Μεταφέρω ρεπορτάζ από το pronews, αυτούσιο και ασχολίαστο, πέρα από κάποιες χρωματικές παρεμβάσεις. Το ότι συμφωνώ με την “τοποθέτηση”, εννοείται. Με την επισήμανση μόνο ότι η συνοπτική αναφορά του Υπουργείου Υγείας στους “άνω των 50” είναι ανεπαρκής στα όρια του “εκ του πονηρού” : πόσοι απ’ αυτούς είναι 50ρηδες και πόσοι …80ρηδες ή 90ρηδες;
Έκθεση του υπουργείου Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου που φέρνει στην επιφάνεια το pronews.gr δείχνει ότι η θνητότητα της «μετάλλαξης Δ» στους νέους είναι πολύ μικρή.
Η νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού «Δ» έχει γίνει το νέο όπλο τρόμου στα χέρια των λοιμωξιολόγων και των Ευρωπαίων πολιτικών, μεταξύ των οποίων και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οι οποίοι δηλώνουν πως λόγω αυτή της μετάλλαξης στρέφονται προς τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.
Μάλιστα διαβάζουμε σε φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ πως αυτή η μετάλλαξη «χτυπά τους νέους», ενώ οι λοιμωξιολόγοι σε ακόμα μία άκρως επιστημονική προσέγγιση υποστηρίζουν πως «πέρσι προσευχόμασταν για τους γονείς και τους παππούδες μας, τώρα για τα παιδιά μας».
Όμως τα στοιχεία στη Βρετανία δείχνουν μία εντελώς διαφορετική εικόνα από αυτή που παρουσιάζουν ηγέτες, λοιμωξιολόγοι και ΜΜΕ.
Συγκεκριμένα τα στοιχεία για την περίοδο 1 Φεβρουαρίου – 21 Ιουνίου πoυ έδωσε στη δημοσιότητα χθες σε έκθεσή του το υπουργείο Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου και δείχνουν ότι η «μετάλλαξη Δ» παρουσιάζει πάνω-κάτω τις ίδιες ιδιότητες με τον «ορίτζιναλ» κορωνοϊό, τουλάχιστον όσον αφορά το ποιες ηλικιακές ομάδες κινδυνεύουν να νοσήσουν σοβαρά.
Συγκεκριμένα για τους ανεμβολίαστους κάτω τον 50 ετών, η θνητότητα ήταν 0,01%, καθώς από τους 52,846 που κόλλησαν πέθαναν οι 6.
Όσοι ήταν πλήρως εμβολιασμένοι (3,689) και κόλλησαν, δεν πέθανε κανείς, ενώ από τους 9.850 που είχαν κάνει την πρώτη δόση πέθαναν οι 2.
Συνολικά 8 άτομα κάτω των 50 ετών είχαν πεθάνει στη Βρετανία μέχρι τις 21 Ιουνίου από αυτή τη μετάλλαξη, από τους 82.458 που την έχουν κολλήσει. Δηλαδή θνητότητα… 0,009%
Όσον αφορά τους άνω των 50 όπως και στις υπόλοιπες «ποικιλίες» του κορωνοϊού, πράγματι ο ιός ήταν σαφώς πιο επικίνδυνος και θανατηφόρος.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία από τις συνολικά 9.571 περιπτώσεις έχουν πεθάνει οι 109. Δηλαδή θνητότητα 1,1%. Βέβαια χρειάστηκαν νοσηλεία 902 εξ’ αυτών ποσοστό δηλαδή 9%.
Από αυτές τις 9571 περιπτώσεις οι 976 ήταν ανεμβολίαστοι. Από αυτούς πέθαναν οι 38 δηλαδή ποσοστό 3,8%.
Από τα βρετανικά στοιχεία μπορούμε να συμπεράνουμε πως η μετάλλαξη Δ έχει τις ίδιες ιδιότητες με τις υπόλοιπες παραλλαγές του κορωνοϊού και χτυπά τους μεγαλύτερους σε ηλικία και πως πιθανότατα δεν θα χρειαστεί να «προσευχηθούμε για τα παιδιά μας».
Discover more from OANNES
Subscribe to get the latest posts sent to your email.