ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ ΤΟΥ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥ

Ασχολίαστη, όπως αρμόζει στο κύρος των δημοσιογραφικών μέσων απ’ τα οποία ο “πολίτης” αντλεί την ενημέρωσή του, εμφανίσθηκε η παρακάτω είδηση:

Tη δυνατότητα στους χρήστες να αναφέρουν αναρτήσεις ως παραπλανητικές παρέχει για πρώτη φορά το Twitter.
Ως γνωστόν, πολλά από τα μεγάλα κοινωνικά δίκτυα έχουν κατηγορηθεί πως
δεν κάνουν αρκετά για να αντιμετωπίσουν την εξάπλωση παραπληροφόρησης κατά την πανδημία Covid και τις αμερικανικές προεκλογικές εκστρατείες.
Η επιλογή αναφοράς του Twitter δεν έδινε ξεκάθαρη επιλογή για τέτοιες αναρτήσεις. Όπως σημειώνει το BBC, γνωστοποιήθηκε πως η νέα αυτή λειτουργία θα είναι μόνο δοκιμαστική και θα είναι διαθέσιμη μόνο σε λίγες χώρες αρχικά.
«Κάποιοι άνθρωποι» σε Αυστραλία, Νότια Κορέα και ΗΠΑ θα βλέπουν πλέον μια επιλογή «it’s misleading» (είναι παραπλανητικό) όταν θέλουν να αναφέρουν ένα tweet. Ωστόσο, όπως προειδοποίησε η εταιρεία, το σύστημα μπορεί να φέρει και πολύ μεγάλα αποτελέσματα:
«Αξιολογούμε αν πρόκειται για μια αποτελεσματική προσέγγιση, οπότε αρχίζουμε πρώτα σε μικρό επίπεδο» τόνισε η εταιρεία. «Μπορεί να μην ενεργήσουμε και να μη μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στην κάθε αναφορά στο πείραμα αυτό, μα το input σας θα μας βοηθήσει να εντοπίσουμε τάσεις έτσι ώστε να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την ταχύτητα και την κλίμακα της ευρύτερης δουλειάς μας πάνω στην παραπληροφόρηση».
Το Twitter σχεδιάζει μακροπρόθεσμα να το εμφανίσει και σε άλλες χώρες ανά τον κόσμο.
Προς το παρόν όταν κάποιος αναφέρει παραπλανητικά tweets πρέπει να διαλέξει μεταξύ κάποιων επιλογών όπως
«ύποπτο ή σπαμ», «επιβλαβές ή προσβλητικό» και μετά να προχωρήσει σε πιο συγκεκριμένες υποκατηγορίες. Ωστόσο, καθώς οι επιλογές είναι πολύ συγκεκριμένες, είναι συχνά ασαφές ποια ακριβώς πρέπει να χρησιμοποιηθεί.

Το πόσο φανερό είναι αυτό που συμβαίνει, είναι αντίστοιχο του βαθμού αχρειότητας εκείνων το αφήνουν ασχολίαστο [πρακτικά …όλων. Κάποιοι όπως εμείς εδώ λογίζονται ως αμελητέες ποσότητες] :
“Το Twitter”αναθέτει την αποστολή ξεσκεπάσματος των fake αναρτήσεων στον ίδιο το χρήστη, αναγορεύοντάς τον επίσημα σε
ρουφιάνο του.
Ο άνθρωπος που αμφιβάλλει για την επιτυχία του συγκεκριμένου project, ζει σε παράλληλο σύμπαν.

3
(Visited 68 times, 1 visits today)

Discover more from OANNES

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Leave a Reply