους κάνει να αισθάνονται σαν τον νεαρό, αντισυστημικό [;] εαυτό τους, όταν δεν είναι παρά σφουγγοκωλάριοι του κερατά.
      Ο Τατσ. εδώ είναι στον αστερισμό του “Άντε γεια”: έτσι ξεσπάθωνε κι εκείνος εναντίον των …αρνητών σε στυλ “αν δεν κάνω το εμβόλιο δε θα μπορώ να δω Ολυμπιακό…”
      Εν τω μεταξύ, μια σκέψη μου είχε έρθει τις προάλλες και μετά την ξέχασα : έχει εμφανιστεί κανένα από τα σποτάκια που σαφώς προαναγγέλονταν περί μήνα Νοέμβριο, με πρωταγωιστές ηθοποιούς / αθλητές που θα συνέβαλαν στην εμβολιαστική εκστρατεία; βλέπω ελάχιστη τηλεόραση και δεν μπορώ να είμαι σίγουρος, αλλά δεν έχω δει ούτε ένα, πέρα από μια μαλακία με ένα άγνωστο σε μένα μπασκετικό παράγοντα – δεν ξέρω παρά τον …Γκάλη και τον Γιαννάκη.
      Θα μπορούσε η [δεδομένη, θεωρώ] ακύρωση να σχετίζεται με το χαμό περί βιασμών και σεξουαλικών παρενοχλήσεων; και ποιο άραγε θα ήταν το αίτιο, και ποιο το αιτιατό της υποθέσεως; θα μπορούσε ας πούμε να έγινε κάποια στραβή πάνω στο deal και οι “προσωπικότητες” να στοχοποιήθηκαν ως μη συνεργάσιμες;

      Reply
  2. stcigar April 4, 2021 at 5:59 pm

    Εντωμεταξύ στον πραγματικό κόσμο οι γιατροί δεν είναι καθόλου πρόθυμοι να προτείνουν “το εμβόλιο”. Γνωστοί μου που απευθύνθηκαν στο γιατρό τους για καθοδήγηση, αντιμετώπισαν μια στάση που αναλόγως την περίπτωση κυμαίνεται από διστακτική έως απαγορευτική. Δεν το συζητάμε βεβαίως για το νοσηλευτικό προσωπικό που το κυνηγάνε με το τουφέκι για να δείξει τον δέοντα ενθουσιασμό..

    Reply
    1. Oannes April 4, 2021 at 6:26 pm

      Ο Τατσόπουλος όμως ξέρει καλύτερα…

      Reply
  3. stcigar April 4, 2021 at 6:57 pm

    Δεν γνωρίζω για τα σποτάκια, δεδομένου ότι μοναδική επαφή μου με το χώρο της τηλεόρασης αποτελεί το δεκάλεπτο που αφιερώνω στο shopping star την ώρα του φαγητού😋 Δεν θα σε παραξενέψει όμως αν σου πω τώρα ότι κάτι σχετικό σκεφτόμουνα προχτές κι εγώ. Τουτέστιν ότι κατηγορίες περί βιασμού χρησιμοποιούνται συστηματικά τα τελευταία χρόνια για την εξόντωση ανεπιθύμητων πολιτικά προσώπων κι επομένως η πιθανότητα να συμβαίνει κάτι παρόμοιο σε ορισμένες τουλάχιστον από τις πρόσφατες περιπτώσεις είναι υπαρκτή.

    Reply
  4. Pingback: ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑ ASTRAZENECA ; - OANNES

Leave a Reply