Η ΔΙΠΛΗ ΜΑΣΚΑ ΩΣ ΠΡΟΤΡΟΠΗ, Η ΜΟΝΗ ΩΣ …ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ

Το άρθρο του Guardian ξεκινά αφοπλιστικά:
“Όλοι ξέρουμε ότι πρέπει να φοράμε μια μάσκα. Μήπως όμως θα έπρεπε να φοράμε δύο;”
Ιδού πώς, με μια απλή κίνηση,
μεταφέρεις την ανωμαλία στο χώρο της κανονικότητας: η μια μάσκα είναι, ας πούμε κάτι δεδομένο. Το ερώτημα πλέον αφορά στο αν πρέπει να φοράμε και δεύτερη. Παίρνουμε μια ακόμα ιδέα της αβυσσαλέας κακότητας αυτών των ανθρώπων. Εννοείται ότι το dress code στο μνημειώδες Biden inauguration περιλάμβανε διπλό μασκο-σετάκι: μια ιατρική από μέσα, και μια μάλλινη, “φαντεζί” απ’ έξω.
Ο κύριος
Fauci προμοτάρει την ιδέα, επικαλούμενος την “κοινή λογική” που, σύμφωνα με τον ίδιο, λέει ότι, αν μια μάσκα προστατεύει μια φορά, δυο μάσκες πρέπει να προστατεύουν δύο. Ακόμα και αν όντως προστάτευε [-εύει] μια φορά, δεν βλέπω πώς ακριβώς προκύπτει ο διπλασιασμός, αλλά είμαι ανοιχτός σε εξηγήσεις.
Δυστυχώς για τον κύριο
Fauci, τώρα, έχει καταγραφεί να δηλώνει με το γνωστό αυτάρεσκο ύφος του ότι η μάσκα δεν αποτελεί σοβαρή προστασία από τη μετάδοση του ιού [βλ. βίντεο].

Κι αυτό με το οποίο τελικά απορείς είναι το πόσο έτοιμοι είναι κάποιοι να πιστέψουν τις “δικαιολογίες” για τις φάσεις / αντιφάσεις του Dr. F. και των ομοίων του *.
Δεν ξέρεις με ποια απ’ τις δύο να αηδιάσεις περισσότερο :
Αυτή για τα …νέα δεδομένα περί μασκών που προέκυψαν περί μήνα Μάρτιο; που σημαίνει ότι, ως τότε, “εν έτει 2020”, “η Επιστήμη” με το status θρησκείας που διεκδικεί στη Δύση, δεν ήταν σε θέση να αξιολογήσει …την
διαπερατότητα μιας μάσκας από ένα ιό.
Ή αυτή για το ψέμα που, όπως με …αφοπλιστική ειλικρίνεια παραδέχτηκε η κυρία Λινού, έλεγαν αρχικά στον κόσμο, γιατί, λέει, δεν υπήρχαν
αρκετές μάσκες για το ιατρικό προσωπικό; που σημαίνει: αφήνουμε απροστάτευτο τον πολίτη, για να προστατέψουμε εκείνον που θα τον θεραπεύσει, αφού ασθενήσει επειδή τον αφήσαμε απροστάτευτο…

* Ας θυμηθούμε πχ. την κυρία Παγώνη με τη “χαρακτηριστική” φωνή της, να ειρωνεύεται εκείνους που “τριγυρνάνε από δω κι από κει με μια μάσκα μέσα στην πόλη”, μαζί με τον Σύψα, τον Μόσιαλο, και τ’ άλλα παιδιά, – βλ. διασκεδαστικό βίντεο στο post “ΕΙΔΙΚΟΙ” ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣΚΑΣ.


2
(Visited 109 times, 1 visits today)

5 Comments

  1. stcigar February 1, 2021 at 8:47 am

    Ορισμένες γυναίκες πάντως – όχι πολλές – τους κολακεύει κάπως η μάσκα έτσι όπως τονίζει τα μάτια, τους δίνει κάτι το μυστηριώδες, ανατολίτικο, μουσουλμανικό..

    Reply
    1. Oannes February 1, 2021 at 9:35 am

      Εκτός αυτού πολλές την ανατολίτισσα την έχουν στο αίμα τους, ότι και να λένε [μην ξεχνάμε και το αθάνατο άσμα της Πωλίνας].
      Με την παράνοια που κάποιοι συστηματικά “εμφυσούν” στο γυναικείο φύλο [οι αληθινοί masterminds πίσω απ’ τη “μητριαρχία” είναι οι χειρότεροι, όντως σεξιστές, ρατσιστές κτλ. “άνδρες” που μπορείς να βρεις] η μπούργκα και τα Αλαχουακμπάρ θα αρχίσουν να φαντάζουν …απάνεμο λιμάνι για όλο και περισσότερες. Από μια στιγμή και μετά, και αφού θα έχε γαμηθεί το σύμπαν, εννοείται.

      .

      Reply
  2. stcigar February 1, 2021 at 9:51 am

    Δεν θάχουν και τίποτα ιδιαίτερο να χάσουν, αφού το “μόρφωμα” που αναπτύσσεται μπροστά μας εμπεριέχει τα χειρότερα στοιχεία του μουσουλμανικού και κινεζικού ολοκληρωτισμού, χωρίς κανένα όμως από τα πλεονεκτήματα που τους προσδίδουν το δυναμισμό τους.

    Reply
    1. Oannes February 1, 2021 at 10:13 am

      I suppose that’s the idea. Οι “ιθύνοντες” δεν μπορεί να μην τα ξέρουν όλα αυτά, όπως καταλαβαίνεις. Μιλάμε για “μελέτη” διαρκείας τουλάχισον …220 χρόνων, από εποχής Robert Malthus και εντεύθεν.

      Reply
  3. stcigar February 1, 2021 at 10:37 am

    Μια χαρά τα ξέρουν όπως και τα τρέχοντα του κορωνοϊού. Εξάλλου στη δική τους λογική στηριζόμαστε σε μεγάλο βαθμό κι εμείς για τις ορθές προβλέψεις μας πλην τα ψέματα.

    Reply

Leave a Reply