SOCIAL MEDIA or SOVIET MEDIA?

Σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε από την συντηρητική πλατφόρμα Breitbart, μια ομάδα Αμερικανών γιατρών, οι America’s Frontline Doctors, εμφανίζονται να εκφράζουν κάποιες “αιρετικές απόψεις”, όπως ότι οι μάσκες και τα shoutdowns δεν είναι απαραίτητα για την καταπολέμηση της πανδημίας. Επίσης ότι η υδροχλωροκίνη είναι αποτελεσματική, τόσο για την πρόληψη όσο και για την θεραπεία από τον ιό. Το βίντεο έκανε 14 εκατομμύρια θεάσεις, ο γιός του D. Trump το προμόταρε μέσω Twitter, με αλλεπάλληλα retweets από τον πατέρα του.

Αποτέλεσμα: Facebook, Twitter, YouΤube έσπευσαν να κατεβάσουν από παντού το βίντεο. Το Twitter μάλιστα μπλόκαρε το λογαριασμό του Trump Jr για 12 ώρες. Η τελευταία ενέργεια προκάλεσε την οργή των παρουσιαστών του CNN, οι οποίοι θεώρησαν ότι ο λογαριασμός δεν κατέβηκε για όσο διάστημα έπρεπε. Μπορεί κανείς να παρακολουθήσει τα πλάσματα να συζητούν εδώ:
https://edition.cnn.com/2020/07/28/tech/twitter-donald-trump-jr/index.html
Να επισημάνουμε ότι έχουμε εδώ …δημοσιογράφους που ζητούν περισσότερη λογοκρισία; έχει νόημα; υπάρχει κάτι που να έχει νόημα σ’ αυτή την ιστορία;

Θέλω να πω: έχει δικαίωμα κανείς να διαφωνεί με τον κύριο Tedros και τον κύριο Gates;
Υπάρχουν γιατροί που η άποψη τους μετράει λιγότερο από εκείνη άλλων; υπάρχουν γιατροί που είναι λιγότερο γιατροί από άλλους; μήπως δεν λογαριάζονται καν σαν τέτοιοι; μα αν είναι έτσι γιατί τότε απλώς να κουκουλώνονται τις απόψεις τους; γιατί δεν τους αφαιρούν την άδεια άσκησης επαγγέλματος;
Γιατί δεν τους συλλαμβάνουν;

Παρεμπιπτόντως: Το Squarespace, ο host του site των America’s Frontline Doctors …έκλεισε το site, for “activity that’s false, fraudulent, inaccurate or deceiving.”
Όχι εφαρμοσμένος σουρεαλισμός. Εφαρμοσμένο Twilight Zone.

ΥΓ: αντί του εξαφανισμένου βίντεο των AFLD, στην ουσία δηλ. αντί οποιασδήποτε “επιστημονικής ανταλλαγής απόψεων” μπορεί κανείς να απολαύσει αυτό εδώ το πραγματάκι [κάτω], ν ‘ακούσει όσα λέγονται και να βγάλει τα συμπεράσματά του. Ακόμα κι απ’ τις φάτσες των “επιστημόνων”.

2
(Visited 87 times, 1 visits today)

7 Comments

 1. stcigar July 30, 2020 at 7:38 pm

  Τους τελευταίους μήνες έχω επισκεφθεί δύο μεγάλα κρατικά νοσοκομεία της Αθήνας (η δεύτερη φορά ήταν η σημερινή) και – σε περίπτωση που δεν το ξέρεις – η πλειοψηφία των γιατρών δε φοράει μάσκα ούτε γάντια εκτός των κάθε είδους χειρουργείων. Ευτυχώς δηλαδή, γιατί κόντευα να χάσω εντελώς την όποια πίστη μου στην ιατρική επιστήμη..

  Reply
  1. Oannes July 30, 2020 at 7:56 pm

   Ουδόλως εκπλήσσομαι. Αυτό βέβαια καθιστά σαφές ότι όλοι κάνουν την πάπια κανονικά [όπως και με τα φακελάκια άλλωστε, και με τα ραβασάκια στις φαρμακευτικές κοκ]
   Ένα άλλο που συζητάγαμε με τη Μαρίνα: ξέρεις εσύ κανένα που να έχει ή να είχε …κορωνοϊό; γιατί εμείς δεν ξέρουμε κανένα, ούτε ένα φίλο φίλου, ή ένα γνωστό γνωστού. Το αντίθετο δηλ. μ’ εκείνο που συνέβαινε με την fuckin’ γρίπη, όπου για όποιον και να ρώταγες “ήταν κρεβατωμένος”..

   Reply
   1. stcigar July 30, 2020 at 8:05 pm

    Θα θυμάσαι ίσως ότι το ίδιο περίπου ερώτημα (αν έχεις δει όλο αυτό το διάστημα έστω κάποιον που να του τρέχει η μύτη..) σου είχα θέσει κι εγώ πριν από κάποιο καιρό, όπως το έθεσα και σε όλους τους γνωστούς με τους οποίους διατηρώ επικοινωνία. Την απάντηση την ξέρεις..

    Reply
    1. Oannes July 30, 2020 at 8:30 pm

     Ναι, τώρα το θυμάμαι. Είναι αυτό που λέμε “μυστηριώδης” πράγματα.

     Reply
 2. stcigar July 30, 2020 at 8:54 pm

  Εκ πρώτης όψεως ακούγεται απίστευτο το γεγονός ότι μια μικρή μειοψηφία έχει καταφέρει να επιβάλει σε οικουμενική κλίμακα το virtual πάνω στην πραγματικότητα. Από την εμπειρία μου σαν δάσκαλος πάντως έχω φτάσει στο πικρό συμπέρασμα ότι δεν μπορείς να κερδίσεις με όπλο την αλήθεια. Όσες φορές κι αν την εξηγήσεις στα παιδιά, τα περισσότερα σε λίγο θα την ξεχάσουν. Έτσι και τους πεις μια χοντρομαλακία, θα τη θυμούνται για πάντα.

  Reply
  1. Oannes July 30, 2020 at 10:29 pm

   Όλο αυτό έχει να κάνει με το ποιοι είναι οι γονείς τους, και ποιοι ήταν οι γονείς εκείνων, κοκ, στο μοτιβο “κάθε φέτος και χειρότερα”. Δεν ξέρω αν έχει νόημα να κάτσει κάποιος να σκεφτεί πώς θα είναι τα παιδιά των σημερινών μαθητών σου…

   Reply
   1. stcigar July 30, 2020 at 11:04 pm

    Μα εδώ ακριβώς έγκειται το πρόβλημα. Γιατί, αν έτσι έχουν τα πράγματα με τα παιδιά, φαντάσου τι χρειάζεται για να ξεκουνήσεις τους μεγάλους..

    Reply

Leave a Reply