UFO : ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ. ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ;

Όπως αποκάλυψε προ ημερών ο 36χρονος αξιωματούχος της Υπηρεσίας Πληροφοριών, βετεράνος της Αεροπορίας David Grush [βλ. βίντεο] η Αεροπορία έχει στην κατοχή της ένα αριθμό σκαφών εξωγήινης προελεύσεως. Γεγονός το οποίο η κυβέρνηση κρατάει μυστικό επί σειρά ετών από το κοινό. Ο whistle blower, “ιδιαίτερα φερέγγυος πανθομολογουμένως”, διαψεύδεται από υψηλόβαθμους του Πενταγώνου …επιβεβαιούμενος ταυτόχρονα από άλλους της ιδίας υπηρεσίας, στους κόλπους της οποίας μαίνεται εμφύλιος πόλεμος…

Ακόμα και οι μη έχοντες ασχοληθεί ιδιαίτερα με τα UFO, κάτι θα έχουν ακούσει για το λόγο που άρχισαν, υποτίθεται, μας επισκέπτονται, στα late ’40s. Είναι η περίοδος κατά την οποία οι εξωγήινοι μετακομίζουν απ’ τα κόμικς και τη λαϊκή ε.φ., στα πρωτοσέλιδα και τα πλατό του Χόλιγουντ : σκοπός τους, έλεγε η επίσημη αφήγηση, ήταν η προειδοποίηση του αυτοκαταστροφικού ανθρώπου, η σωτηρία απ’ τον πυρηνικό όλεθρο με τον οποίο απειλούσε τον πλανήτη.
Δίπλα στον εξωγήινο – νουθετικό μας φίλο, το επίβουλο και απειλητικό
alter ego του [δημιούργημα του HG Wells] παρέμεινε ενεργό σ’ όλη την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου [με σίριαλ των ‘60s όπως “Οι Εισβολείς” – The Invaders, τα κινηματογραφικά Alien των ‘70s και ‘80s κλπ.].
Αντίθετα απ’ ότι ισως περίμεναν οι σημειολογούντες τον εξωγήινο εχθρό σαν σύμβολο του
εξ ανατολών κινδύνου, η καριέρα του …θα απογειωνόταν στα ‘90s [Independence Day, Signs, Ο Πόλεμος των Κόσμων – ξανά! – κοκ]. Λίγο αργότερα, διακεκριμένοι επιστήμονες με επικεφαλής τον Stephen Hawking κηρύσσουν την επιστροφή σε ένα είδος καχυποψίας ως προς τις εξωγήινες προθέσεις.
Ο Alien της Νέας Χιλιετίας εκπληροί μια ποικιλία καθηκόντων : από τη μια ενισχύει, ως πιθανή απειλή, την παγκοσμιοποιητική ιδέα του “γήινου” [για περισσότερα απ’ αυτού, βλ. Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΗΡΘΕ ΑΠ’ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ]. Από την άλλη, αποτελεί το κομβικό σημείο συνάντησης της επιστήμης με την τεχνολ… συγνώμη,
θεολογία. Η εξωγήινη επιστήμη αποτελεί επίρρωση του “νόμου” του Κλαρκ : δεν διαφέρει σε τίποτα απ’ ό,τι θεωρούμε εμείς μαγεία. Ο εξωγήινος είναι κυριολεκτικά ο από μηχανής Θεός μας. Ο …Homo Deus προκύπτει – γιατί όχι; – μέσω reverse engineering δικής του τεχνολογίας.
Σήμερα, στο ρεπερτόριο των Aliens επιστρέφει πανηγυρικά η
νουθετική παράμετρος. Είναι θα έλεγα ευδιάκριτη πίσω από την “αναβάθμιση” του θέματος σε κυβερνητικό επίπεδο. Μήπως η αλόγιστη δραστηριότητά μας δεν απειλεί ξανά, όπως στα ’40s, έναν ολόκληρο πλανήτη; Ως εκ αυτού άλλωστε, οι νουθεσίες δεν θα περιοριστούν στα πυρηνικά. Θα επεκταθούν στο climate change, τις πανδημίες και γενικά ό,τι επιλέγει ως μείζον ζήτημα η παρασιτική, πλανητική “ελίτ” μας.
Δεν βλέπω γιατί η τελευταία θα δίσταζε, χρησιμοποιώντας τεχνικές ψηφιακής σκηνοθεσίας, να απευθυνθεί στον “πολίτη” πίσω από μια
μάσκα εξωγήινου. Τα μέσα υπάρχουν, το ηθικό και αισθητικό της status κάθε άλλο παρά ασύμβατα είναι με πρακτικές τέτοιου επιπέδου.
Σε μια τέτοια περίπτωση, οι επιλογές μας θα ήταν τραγικά περιορισμένες. Γιατί όταν μιλάμε για [από μηχανής] Θεό, η νουθεσία δεν αποτελεί βέβαια αφορμή
συζήτησης.

