ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΥΣΤΕΡΙΑΣ

Στις σημερινές “τάσεις” του Twitter, παρατηρούμε μια υποχώρηση των Καπουτζίδιδων και των λοιπών ΛΟΑΤΚΙ / #MeToo φαινομένων, προς χάριν κάποιου από τους νεονεάντερταλ του Survivor. Παρατηρούμε επίσης την εκτίναξη στα 1778 του αριθμού των κρουσμάτων. “Βέβαια σήμερα έγιναν και πολύ περισσότερα τεστ”, είχε ξεκινήσει να λέει χτες ο “ειδικός”, για να αφήσει την φράση, μισοτελειωμένη, να χαθεί στο πέλαγος της τηλεοπτικής “συζήτησης”. Αυτός ήταν και ο μόνος που άκουσα να συνδυάζει τα φαινόμενα αύξηση τεστ + αύξηση κρουσμάτων. Κατά τ’ άλλα, η αύξηση των [εντελώς αφερέγγυων] τεστ είναι ένα δεδομένο το οποίο, με τελείως επιστημονικό τρόπο πάντα, εξατμίζεται από την εικόνα. Με αποτέλεσμα * οι “ειδικοί” να παρουσιάζουν την εκτίναξη των κρουσμάτων σαν οφειλόμενη στην ταχύτατη διάδοση του βρετανικού στελέχους, το οποίο “τείνει να αποτελέσει την κυρίαρχη βερσιόν του ιού στην Ελλάδα” [Παναγιωτόπουλος]. Αυτό ενώ, καθηγητής προ ελαχίστων ημερών ισχυριζόταν “μετά λόγου γνώσεως” ότι ο τρόπος με τον οποίο εντοπίζονται τα μεταλλαγμένα στελέχη δεν είναι γνωστός, και ως εκ τούτου είναι δύσπιστος για το επίπεδο της διασποράς τους.
Με τα αυτιά μου άκουσα προχτές, “διευθυντή τμήματος ΜΕΘ” να λέει: “έχουμε μάθει πλέον περισσότερα για τον κορωνοϊό και ως εκ τούτου, μεταξύ άλλων
δεν διασωληνώνουμε τόσο εύκολα κόσμο όσο πέρσι”. Αυτό αποτελεί παραδοχή κατάχρησης της διασωλήνωσης, η οποία συνιστά θανάσιμο κίνδυνο για τον ασθενή. Αφετέρου, αποτελεί εφιαλτική εμφάνιση της πιθανότητας, σήμερα ακόμα, σε πολλές και διάφορες περιπτώσεις, να εξακολουθεί να εφαρμόζεται καταχρηστικά.
Αν βάλουμε στο λογαριασμό και τις δηλώσεις της κυρίας
Παγώνη, ανατρεπτικές όχι μόνο των περί οριακής πίεσης που δέχονται τα νοσοκομεία, αλλά και περί αποτελεσματικότητας του lockdown ως μέτρου, προκύπτει η ερώτηση του 1.000.000 δολαρίων : πρόκειται εδώ για αλαλούμ που οφείλεται σε απλή ανικανότητα, όπου ευχαρίστως να δεχτούμε το σενάριο μιας ανικανότητας άνευ υπαιτιότητας, υπό την έννοια πρωτόγνωρων συνθηκών μη επιδεκτικών αντιμετώπισης ; [κάθε στρατός, έλεγε ο Μακλούαν, είναι πανέτοιμος για να αντιμετωπίσει …τον προηγούμενο πόλεμο] Ή για αλαλούμ κατευθυνόμενο και [επί του παρόντος] ελεγχόμενο; προφανώς το δεύτερο, όταν ο τρόμος είναι το νούμερο ένα ατού της εμβολιαστικής καμπάνιας [η ανταπόκριση εξακολουθεί να κρίνεται …μη ικανοποιητική] και η σύγχυση είναι ο νούμερο ένα σύμμαχός του.

* και ενώ οι θάνατοι μειώθηκαν από τους 30 προχτές στους 23 χτες
.

3
(Visited 54 times, 1 visits today)

Leave a Reply