ΓΥΝΑΙΚΟ(ΑΥΤΟ)ΚΤΟΝΙΑ

Σε συνέχεια του προηγούμενου post : Ξέρω ακριβώς πόσο απωθητικά παρωχημένες μπορεί να φαίνονται οι προειδοποιήσεις περί “κοινωνικών ασθενειών” και “επικειμένου τέλους”. Ξέρω επίσης ότι …το συγκεκριμένο συναίσθημα αποστροφής, το οποίο διέπεται από την ιδεολογία “παλιό vs καινούργιο” καλλιεργείται συστηματικά από την Προπαγάνδα της Νέας Εποχής, εδώ και ένα + αιώνα. Η τελευταία αποτελεί προϊόν των Μυστικών Υπηρεσιών, διακινούμενο από μίντια και διαφήμιση. Κύριο target group αυτής υπήρξαν πάντα, κυρίως, τα νεαρής ηλικίας άτομα. Στόχος της ήταν, πάντα, η δημιουργία ρηγμάτων στο χώρο και στο χρόνο, και η παρουσίασή τους ως αγεφύρωτων. ”Εκτός και αν…” εφαρμοζόταν η προτεινόμενη απ’ την ίδια λύση.
Πρώτα κατάφερε να αδειάσει από νόημα τις ζωές των ανθρώπων, με μια σειρά ερωτημάτων προσεκτικά επιλεγμένων για τη
διαλυτική τους δύναμη. Στη θέση του κενού θα φυτευόταν μια σειρά από “υπαρκτικά” ζητήματα, ζητήματα “ταυτότητας” κοκ., στο πλαίσιο πάντα ψευδοκαταστάσεων επείγοντος. Η σύγχρονη εκδοχή του φαινομένου αφορά στον …Covid 19, την Κλιματική Αλλαγή, τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ, την γυναικοκτονία… Κοινός παρονομαστής όλων ήταν και είναι, το “έως εδώ – δεν πάει άλλο” .
Το νόημα, εναγωνίως αναζητούμενο, προσφέρεται έτσι με τη μορφή ενός ανώτερου σκοπού. Ο τελευταίος υπερβαίνει το ατομικό συμφέρον, αγκαλιάζοντας σύμπασα την Ανθρωπότητα …Και όχι μόνο αυτήν, αλλά και …το Οικοσύστημα – ολόκληρο τον Πλανήτη.
Εξ ου και όσοι διατυπώνουμε
επιφύλαξη για όλα τα παραπάνω είμαστε εξ ορισμού “αρνητές”, εχθροί της Ζωής και φυσικά της Ανθρωπότητας.
Αν απειλή για την επιβίωσή μας ήταν κάποτε ο κομουνισμός, ο φασισμός, η αμάθεια, το όπιο της θρησκείας, αιτία σήμερα για τα επικρεμάμενα δεινά είναι η πατριαρχική / εθνοκεντρική / εγγενώς ρατσιστική
δομή του “παλαιού κόσμου”. Μέσα απ’ τη σχετική φιλολογία σπέρνεται και καλλιεργείται η διχόνοια μεταξύ λαών, γενεών, φυλών και φύλων, ενώ ο ιδιωτικός χώρος παραβιάζεται μετατρεπόμενος σε χώρο λαϊκού δικαστηρίου – με τα χαρακτηριστικά ενός virtual λιντσαρίσματος. Το αληθινό λιντσάρισμα είναι ούτως ή άλλως περιττό στις μέρες μας.
Αυτοί που εξακολουθούν να επιδίδονται σ’ αυτό, παρεμπιπτόντως, είναι οι καλοί μας
…Μουσουλμάνοι, ασκώντας την αβρή πρακτική στις “ανυπότακτες” γυναίκες τους. Το ότι καμιά φωνή από γυναικεία οργάνωση δεν αναφέρεται σ’ αυτό, με το οπλοστάσιο του μίσους εστιασμένο
στα “τοξικά αρσενικά” της Δύσης, τα λέει νομίζω όλα. Ιδίως όταν το ευρύτερο πλέγμα στο οποίο υπάγονται οι εν λόγω οργανώσεις, δουλεύει εντατικά για την προσέλκυση / “ενσωμάτωση” πιστών του Ισλάμ στη …μαστιζόμενη απ’ την πατριαρχία κοινωνία μας.
Σε πιάνει μια
χαιρεκακία να αναλογίζεσαι το μέλλον των ακτιβιστριών στις διαμορφούμενες συνθήκες.

