Γ. ΡΩΜΑΝΟΣ : ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ, ΜΙΑ ΚΑΘΗΛΩΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ

Η ανάλυση του συγγραφέα – αναλυτή Γιώργου Ρωμανού δείχνει άκρως ρεαλιστική και πειστική, στ’ αυτιά μου τουλάχιστον.
Έχουμε επανειλημμένα αναφέρει ότι η ελεεινότητα της δυτικής
προπαγάνδας δεν περιορίζεται στα ψέματα γύρω από τα “εγκλήματα του Πούτιν κατά της ανθρωπότητας”, διανθισμένα με “συγκλονιστικές εικόνες” από κατεστραμμένες πόλεις και οικογένειες που δημιουργούν προσφυγικό κύμα “άνευ προηγουμένου”. Επεκτείνεται επίσης στα περί την πορεία των επιχειρήσεων, με τους Ρώσους να εμφανίζονται από απλώς καθηλωμένοι έως ηττημένοι και ταπεινωμένοι από τον ουκρανικό στρατό. Ο κ. Ρωμανός δίνει μια εικόνα της πραγματικής κατάστασης επί του πεδίου.
Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα επίσης τα περί
“ιδιοχείρου σημειώματος” του Αμερικανού ΥΠΕΞ στα early ‘90s – εποχή διαπραγματεύσεων με Γκορμπατσόφ – περί μη επεκτάσεως του ΝΑΤΟ πέραν του ποταμού Έλβα [έχουμε αναφερθεί στο έγκλημα του τότε προέδρου της ΕΣΣΔ να μη ζητήσει επισημοποίηση της διαβεβαίωσης].
Και αυτά είναι μόνο η αρχή. Συνιστώ την παρακολούθηση του βίντεο μετ’ επιτάσεως.



3
(Visited 371 times, 1 visits today)

15 Comments

  1. stcigar March 28, 2022 at 12:49 am

    Από τη μια μεριά σκέφτομαι ότι κάπου είναι καλύτερα για τον κόσμο να μην ξέρει στο απειροελάχιστο τι μέλλει γενέσθαι. Αυτό που είναι να γίνει θα γίνει for better or worse. Από την άλλη πάλι θυμάμαι ότι το μεγαλύτερο μέρος των προβλημάτων μου προερχόταν ανέκαθεν από το γεγονός ότι συνήθιζα να παίρνω τα ψέματά τους τοις μετρητοίς..

    Reply
    1. Oannes March 28, 2022 at 8:04 am

      Αυτό κατά την άποψή μου είναι ένα από τα βασικά διλήμματα. Αλλά είμαι πλέον σίγουρος για την απάντηση.
      Όταν ακούω από φίλους και γνωστούς ότι έχουν ξεφορτωθεί τελείως την τηλεόραση, κι αυτό με μια διάθεση ειρωνίας / επίπληξης για εμάς που ασχολούμαστε με τα σκουπίδια [παραμελώντας τα “μεγάλα” και τα “σπουδαία”] η λέξη που μου έρχεται στο νου είναι η στρουθοκάμηλος. Η αίσθηση που έχω είναι ότι, ό,τι “προετοιμασία” έκανα στη ζωη μου, την έκανα γι’ αυτήν εδώ τη στιγμή.
      Minimum εγρήγορση = maximum συνέπειες.

      Reply
      1. stcigar March 28, 2022 at 12:03 pm

        Το πιο ανησυχητικό πάντως κατά τη γνώμη μου είναι η ταχύτητα με την οποία εξελίσσεται μετά το 2019 η κατάσταση από το κακό στο χειρότερο, η οποία μέχρι στιγμής ξεπερνάει και τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις..

        Reply
        1. Oannes March 28, 2022 at 12:15 pm

          Ναι, ένα είδος Moore’s law – Apocalyptic version. Οι τύποι μας έχουν κληρώσει όπως τους φουκαράδες της εποχής της Α Βιομ. Επανάστασης. Οι οποίοι μη ξεχνάμε δεν δολοφονήθηκαν μόνο από την “Πρόοδο” βιολογικά, αλλά και από την “Ιστορία” ως χαρακτήρες.

