ΕΠΙΝΟΗΤΙΚΟΤΗΤΑ Ή …;

Θα μπορούσες να δώσεις ένα credit στους τηλε-ειδικούς για την επινοητικότητα με την οποία βγάζουν κάθε τόσο καινούργιες απειλές απ’ το καπέλο τους. Αλλά δεν πρόκειται για επινοητικότητα: η ύπαρξη απεριόριστου αριθμού εργαλείων πειθούς πρέπει να θεωρείται δεδομένη για ένα κόλπο όπως αυτό που εκτυλίσσεται.
Υιοθετώντας την λογική [βλ. screenshot] του κυρίου
Δερμιτζάκη * πρέπει να βρει κανείς τον τρόπο να συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα: μοναδική ελπίδα για τον έλεγχο της πανδημίας είναι το εμβόλιο. Για να πραγματοποιηθεί όμως το εμβόλιο, πρέπει πρώτα να ελεγχθεί η πανδημία. Η ανακολουθία πηγάζει, ω του θαύματος, από μια νέα απειλή: πρέπει να έχουμε πολύ χαμηλό αριθμό κυκλοφορίας του ιού ενώ κάνουμε τον εμβολιασμό, ώστε να μπορούμε να αποφύγουμε την πιθανότητα να έχουμε κάποιο ανθεκτικό στέλεχος, το οποίο τελικά θα επικρατήσει, που σημαίνει ότι θα πρέπει να ξαναρχίσουμε απ’ την αρχή.
Πρόκειται για άγνωστη μέχρι τώρα [στο ευρύ κοινό] παράμετρο σημαντικότερη ίσως κι απ’ τις όποιες παρενέργειες.
Η δήλωση του γενετιστή, εκ Γενεύης ορμώμενου, κυρίου
Δερμιτζάκη έχει προεκτάσεις:
Από τη μία, άπαξ και η “πανδημία” ξεφεύγει από τον έλεγχο, η ελπίδα για το εμβόλιο την οποία, επικαλούμενοι κάποιοι, ζητούν “υπομονή” απ’ τον κόσμο, απλώς
εξανεμίζεται.
Από την άλλη, τυχόν ξεκίνημα του εμβολιασμού “τώρα κοντά”, όπως αναμένεται, οδηγεί σε ένα απ’ τα δυο σενάρια : σύμφωνα με το πρώτο, τα διατυμπανιζόμενα περί “πολύ υψηλής κυκλοφορίας του ιού”
διαψεύδονται αυτομάτως. Σύμφωνα με το δεύτερο, από άγνοια ή εγκληματική ανευθυνότητα, οι κρατικοί παράγοντες εκθέτουν σε θανάσιμο κίνδυνο τη χώρα.
Last but not least, η δήλωση του κυρίου Δερμιτζάκη περί “ανθεκτικού στελέχους” λειτουργεί σαν …trailer απ’ το επόμενο επεισόδιο, δείχνοντας προς την
πιθανή συνέχεια του ιατρικού serial thriller του οποίου θεατές / κομπάρσοι είμαστε όλοι.

*προηγούμενες ενδιαφέρουσες δηλώσεις του έχουν περιγραφεί εδώ σε διάφορα posts – ψάξτε με key word το όνομά του.

2
(Visited 63 times, 1 visits today)

Leave a Reply