5
(Visited 167 times, 1 visits today)

13 Comments

 1. Timothy Price June 10, 2023 at 4:43 pm

  Here’s an interesting report of a UFO crash on April 30 in Las Vegas, NV. https://youtu.be/ROLYGcj5bNM.

  Reply
  1. Oannes June 10, 2023 at 5:30 pm

   Thank you Tim! I’ll check it out.

   Reply
 2. stcigar June 10, 2023 at 7:24 pm

  Είναι μήπως ιδέα μου ή όλα σχεδόν τα σχετικά περιστατικά – καθώς και οι απαγωγές για πειράματα κλπ – έλαβαν χώρα υποτίθεται στις ΗΠΑ?

  Reply
  1. Oannes June 11, 2023 at 8:10 am

   Αν εννοείς τα περιστατικά ανευρέσεως σκαφών, υποτίθεται ότι και οι Ρώσοι έχουν κάποια τέτοια [εννοείται τα UFOs δεν επισκέπτονται …όποιους κι όποιους, ούτε συντρίβονται όπου να ‘ναι]. Για τους Κινέζοι δεν γνωρίζω κάτι, ας όψεται η μυστικοπάθεια του mr. Xi.
   Απαγωγές έχουν συμβεί σε πολλές χώρες, μάντεψε ποια βεβαίως έχει τη μερίδα του λεοντος : στις ΗΠΑ έχουν αποτελέσει προ πολλού μείζον ζητημα – είχα διαβάσει ένα βιβλίο επ’ αυτού στα early ’00s [Colin Wilson : Εξωγήινοι] που με έπεισε, λες και χρειαζόνταν περαιτέρω απόδειξη γι’ αυτό, ότι μιλάμε για χώρα – τρελάδικο : οι “αναφορές” ανθρώπων που έχουν απαχθεί από εξωγήινους ανέρχονται κυριολεκτικά σε εκατομμύρια. Ακόμα και επιφανής ψυχίατρος έχει δημοσιεύσει βιβλίο επ’ αυτού [δεν άντεξα να το διαβάσω], στο πλαίσιο του οποίου καταθέτει την επιστημονική του άποψη οτι η πλειονότης των εξετασθέντων 1. Δεν πάσχουν από κάτι 2. Διηγούνται εμπειρίες που οι ίδιοι τουλάχιστον θεωρούν αυθεντικές.
   Εν ολίγοις έχουμε να κάνουμε με Aliens διασχίζοντες το διαστρικό κενό επί σκοπώ επιτελέσεως πειραμάτων στον κυρ-Θανάση και την κυρά-Πανωραία.
   Περιττό να πω ότι σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει και η σεξουαλική παράμετρος : οι άνδρες συνευρίσκονται κατά κανόνα με εντυπωσιακές εξωγήινες, οι γυναίκες, κατά κανόνα πάλι …διαπερνώνται από ψευδοπόδια και άλλα μακροσκελή αντικείμενα, για το χατήρι της εξωγήινης επιστήμης με Ε κεφαλαίο.

   Reply
   1. stcigar June 11, 2023 at 9:42 am

    Κάποιοι έχουν συνδέσει τις “απαγωγές εξωγήινων” με την “υπνοπαράλυση” (Μόρα, incubus, out of body/near death experiences, σωματικά βασανιστήρια κλπ) από την οποία έπασχα για πολλά χρόνια, δεδομένου ότι αυτή φαινομενολογικά περιλαμβάνει όλη τη γκάμα των “συμπτωμάτων” που περιγράφουν τα “θύματα των απαγωγών” και ουσιαστικά διαφέρει μόνο στην ερμηνεία. Δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο συμβάλλει στην κατανόηση αυτών των φαινομένων το να εξηγείς το ανεξήγητο με κάτι.. ακόμα πιο ανεξήγητο.