          Reply
          1. stcigar March 28, 2022 at 12:40 pm

            Οι μόνοι που φαίνεται να το ευχαριστιούνται πάντως είναι οι γλίτσες των ΜΜΕ. Λένε και ξαναλένε ψέματα και κόντρα ψέματα και γεμίζει το στόμα τους!!

            Reply
            1. Oannes March 28, 2022 at 5:29 pm

              Τελικά ο Chomsky
              https://braveneweurope.com/noam-chomsky-on-ukraine
              μια χαρά τα λέει [στο κάτω κάτω τα ίδια που λέμε κι εμείς λέει] – απλώς με την αναφορά του δημοσιογράφου σε προηγούμενη δήλωσή του / παρομοίωση της εισβολής στην Ουκρανία με εκείνη του Χίτλερ στην Πολωνία, και σε συνδυασμό με την αρχή της απάντησης που είχα χτες διαβάσει, νόμιζα ότι θα επακαλουθούσε μια [παρεμπίπτουσα] ορθολογική [όχι δαιμονολογική] αποτίμηση της στρατηγικής του ίδιου του ΑΧ, και απόδοσης ευθυνών και στην απέναντι πλευρά γιά τον ΒΠΠ, οι οποίες απ’ την «επίσημη ιστορία» αποσιωπούνται.
              Αλλά επ’αυτού ο σύγχρονος Γαλιλαίος, όπως τον αποκαλεί ο δημοσιογράφος [εκτός από σύγχρονο Καρτέσιο και Νεύτωνα] δεν επεξετάθη παρά με κάτι στρογγυλεμμένες αοριστίες προς το τέλος.
              Εντωμεταξύ επειδή έχω εγκαταλείψει τον Τσόμσκι τα τελευταία αρκετά χρόνια, έψαξα να μάθω την ηλικία του υποψιαζόμενος ότι θα είναι πλέον πολύ μεγάλος, και είναι όντως 93.

              Reply
              1. stcigar March 28, 2022 at 6:15 pm

                Οπωσδήποτε το μυαλό του δεν φαίνεται να έχει επηρεαστεί και πολύ, σε αντίθεση με άλλους που τόχουν χαμένο από τα 25. Για μένα πάντως το θέμα δεν είναι ο Πούτιν. Πες ότι ο τύπος είναι όπως τον παρουσιάζουν και ακόμα χειρότερος. Εμείς δηλαδή πρέπει να κρατήσουμε ως δείγμα ηθικής αγανάκτησης την αναπνοή μας μέχρι να πεθάνουμε από το κρύο και την πείνα? Η βλακεία υπήρξε ανέκαθεν καθοριστικός παράγοντας της ιστορίας, αλλά μετά το 2019 τείνει ναποτελέσει για την Ευρώπη τουλάχιστον τον αποκλειστικό.

                Reply
                1. Oannes March 28, 2022 at 6:32 pm

                  True.

                  Reply
                  1. stcigar March 28, 2022 at 7:37 pm

                    Μιας και το έφερε ο λόγος – το επάρατο 2019 – μη φανταστούμε ότι ξεμπλέξαμε με κορωνοϊούς κλπ επειδή κατάργησαν σε κάποιο βαθμό την υποχρεωτικότητα. Τον πραγματικό κορωνοϊό εννοώ που εξελίσσεται ραγδαία σε κάτι εξωφρενικά μεταδοτικό που επανέρχεται σε ολοένα και πυκνούμενα κύματα και με ολοένα πιο θορυβώδη συμπτώματα. Ποτέ δεν θυμάμαι χρονιά που τόσα παιδιά ναρρώστησαν ξανά και ξανά σε τόσο μικρό διάστημα και μάλιστα με πυρετούς που αγγίζουν τα σαραντάρια. Και υποτίθεται ότι αρχικά το πρόβλημα δεν τους άγγιζε καθόλου. Τα εμβόλια και οι μάσκες έκαναν φαίνεται καλά τη δουλειά τους.

                    Reply
                    1. Oannes March 28, 2022 at 9:28 pm

                      Ελπίζω να κάνεις λάθος σε κάποιο βαθμό [γιατί για λάθος-λάθος το αποκλείω] γιατί το μόνο που μπορεί να προκύψει απ’ αυτό είναι από Σεπτέμβριο να μας καραγ@μήσουνε. Χώρια το ίδιο το πρόβλημα.
                      Ως προς τις μάσκες πάντως είναι σαφές ότι ένα ποσοστό λοβοτομημένων [ιδίως διάφορες μαμάδες, μαζί και τα δύστυχα παιδάκια] θα συνεχίσουν να τις φοράνε και μετά την κατάργησή τους, εν είδει “άποψης” ή ίσως και για να τη σπάνε στους “ψεκασμένους”. Το τι βλέπουν τα μάτια μου στο δρόμο δεν περιγράφεται.

