ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ : ΤΙ ΜΕΤΕΦΕΡΕ Η ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑ;

Η εκμετάλλευση κρίσεων από πολιτικούς, ανήκει ως φαινόμενο στο χώρο του αυτονόητου, δεν θα έπρεπε καν να συζητείται. Από μια οπτική γωνία, ό,τι κι κάνει ο οποιοσδήποτε σ’ αυτό το μάταιο κόσμο, διαλογισμού / ομφαλοσκόπησης μη εξαιρουμένων, σε κάποιου είδους συμφέρον αποσκοπεί. Το θέμα ως προς τους πολιτικούς είναι : Ποιοι ωφελούνται από την άνοδο της δημοφιλίας τους, ή από μια πιθανή άνοδό τους στην εξουσία.
Εντύπωση μου είναι ότι με όλα τα τεράστια ελλείμματά του [δεν είναι ώρα να τα συζητήσουμε] το συμφέρον που υπηρετεί ο εν λόγω Βελόπουλος είναι σε μεγάλο βαθμό ψυχολογικής / “ιδεολογικής” [σε αντίθεση με το “υλικής”] φύσεως. Που σημαίνει: υπηρετεί την ανάγκη του να κάνει το
καλό όπως το αισθάνεται. Αυτό θέτει το κόμμα του σε θέση υπεροχής από το σύνολο των εκπροσωπουμένων στη Βουλή τουλάχιστον.
Τώρα, τα περί “συνωμοσιολογιών”, κηραλειφών και ημερολογίων του Ιησού είναι τουλάχιστον
για γέλια, όταν κυρίως θιασώτες τους είναι τα κομματόσκυλα των [σόσιαλ] μίντια, και οι “εμπιστευόμενοι την Επιστήμη”.
Το ερώτημα που θέτει τις τελευταίες μέρες ο ΚΒ, σε ώτα μη ακουόντων, είναι “τι ακριβώς μετέφερε η αμαξοστοιχία;” Αυτό γιατί, όπως λέει [όχι μόνο αυτός] η
εξαΰλωση επιβατών δεν συμπεριλαμβάνεται στα φυσιολογικά επακόλουθα ενός τέτοιου δυστυχήματος.
Ενδιαφέρον έχει το παρακάτω βίντεο.

6
(Visited 149 times, 1 visits today)

14 Comments

  1. stcigar March 11, 2023 at 5:43 pm

    Δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με τις τεχνικές λεπτομέρειες του δυστυχήματος και ως εκ τούτου δεν μπορώ να εκφέρω άποψη. Το πρώτο που σκέφτηκα πάντως όταν άκουσα τις αρχικές περιγραφές της υπόθεσης ήταν “περίεργο..” και είμαι σίγουρος ότι σε κάποιο υποσυνείδητο επίπεδο το ίδιο αισθάνεται και ο περισσότερος κόσμος.

    Reply
    1. Oannes March 11, 2023 at 7:11 pm

      Ούτε εγώ είχα ασχοληθεί. Και για να πω την αλήθεια, δε μου είχε φανεί καν περίεργο το φαινόμενο της εξαΰλωσης, γιατί δεν είχα αντιληφθεί ότι λεγόταν literally και όχι “δημοσιογραφική αδεία”. Αυτό που είχα σκεφτεί, εν είδει “μηχανικής” συσχέτισης ομοειδών καταστάσεων ήταν το ατύχημα στο East Palestine του Ohio εδώ και ενάμιση μήνα, με τον εκτροχιασμό του τραίνου και τα τοξικά αέρια που έχουν διαχυθεί στην περιοχή. Δεν αποκλείεται το “κλικ” στο μυαλό του κυρ-Βελόπουλου να έγινε απ’ αυτό – ξέρω ότι είναι ενήμερος της αμερικανικής επικαιρότητας.

      Reply
      1. stcigar March 11, 2023 at 7:27 pm

        Δεν είναι μόνον αυτό. Είναι μια σειρά περίεργων συμπτώσεων που από μόνη της η καθεμιά δεν θα μπορούσε να προκαλέσει εδώ και τώρα μιας τέτοιας (προ)έκτασης καταστροφή, αλλά όλες μαζί.. το κατάφεραν.

        Reply
        1. stcigar March 11, 2023 at 7:59 pm

          Εξαρχής εντωμεταξύ κυκλοφόρησαν θεωρίες περί ελληνικού Τριγώνου των Βερμούδων στα Τέμπη και τα σχετικά. Το μόνο που δεν έτυχε ακόμα νακούσω είναι το.. αυτονόητο περί πρωθυπουργικής γκαντεμιάς, προφανώς γιατί προσδίδει στο ζήτημα μια κάπως ανάρμοστη αίσθηση φαιδρότητας.

