ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΑΛΟΥΜ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΔΟΣΗ

Ρεπορτάζ : in.gr
Συνεχίζεται το αλαλούμ με την τέταρτη δόση εμβολίου, καθώς τώρα η Επιτροπή λέει πως η σύσταση για εμβολιασμό αφορά όσους είναι άνω των 60 ετών, ενώ όπως είπε η κ. Θεοδωρίδου για όσους είναι άνω των 30 ετών δίνεται η δυνατότητα να εμβολιαστούν αλλά… για διαφορετικούς λόγους και όχι μόνο για λόγους υγείας.
Η σύσταση της επιτροπής για τον εμβολιασμό με την τέταρτη δόση είναι η ίδια και παραμένει αυτή που έχει διατυπωθεί στις αρχές Μαΐου, επανέλαβε η κ. Θεοδωρίδου εξηγώντας ότι η δεύτερη αναμνηστική δόση έχει όφελος για τα άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών ιδιαίτερα σε αυτούς που έχουν υποκείμενο πρόβλημα.
Αίσθηση προκαλεί ότι για όσους  είναι από 30 έως 59 ετών η κ. Θεοδωρίδου είπε ότι δίνεται η δυνατότητα για τέταρτη δόση σε αυτούς που το επιθυμούν, και όχι μόνο για λόγους υγείας. «Τα έχουμε γνωρίσει (σσ τα άτομα αυτά) με τα αιτήματα που έχουν υποβάλει προς την επιτροπή. Γι’ αυτούς ανοίγει η πλατφόρμα. Για περιπτώσεις που το επάγγελμά τους, τους εκθέτει σε μεγάλο βαθμό στον ιό ή ακόμα για κοινωνικά θέματα, για ανθρώπους που έχουν ρυθμίσει ταξίδια και δεν θέλουν να τα χάσουν γιατί είναι σημαντικά για την ζωή τους ή για θέματα οικογενειακά.
Και βέβαια υπάρχουν και οι άνθρωποι που συμβιώνουν στο περιβάλλον τους με άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Γι’ αυτούς τους λίγους ανοίγει. Πιστεύω ότι δεν θα πάνε πολλοί να κάνουν την τέταρτη δόση και όπως γράφτηκε και στην ανακοίνωση δεν θα ανοίγαμε στον γενικό πληθυσμό για έναν εμβολιασμό που ακόμη δεν ξέρουμε το πρόσθετο όφελος» πρόσθεσε η κ. Θεοδωρίδου, γεννώντας ωστόσο ερωτηματικά για το εάν η απόφαση για εμβολιασμό είναι κάτι που μπορεί να λαμβάνει ο καθένας ατομικά ανάλογα με τις δικές του αντιλήψεις για το τι του χρειάζεται και το τι όχι, τη στιγμή που η ίδια η επιτροπή αλλά και η κ. Θεοδωρίδου επανέλαβε ότι δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το όφελος της τέταρτης δόσης.
Στα άτομα άνω των 65 ετών, για τα οποία από τον Μάιο έχει δοθεί το πράσινο φως για τον εμβολιασμό με την τέταρτη δόση, το ποσοστό που έχει εμβολιαστεί είναι εξαιρετικά χαμηλό, τόνισε η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών, συγκεκριμένα μόλις το 15% έχει εμβολιαστεί. «Και αν επανερχόμαστε με αυτή την σύσταση είναι για να τονίσουμε ότι αυτά τα άτομα ακριβώς, άνω των 60 ετών είναι αυτοί που πρέπει να κάνουν την τέταρτη δόση, το έχουν αμελήσει. Σε αυτό το σημείο να σταθούμε και όχι αν άνοιξε η πλατφόρμα για τους λίγους που έχουν ειδικούς λόγους να κάνουν την τέταρτη δόση» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στο ερώτημα αν τα άτομα στο ηλικιακό όριο των 60 ετών θα πρέπει να προχωρήσουν στην τέταρτη δόση ή να περιμένουν τα νέα επικαιροποιημένα εμβόλια, η κ. Θεοδωρίδου σημείωσε πως «το να πιάσουν τις μεταλλάξεις είναι το ευκταίον αλλά να μην οικοδομούμε υπέρμετρες φιλοδοξίες για το όποιο καινούριο εμβόλιο» και συνέστησε πως τα άτομα που πλησιάζουν τα 60 και δεν έχουν κάποιο πρόβλημα άλλο που να τα απασχολεί ή άλλο θέμα που να θέλουν να ενισχύσουν την άμυνά τους μπορούν να περιμένουν.
Μάλιστα αναφέρθηκε στις ανακοινώσεις που έγιναν από την Moderna πριν λίγες ημέρες για ένα εμβόλιο που θα έχει και το αρχικό στέλεχος της Γιουχάν, αυτό που χρησιμοποιούμε τώρα δηλαδή και μεταλλάξεις της Όμικρον.

Για να εξηγούμεθα : αν κάποιοι “ειδικοί” ανακρούουν πρύμναν, έστω και τώρα, ως προς το αίσχος της τέταρτης δόσης [το όφελος της οποίας αμφισβητούν ευθέως], αυτό μόνο προς τιμή τους είναι.
Επειδή όμως το “κατά συνείδηση”
δεν φαίνεται ως τώρα να είναι ο τρόπος λειτουργίας τους *, είναι περίπου σίγουρο ότι τα “ναι μεν αλλά” και τα “μπρος-πίσω” αφορούν στα …επικαιροποιημένα. Βλ. βίντεο με καθηγητή στο Πανεπιστημιο του Τορόντο εδώ.
Προβλέπεται …συνωστισμός στη Σμύρνη από εμβόλια το Σεπτέμβριο, ως εκ τούτου το “παλιό καλό”, παραχρησιμοποιημένο, παίρνει το δρόμο της απόσυρσης.

* Η κυρία Θεοδωρίδου που προσπαθεί σαφώς να δημιουργήσει κλίμα απροθυμίας για τέταρτη δόση, είναι η ίδια που πέρσι επέμενε στην εξακολούθηση του εμβολιασμού με AstraZeneca, όταν όλη σχεδόν η Ευρώπη τα είχε απαγορεύσει.

3
(Visited 54 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. stcigar June 24, 2022 at 10:17 pm

    Είναι κι αυτό πάντως – μαζί με άλλα που αναφέραμε τις προάλλες – ένα σημείο υποχώρησης της πολιτικής ορθότητας εν όψει πολεμικής ετοιμότητας και οικονομικής καταστροφής. Βάλε στο κάδρο επίσης την απαγόρευση των εκτρώσεων στις ΗΠΑ, την επιστροφή στον άνθρακα στην Ευρώπη, την υποχώρηση της αντιρωσικής τερατολογίας.. you get the idea. Λίγο αργά βέβαια όπως πάντα, καλύτερα όμως από το τίποτα. Και είμαστε ακόμα στην αρχή.

    Reply

Leave a Reply