THE AGE OF FALSE FLAGS

“False flag” είναι ο όρος που χρησιμοποιείται για γεγονότα κατασκευασμένα από τους μηχανισμούς της προπαγάνδας. Σκοπός είναι η απόσπαση της προσοχής του κόσμου από τα σημαντικά, τα οποία χειρίζονται «ειδικοί» εξυπηρετώντας ίδια συμφέροντα. Τα τελευταία μπορεί και να ταυτίζονται με εκείνα του κόσμου, ο οποίος όμως θεωρείται [συχνά όντως είναι] ανεπαρκής για να εκτιμήσει τα πώς και τα γιατί μιας κατάστασης.
Το ίδιο το χτεσινό επεισόδιο στο Καπιτώλιο δεν είναι κατασκευασμένο : ένας οδηγός έριξε το αυτοκίνητό του σε ένα από τα σημεία ελέγχου της περιμέτρου, στη συνέχεια βγήκε από αυτό και επιτέθηκε σε αστυνομικούς, μαχαιρώνοντας δυο [σκοτώνοντας τον ένα] για να πέσει νεκρός από πυροβολισμούς.
Το false flag αφορά στα
συμπεράσματα που υποτίθεται, προκύπτουν από το επεισόδιο, χάρη στον τρόπο παρουσίασής του με πηχυαίους τίτλους, συνοδευόμενους από απουσία λεπτομερειών. Αυτή άλλωστε είναι η ολοκληρωτικού τύπου πρακτική που η κυβέρνηση Μπάιντεν εφαρμόζει οσάκις η περίστασις το επιβάλλει*.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, τα πράγματα είναι απλά : το επεισόδιο δεν [φαίνεται να] έχει σχέση με …Trump supporters, Qanon ή άλλες …ακροδεξιές τρομοκρατικές οργανώσεις. Στην περίπτωση της παραμικρής ένδειξης για κάτι τέτοιο, το τι θα συνέβαινε στα μίντια είναι δεδομένο. Αντ’ αυτού έχουμε έναν άτυχο άνθρωπο που έφτασε στα όριά του
**, ο οποίος, εντελώς άσχετο και αυτό με την αποσιώπηση, παρουσιάζεται ως μέλος του «Έθνους του Ισλάμ» και οπαδός του ηγέτη του, Louis Farrakhan [βλ. screenshot].
Ο ρόλος της υπερπροβολής ενός επεισοδίου όπως αυτό είναι να υπενθυμίζει την
“εξέγερση” [χωρίς όπλα…] της 6ης Ιανουαρίου, και φυσικά να “στοιχειοθετεί” την αναγκαιότητα όχι απλώς επιστροφής, αλλά αύξησης των “μέτρων ασφαλείας”. Ήδη αυτό ακούγεται ως αίτημα, πρωτοστατούντων των media και προσώπων από τον φιλελεύθερο χώρο, τα οποία μέχρι προχτές εξέφραζαν, θέλοντας και μη, την ανυπομονησία του κόσμου για την απομάκρυνση του φράκτη.

* Όχι τυχαία, η ανθρωπιστική, στην οποία εξελίσσεται η μεταναστευτική κρίση στα σύνορα με αποκλειστική υπαιτιότητα Τζο Μπάιντεν, κρατήθηκε μακριά από κάμερες και δημοσιογράφους, μέχρι που ομάδα ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών με επικεφαλής τον Τεντ Κρουζ ανέλαβαν την ενημέρωση του κοινού, πηγαίνοντας στα σύνορα και απαθανατίζοντας εφιαλτικές εικόνες με τα κινητά τους: χιλιάδες άνθρωποι, “ανάμεσα τους και πολλά παιδιά”, στοιβαγμένοι σε προχειροστημένες “δομές”, ο ένας πάνω στον άλλον, χωρίς ίχνος από τα μέτρα υγιεινής που αποτελούν υποχρέωση για τον πληθυσμό της χώρας. Μετά από αυτό, ο «Πρόεδρος Μπάιντεν» επέτρεψε στα κανάλια το ρεπορτάζ από τις δομές.

** Στο λογαριασμό του στο FB σημείωνε πρόσφατα ότι εγκαταλείπει τη δουλειά του, λόγω διαφόρων προβλημάτων, αλλά και εν όψει ενός «πνευματικού ταξιδιού» [spiritual journey] που επρόκειτο να ξεκινήσει…

2
(Visited 79 times, 1 visits today)

Leave a Reply