          Reply
          1. Oannes March 11, 2023 at 9:13 pm

            Ώχ, τώρα θυμήθηκα κάτι θεωρίες σχετικές με Όλυμπο και Ομάδα Έψιλον, με κάτι “υπερόπλα” με φοβερά ονόματα …Κύκλοτρον, ή κάπως έτσι. Μη μου πεις ότι έχουν ανακατευτεί και αυτά στην υπόθεση… Ότι τί όμως, δηλ.
            Μια φορά επιχείρησα να διαβάσω ένα βιβλίο του είδους και απηύδισα στη δεύτερη παράγραφο.
            Ας όψεται η πανηλίθια περιέργειά μου. Μέχρι και βιβλία απ’ τον Λιακόπουλο είχα πάρει κάποια στιγμή – μιλάμε για ΤΟ γέλιο.

            Reply
            1. stcigar March 11, 2023 at 9:37 pm

              Ήταν μια γνωστή μου παλιότερα που τα είχε για ένα διάστημα με κάποιον – δεν ξέρω που τον πέτυχε – δωδεκαθεϊστή. Καλό παιδί ακουγόταν έτσι πως μου τον περιέγραφε.. αλλά είχε κάτι κολλήματα με περίεργες τελετές προς Παρθενώνα μεριά.

              Reply
              1. Oannes March 11, 2023 at 10:17 pm

                Ήξερα κι εγώ δυο-τρεις τέτοιους. Τη μεγαλύτερη πλάκα την είχε μια φάση όπου βλέποντας ένα “ρεπορτάζ” προ 15ετίας και βάλε για τους δωδεκαθεϊστές, σκάει μύτη μέλος πανκ συγκροτήματος της ίδιας εποχής με το δικό μου [’88 βγήκε το άλμπουμ, ’93 το διέλυσα], συμπαθέστατο παιδί και μια χαρά συζητήσιμος [ονόματα δε λέμε υπολήψεις δεν θίγουμε] και τον βλέπω ξαφνικά με κάτι χλαμύδες και κάτι περικεφαλαίες και μια ασπίδα με το Λ πάνω να συνεντευξιάζεται με “δημοσιογράφο”, χωρίς να καταλαβαίνει ότι ο εν λόγω τον αντιμετώπιζε ως γραφικό. Ήταν αρκετά περίεργο γιατί η τελευταία εικόνα που είχα απ’ τον τύπο ήταν ενός κλασικού πανκ, μαλλί καρφί, δερμάτινο, αρβύλες et al.

                Reply
          2. Oannes March 12, 2023 at 10:31 am

            Εντωμεταξύ, καθυστερημένα παρακολουθώντας μια συζήτηση γύρω απ’ το δυστύχημα, ακούω ενα δικηγόρο να καταθέτει την άποψη ότι ο σταθμάρχης για κάποιο μυστηριώδη λόγο απουσίαζε από το πόστο λεπτά πριν τη μοιραία στιγμή. Εννοώντας, αν κατάλαβα, ότι απουσίαζε είτε εν σώματι, είτε εν πνεύματι = δεν είχε την απαιτούμενη διαύγεια για να κάνει τη δουλειά του. Δεν περιμένει κανείς φυσικά απο Ευαγγελάτους και Τατιάνες μια πιο ενημερωμένη άποψη πέραν του ότι ένας “ηλικιωμένος” [ετών 59…] δεν έχει το διανοητικό status για μια δουλειά όπως αυτή. Αυτό που θέλω να επισημάνω μεταξύ τυρού και αχλαδίου είναι κάτι στο οποίο έχω αναφερθεί ξανά τους τελευταίους μήνες : μια διαφαινόμενη από δημοσιεύματα σε αμερικάνικες mainstream φυλλάδες προσπάθεια δυσφήμισης [γιαί όχι …εκβιασμού;] της “χώρας” από γνωστούς / άγνωστους παράγοντες. Ο λόγος θα μπορούσε να αφορά σε κάποια απροθυμία συμμετοχής σε συγκεκριμένα σχέδια υπέρ Ουκρανίας / εναντίον Ρωσίας, διατυπούμενη στο πλαίσιο των καθιερωμένων μυστικών διαβουλεύσεων [εκτός και αν νομίζει κάποιος ότι αληθινές διαβουλεύσεις είναι εκείνες που λαμβάνουν χώρα σε διεθνείς συναντήσεις υπό το φως των προβολέων]. Όσο για το πως θα μπορούσε να προκληθεί ένα τέτοιου είδους σαμποτάζ [λέμε τώρα] … η τεχνολογία εξ αποστάσεως επηρεασμού των εγκεφαλικών κυμάτων με συγκεκριμένες συχνότητες υφίσταται από τα ’70s.