                    2. stcigar March 28, 2022 at 10:09 pm

                      Δυστυχώς η πιθανότητα να κάνω λάθος – προς το παρόν τουλάχιστον, αφού καθημερινά σχεδόν ανανεώνω την ελπίδα μου ότι αύριο θα διαψευσθώ – στο ανωτέρω ζήτημα είναι όση και η πιθανότητα 1+1 να ισούται με 5. Ακόμα κι εγώ έχω εκπλαγεί από την ακρίβεια των συγκεκριμένων προβλέψεων. Η μόνη περίπτωση ναλλάξει κάτι προς το καλύτερο είναι να καταργηθούν αμέσως και διά παντός όλα τα μέτρα “περιορισμού της πανδημίας” με πρώτο και καλύτερο τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς. Από την άλλη πάλι ούτε που ξέρω πια τι να ελπίζω. Αν η κατηγορηματική εντολή (βλ τη σχετική γελοιογραφία με τον Μπάτμαν) προς τους τρελογιατρούς να μας αφήσουν προσώρας ήσυχους ισχύσει και μετά το φθινόπωρο, ένα πράμα μόνο μπορεί να σημαίνει: τα προβλήματά μας θα έχουν κλιμακωθεί σε τέτοιο βαθμό που το ενδεχόμενο θανάτου από κορωνοϊό – πραγματικό ή φανταστικό – θα είναι το τελευταίο που θα μας ενδιαφέρει.

          2. Oannes March 28, 2022 at 1:23 pm

            Γι’ αυτά τα αρχίδια είναι η ultimate win-win situation. Όλη αυτή η καταστροφολογία και τα έσοδά τους αυξάνει, και τα “σχέδια” των αφεντικών εξυηρετεί. Από μια πλευρά καταλαβαίνω εκείνους που δεν αντέχουν να τους βλέπουν. Αλλά κι εδώ ο βαθμός τοξικότητας αλλάζει. Όποιος πχ. “επιλέγει” ενημέρωση από Οικονόμου – Αναστασοπούλου, είναι άξιος της μοίρας του. Εγώ μέχρι Παπαδάκη φτάνω.

            Reply
  2. EMMANOUEL March 28, 2022 at 11:23 am

    Επειδη ετυχε ν ακουσω κι εγω σε αλλο μεσο (militaire.gr) τον κυριο Ρωμανο να μιλαει για τα ιδια πραγματα κι ειχε screenshots στην ροη του βιντεο απ την πρεριβοητη εκθεση RAND φαινοταν διπλα σε καθε μια απ τις προτασεις δρασεως εναντιον της Ρωσσιας τρεις στηλες με την εκτιμηση κοστους /οφελους καθως κι οι πιθανοτητες επιτυχιας (υπερ των ΗΠΑ φυσικα ) καθε μιας δρασης .. Εκει η εκτιμηση των ιδιων των συντακτων της εκθεσης ηταν σαφως στις περισσοτερες αρνητικη , δηλαδη οτι μαλλον δεν θα φερνε τ αποτελεσματα που προσδοκουν οι Αμερικανοι.. Εν πασει περιπτωση πιθανον να ειναι απλα μια εκθεση ιδεων απ τις τοσες που παραγουν τα διαφορα think tanks για να δικαιολογησουν την υπαρξη τους . Οι δε ασκησεις του ΝΑΤΟ το 2022 ειναι αναρτημενες φορα παρτιδα στην επισημη ιστοσελιδα του.. Aν δεν βαριεσαι ριξε μια γρηγορη ματια εδω , κανοντας scroll θα βρεις τα screenshots που σου ειπα https://www.phorum.com.gr/viewtopic.php?f=30&t=38736
    Οσο για την εκτιμηση μεγεθους του Ουκρανικου στρατου ειναι εν πολλοις εικασια.
    Πιθανον πιο αξιοπιστες να ειναι μαρτυριες (αν υποθεσουμε οτι δεν ειναι βαλτοι) απλων πολιτων . Στο βιντεο απ την αναφορα του ταλαιπωρου Θαναση Αυγερινου , ανταποκριτη του ΟΡΕΝ ΤV στην Ρωσσια διαβασε τι γραφει στα σχολια καποιος ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ απ την Πραγα που μενει
    https://www.youtube.com/watch?v=obAo1CLDdUA
    ακουσε και τον ιδιο τον Αυγερινο τι λεεει ιδιαιτερα απ το 1′ 20” περιπου. Επισης να πω οτι κι ο αλλος ταλαιπωρος Ρωσσοφιλος ρεπορτερ Δημητρης Λιατσος ειπε αλλου οτι η καταστροφη του θεατρου στην Μαριουπολη με τα 1000 ατομα την εκαναν οι Αζοφ που ηταν κρυμενοι εκει και τους κρατουσαν ομηρους .. Δεν βγαζεις ακρη δηλαδη ..
    https://www.youtube.com/watch?v=WhdoJ4Jvd8Q ( απ την αρχη ως το 11 λεπτο )