    Reply
    1. Oannes June 11, 2023 at 10:13 am

     Όπως ξέρεις πιο καλά από μένα, το τελευταίο που ενδιαφέρει αυτά τα όντα είναι η κατανόηση του ο,τιδήποτε.
     Αλλά, ερώτηση : η “συστηματοποίηση” του φαινομένου σου είχε προκύψει πριν ή αφού είχες διαβάσει γι αυτό;

     Reply
     1. stcigar June 11, 2023 at 10:58 am

      Όχι, το διάβασμα ήρθε τελευταίο και αφού η “διαδικασία” μού είχε γίνει ρουτίνα (λέμε τώρα). Πίστεψέ με, δεν επηρεάζεται καθόλου από την αυθυποβολή. Πάντα ερχόταν όταν η ζωή φαινόταν ωραία κι ετοιμαζόμουνα να κοιμηθώ τον ύπνο του δικαίου. Εννοείται ότι έκανα κι εκτεταμένη προσωπική έρευνα σε άτομα του ευρύτερου κοινωνικού μου περιβάλλοντος με τον κίνδυνο να χαρακτηριστώ τρελός. Η περίπτωσή μου είναι από τις πλέον εντυπωσιακές τόσο από συμπτωματολογική όσο και από επιδημιολογική άποψη. Ο ενήλικος λευκός άνδρας είναι το σπανιότερο θύμα του (προσωπικά δεν γνωρίζω κανέναν εκτός από μένα) ενώ δεν είναι ασυνήθιστο σε παιδιά, γυναίκες και μαύρους. Τα τελευταία χρόνια μού εμφανίζεται σπάνια, χωρίς ιδιαίτερη σκηνοθεσία και είναι αλάνθαστο σημάδι ότι μέσα στις επόμενες δύο μέρες θα συμβεί κάτι κακό.

      Reply
 3. stcigar June 11, 2023 at 8:56 pm

  Σήμερα εντωμεταξύ πληροφορήθηκα το θάνατο (από γεράματα) του διαβόητου κατά συρροήν βομβιστή-δολοφόνου Τεντ Καζίνσκι που ομολογουμένως δεν γνώριζα. Ενστικτωδώς υπέθεσα ότι επρόκειτο για Δίδυμο και δεν έπεσα έξω. Σπανίως θα συναντήσεις το συγκεκριμένο ζώδιο στο χώρο του κοινού ποινικού δικαίου (σε αντίθεση πχ με τους Αιγόκερους) από την άλλη όμως διακρίνονται σε φαινομενικά παράλογες δολοφονίες μαζί με Παρθένους και Ιχθείς. Παρεμπιπτόντως το βιογραφικό του συγκεκριμένου είναι άκρως ενδιαφέρον και διδακτικό.

  Reply
  1. Oannes June 11, 2023 at 9:12 pm

   Τι λες! Ο εν λόγω έχει υπάρξει “ινδαλμά μου”. Έχω και το βιβλίο στο οποίο περιλαμβάνεται η βιογραφία αλλά και τα πιστεύω του [λαϊκίστικος τίτλος : Το Μανιφέστο του Unabomber]. Συγκινήθηκα για να σου πω την αλήθεια. Ήταν φωτισμένος άνθρωπος, αν και η “πρακτική” που επέλεξε για την αντιμετώπιση του τεχνολογικού εφιάλτη που είχε συλάβει με πάσαν λεπτομέρεια απ΄τα ’80s ήταν κραυγαλέα ανεπαρκής και ατελέσφορη – μόνο σε “πείραγμα” του εγκεφάλου του, υπό το βάρος πιθανώς της ίδιας της “φώτισης” μπορεί να αποδοθεί.

   Reply
  2. Oannes June 11, 2023 at 9:18 pm

   Θυμάμαι σκηνές από τη βιογραφία του – κατά σύμπτωση διηγιόμουν χτες βράδυ στη Μαρίνα μια από αυτές [κάτι με ένα αγαπημένο του, ειδυλιακό τοπίο που, έχοντας καιρό να το επισκεφτεί πήγε μια μέρα και το βρήκε κατεστραμμένο και στη θέση του κάποιες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις – “εκείνη τη στιγμή”, λέει, “ένιωσα ότι δεν πάει άλλο”] και είχα συγκινηθεί …κοίτα να δεις, δεν αποκλείεται τη στιγμή που της το διηγιόμουν να πέθαινε ο άνθρωπος.

   Reply
   1. stcigar June 11, 2023 at 9:27 pm

    Όχι απλώς δεν αποκλείεται – σίγουρα.

    Reply
   2. Oannes June 11, 2023 at 9:44 pm

    Αν ήξερες πόσες φορές μου έχει τύχει αυτό το πράμα, την ώρα που σκέφτομαι κάποιον, για κάποιο λόγο και μετά από καιρό, κάτι σοβαρό να συμβαίνει, συνήθως το “μοιραίο”… Μυστηριώδης κατάσταση.

    Reply
    1. stcigar June 11, 2023 at 10:09 pm

     I know man. Εγώ συνήθως τους βλέπω στον ύπνο μου λίγο πριν το μοιραίο. Ίσως ακόμα μία φορά μετά και κατόπιν ποτέ.

     Reply

Leave a Reply