            Reply
            1. stcigar March 12, 2023 at 11:01 am

              Στην καθόλου απίθανη περίπτωση του σαμποτάζ δεν είναι καν απαραίτητες αυτές οι τεχνικές, από ανθρώπους ειδικά που έχουν μακρά και διεθνή πείρα σε τέτοιες δουλειές. Αρκεί να το θέλουν.. κι έγινε. Το 2010 μας κατέστρεψαν εν μια νυκτί με δύο τηλεφωνήματα σε οίκους αξιολόγησης..

              Reply
              1. Oannes March 12, 2023 at 11:52 am

                Ούτε συζήτηση επ’ αυτού, εννοείται.
                Η “εμμονή μου” με τις τεχνικές του είδους οφείλεται στο ότι ουδέποτε έχω δει αναφορά σ’ αυτές, στο πλαίσιο αναλύσεων γύρω από “ανεξήγητες” υποθέσεις, οι οποίες μια χαρά εξηγούνται αν τις λάβει κανείς υπόψη του. Το είδος του “Manchurian Candidate” έχει προ πολλού μετακομίσει από το σελουλόιντ στην πραγματικότητα, για να μη μιλήσω για μαζική μετανάστευση.

                Reply
                1. stcigar March 12, 2023 at 1:07 pm

                  Γενικότερα οι μυστικές υπηρεσίες και ο στρατός χρησιμοποιούν τους πιο.. απροκατάληπτους επιστήμονες, δεδομένου ότι τα πειράματα γίνονται στο σκοτάδι χωρίς διαδικαστικούς και ηθικούς περιορισμούς, ενώ ενδιαφέρονται μόνο για το αποτέλεσμα και όχι για το φαίνεσθαι. Μέχρι και μέντιουμ έχουν χρησιμοποιήσει κατά καιρούς για να κάνουν τη δουλειά τους. Όλες οι σύγχρονες τεχνολογικές καινοτομίες προέρχονται από την έρευνα που διεξήχθη ως επί το πλείστον κατά τη διάρκεια των δύο παγκοσμίων πολέμων. Αν περιμέναμε προκοπή από τα μεταπτυχιακά προγράμματα των πανεπιστημίων, η τηλεόραση, τα διαστημόπλοια και η τεχνητή νοημοσύνη θα βρίσκονταν ακόμα στο χώρο της επιστημονικής φαντασίας.

                  Reply
                  1. Oannes March 12, 2023 at 1:47 pm

                    Perfectly said.

                    Reply
  2. Anonymous March 12, 2023 at 11:54 am

    Εγω αμφιβαλλω παρα πολυ κι αν ο αριθμος των νεκρων ειναι αυτος που λενε κι οχι πολυ μεγαλυτερος .. Καποιοι εξηγησαν την εκρηξη ( τα λαδια των μηχανων των τρενων , περιπου 5 τοννοι αρπαξαν φωτια ) , αλλοι εξ ισου τεχνικοι δεν το δεχονται .. Παντως κι εμενα δεν μου φαινεται απο το τρακαρισμα και μονο να εγινε αυτος ο χαμος..
    Μου θυμιζει η περιπτωση εκεινο το εμπορευματικο αεροπλανο απο Σερβια που επεσε καπου στα χωραφια κοντα στην Καβαλα κι εγινε κι εκει της τρελλης . Πολλα ειχαν ακουστει και τοτε για το φορτιο του .. Δεν θυμαμαι αν ξεκαθαριστηκε ποτε η υποθεση ..
    Αλλα να σας πω κατι ? Οταν συνεργαζονται οι αδιστακτοι Κινεζοι ( Cosco- λιμανι Πειραια ) , οι μαφιοζοι Ιταλοι ( τα βαγονια ) και το ‘αδιαφθορο” Ελληνικο Δημοσιο (το δικτυο ) τι πιθανοτητες δινετε να μην υπαρχει λακκος στην φαβα ?! Εγω σχεδον μηδεν , παρε τον ενα χτυπα τον αλλο , σιγουρα γινονται λαμογιες και λαθρεμποριο !

    Reply
    1. Oannes March 12, 2023 at 2:03 pm

      Όλα παίζουν εννοείται, αλλά σε μια φάση όπου θεωρίες διαπλέκονται με τη φωσκολική νεκρολαγνεία των [σόσιαλ] μίντια, άντε να βρεις άκρη.
      Το δικό μου point, αν υπάρχει, αφορά στο εξής : είτε περί ανθρωπίνου λάθους πρόκειται, είτε περί εγκληματικής αμέλειας του κράτους, είτε περί υπόθεσης απτόμενης ανόμων συμφερόντων, τίποτα απ’ αυτά δεν είναι καινοφανές, και τίποτα δεν θα αλλάξει η όποια διαλεύκανση [λάθη, αμέλειες, λαμογιές θα συνεχιστούν ως έχουν].
      Αντίθετα, αν πρόκειται για σαμποτάζ, που δε γνωρίζω αν μπορεί να αποκλεισθεί, τότε έχουμε περάσει σε άλλο επίπεδο.

      Reply

Leave a Reply