4
(Visited 71 times, 1 visits today)

4 Comments

 1. stcigar January 9, 2024 at 11:57 am

  Η αλήθεια είναι ότι τις προηγούμενες δεκαετίες μας τα είχαν πρήξει με την καταπίεση των γυναικών στο Ισλάμ, την οποία προσωπικά ποτέ δεν πήρα τοις μετρητοίς, αφού ο λόγος ήταν παραπάνω από προφανής: αμερικάνικη προπαγάνδα της χειρότερης υποστάθμης. Η στροφή αντιθέτως της “απελευθερωτικής” δυτικής – αμερικανικής και πάλι εννοείται, τους άλλους δεν τους υπολογίζει κανένας – επιθετικότητας προς το εσωτερικό των ίδιων των δυτικών χωρών και μάλιστα σε σχέση με θέματα που μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν λυμένα, έχει πολύ πιο σκοτεινά και περίπλοκα κίνητρα, τα οποία έχεις θίξει κατά τη γνώμη μου στο μεγαλύτερο μέρος. Οπωσδήποτε πάντως δεν είναι άσχετη με τη θεαματική αναβάθμιση της ομοφυλοφιλίας.

  Reply
  1. Oannes January 9, 2024 at 12:37 pm

   Συμφωνώ. Ολόκληρο το “ιδεολογικό” και “τεχνολογικό” οπλοστάσιο που έχουν στρέψει ενάντια στους δικούς τους [λέμε τώρα] λαούς οι ελίτ έχει δοκιμαστεί πρώτα σε αλλότριους. Αρχής γενομένης απ’ το διαδύκτιο, η ιδέα για το οποίο αφορούσε, από τα late ’50s αρχής γενομένης, στη συλλογή στοιχείων & κατασκευή μοντέλων συμπεριφοράς / προβλέψεων των κινήσεων εχθρικών πληθυσμών, στρατών και κυβερνήσεων [Κορέα, Βιετνάμ κοκ] : οι σκαπανείς του διαδικτύου υπήρξαν εξ’ αρχής, οι σημερινοί επιφανείς του είναι ακόμα, άνθρωποι του Πενταγώνου και των Μυστικών Υπηρεσιών.
   Εννοείται ότι σύντομα έγινε αντιληπτό [ήδη από τα ’60s] ότι τα μοντέλα μπορούσαν μια χαρά να εφαρμοστούν για την αντιμετώπιση “εγχώριων” κινδύνων. Κατηγορία στην οποία σιγά-σιγά θα προσχωρούσε το σύνολο του υπό παρακολούθηση / καταγραφή / χειραγώγηση πληθυσμού της Δύσης.

   Reply
   1. Oannes January 9, 2024 at 12:49 pm

    …Εννοείται επίσης ότι οι πληθυσμοί έπρεπε να μανιπουλαριστούν ώστε το εξαιρετικά περίπλοκο φαινόμενο της λειτουργίας του ανθρώπινου εγκεφάλου να περιοριστεί στα “βασικά”, αναγνωρίσιμα και διαχειρίσιμα από “scary smart” μηχανές όπως το …ChatGPT.
    Πότε θα “ριχνόταν στην κυκλοφορία” κάτι σαν αυτό, ας πούμε; στην εποχή του Πλάτωνα και του Ισοκράτη; 🤤

    Reply
    1. stcigar January 9, 2024 at 1:36 pm

     🧠=>💩=>>🤖
     🤑🤑🤑🤑🤑

     Reply

Leave a Reply