    Reply
  3. EMMANOUEL March 28, 2022 at 11:56 am

    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
    16 hours ago
    @Thomas Alissavakis Θωμά σε ένα πράγμα δεν θα συμφωνήσω μαζί σου….
    Αν ο Πούτιν δεν νοιαζόταν για τους αμάχους τώρα θα είχε καταλάβει όλη την Ουκρανία!! Μένω στην Πράγα αδελφέ και μιλάω με πρόσφυγες Ουκρανούς…..300.000 έχουμε εδώ μέχρι τώρα!! Ξέρεις τι λένε;; Αν δεν ήταν οι Ρώσοι να ανοίξουν διαδρόμους θα τους είχαν καθαρίσει οι Ναζιστοουκρανοι!!! Και παρά πολλοι που δεν είναι καν Ρωσοφιλοι σαφώς δεν γουστάρουν τον πολεμο άλλα λένε ότι είναι αναγκαίο κακό γιατί δεν μπορούσε να καθαρίσει η χώρα τους από την Ναζιστική συμμορία του Ζελενσκι

    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
    12 hours ago
    @Vito Pavlidis Να’σαι καλά αδελφέ….τα ζω κάθε μέρα!! Και όχι από αυτούς που ήρθαν τώρα λόγω του πολέμου, αλλά αρκετά χρόνια που είμαι εδώ. Έχω φίλους Ουκρανούς που είναι εδω πολλά χρόνια, πριν από μένα. Με μεγάλη μου έκπληξη είδα ότι κανένας τους, μα ούτε ένας δεν θέλει να ξαναγυρίσει στην χώρα του! Όλοι ρίχνουν μαύρη πέτρα!!Σε αντίθεση με μας που πάντα έχουμε την ελπίδα ασβηστη να ξαναγυρίσουμε στην πατρίδα!!! Και μάλιστα έχω πάει 3 φορές στην Ουκρανία μαζί με φίλους για να φέρει άλλος την μάνα του, τον πατέρα του, τον γιο του!! Και όταν έρθει όλη η οικογένεια εδώ την σβήνουν την Ουκρανία εφ’ όρου ζωής!! Για την κατάσταση που επικρατεί, όχι τα τελευταία χρόνια, αλλά εδώ και 30 χρόνια…..από την κήρυξη της ανεξαρτησίας της!! Από τότε άρχισε ο δάκτυλος των ΗΠΑ να διχάζει την κοινωνία!! Όπου ΗΠΑ και καταστροφή αδελφέ!! Αλλά ποιος να τολμήσει να τα πει αυτά…..

    Αυτα ειναι και τα σχολια , αν μπορουμε να τα παρουμε σοβαρα..

    Reply
    1. Oannes March 28, 2022 at 12:21 pm

      Εκ των πραγμάτων παίρνω στα σοβαρά αυτά τα σχόλια γιατί συμφωνούν με την εικόνα που έχω ο ίδιος. Και η οποία πηγάζει όχι μόνο από ανάλυση των γεγονότων αλλά και από πληροφορίες από εμπιστεύσιμα άτομα ρωσο-ουκρανικής προελεύσεως.

      Reply

Leave a Reply