“TWITTER” VS TRUMP

Με επικεφαλίδα “Το Twitter έκανε βούκινο τον Τραμπ για fake news” μπορεί κανείς να διαβάσει στην Εφημερίδα των Συντακτών:

Σε μια πρωτοφανή κίνηση προχώρησε η εταιρεία, προκαλώντας ξέσπασμα οργής από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, καθώς έβαλε στις αναρτήσεις του σήμανση που τις κατατάσσει, εμμέσως πλην σαφώς, στα fake news.
Το Twitter έβαλε σε ένα νήμα αναρτήσεων του Ντόναλντ Τραμπ ειδική σήμανση “get the facts about mail-in ballots”, επισημαίνοντας τες ως παραπλανητικές και προτρέποντας τους χρήστες του μέσου να «ενημερωθούν για τα γεγονότα» και αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ διασπείρει ψεύτικες ειδήσεις.
Το γεγονός αυτό προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Ρεπουμπλικανού προέδρου ο οποίος κατηγόρησε το μέσο ότι παρεμβαίνει στις προεδρικές εκλογές και ότι ασκεί λογοκρισία σε βάρος του.
Η διαμάχη προέκυψε έπειτα από τις αναρτήσεις του προέδρου, όπου εξέφραζε αμφιβολίες για το εάν οι πολίτες της Καλιφόρνια μπορούν να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο και σημείωνε ότι κάτι τέτοιο συνιστά απάτη και μπορεί να οδηγήσει σε νοθεία του αποτελέσματος.

Η είδηση, παρόμοια διατυπωμένη, υπάρχει σε πλήθος ενημερωτικών ιστότοπων.
Σύμφωνα με τον [καθιερωμένο] τρόπο παρουσίασης, έχουμε κατ’ αρχήν: μια “οντότητα” η οποία ομιλεί και δρα ως “το Twitter”, εμφανιζόμενη ως συνισταμένη [“φωνή”] εκατομμυρίων χρηστών, αντλώντας υποτίθεται κύρος εξ αυτού, ενώ επί της ουσίας, με ένα ιδιότυπα εκβιαστικό τρόπο, εκμαιεύει τη συναίνεσή τους.
Κατά δεύτερον: όλοι οι συμμετέχοντες στον δημόσιο διάλογο το κάνουν εκφέροντας απόψεις, εκτιμήσεις και προβλέψεις. Ουδείς μπορεί να προσκομίσει γεγονότα που να “αποδεικνύουν” κάποια από αυτές
*. Με πρώτους και καλύτερους τους εκπροσώπους του επιστημονικού ιερατείου, οι οποίοι κρατούν σε κατάσταση ημιζωής ολόκληρο πλανήτη με βάση τα γελοία από πλευράς επιτυχίας προβλέψεων, μαθηματκά μοντέλα τους.
Το πραγματικό πανηγύρι δεν βρίσκεται εκεί που δείχνουν οι αβράκωτοι της διαδικτυακής δημοσιογραφίας. Αλλά στην πηγή της …απόδειξης περί των fake news του προέδρου: πρόκειται για “έρευνα” που διεξήγαγε όχι το ίδιο “το Twitter”, αλλά οι …fact checkers του CNN και της Washington Post. Που σημαίνει ότι: …”το Twitter” υιοθετεί a priori το “fact checking” των ναυαρχίδων της, ψυχοπαθολογικού επιπέδου, αντι-Τραμπ προπαγάνδας.
Που σημαίνει με τη σειρά του ότι: ο Τραμπ έχει 100% δίκιο περί παρέμβασης στις αμερικανικές εκλογές του Twitter, δηλαδή των προσωπικοτήτων που κρύβονται πίσω από την κατασκευασμένη …λαϊκή του βάση. Το περιστατικό λαμβάνει χώρα ελάχιστα μετά την [επίσης 100% ορθή] επισήμανση του Προέδρου ότι τα social media ελέγχονται από radical leftists και ότι η κυβέρνησή του θα “αντιμετωπίσει” αυτή την κατάσταση. Είναι προφανές ότι …”το Twitter”, σηκώνει το γάντι.

* η ίδια η απαίτηση για απόδειξη της ορθότητας μιας πρόβλεψης, πηγάζουσας από …εκτιμήσεις στοιχείων [εύλογα …διαφορετικές από τον ένα στον άλλο] στοιχειοθετεί την κατηγορία του βλακός εναντίον εκείνου που την διατυπώνει.

4
(Visited 118 times, 1 visits today)

Leave a Reply