MUSK VS GATES ΚΑΙ ΤΟ ΜΗ ΧΕΙΡΟΝ ΒΕΛΤΙΣΤΟΝ

Κάποιοι κατασκευάζουν εκ του μη όντος πανδημίες, ώστε να σαβουρώνουν δις από εμβόλια, χωρίς ίχνος απ’ το “ενδιαφέρον για την ανθρώπινη ζωή” το οποίο, επικαλούμενοι, υποχρεώνουν τον κόσμο να τα κάνει.
Κάποιοι άλλοι προειδοποιούν τον πλανητικό πληθυσμό για επερχόμενες οικολογικές καταστροφές, χωρίς να ντρέπονται / απολογούνται για τη διάψευση πλήθους παρόμοιων προβλέψεων μέχρι σήμερα. Περνώντας πλέον στο παρασύνθημα, ξεκινούν σειρές
απίθανων πολιτικών με [διαφαινόμενο] στόχο την μετατροπή του συνόλου των ελεύθερων κρατών του Δυτικού Κόσμου σε failed states.
Υγειονομική και κλιματική τρομοκρατία, εντάσσονται στο ίδιο σχέδιο [=globalization], με αμέριστη συμμετοχή σ’ αυτό των απανταχού κυβερνήσεων / αξιιωματούχων. Και βέβαια, των πάντα έτοιμων για πούλημα δημοσιογράφων, με το σκηνικό να συμπληρώνεται απ’ τα
social media. Η αποστολή των τελευταίων πάει μακρύτερα απ’ την απλή μετατροπή του πoλίτη σε κουτσομπόλα της [οικουμενικής, virtual] γειτονιάς : όπως η ιδεολογία της νοικοκυράς, καθορισμένη από το ΛΟΑΤΚΙ πρωινάδικο έχει εμπλουτισθεί με hardcore πολιτικές παραμέτρους, έτσι διευρύνεται και η επιρροή των social media, ο ρόλος των οποίων είναι διττός επίσης: αποβλάκωση / υπνωτισμός, και στη συνέχεα [ή μάλλον, ταυτόχρονα] πέρασμα γραμμής / εντολές του υπνωτιστή στον υπνωτισμένο.
Οι εξελίξεις στην ιστορία της εξαγοράς του Twitter από τον κύριο
Musk, αφορούν στις αντιδράσεις που συναντά από διάφορες πλευρές – συντονιστής των οποίων έχει προκύψει ουδείς υποδεέστερος του Bill Gates.
Σύμφωνα με το “ακροδεξιό” κατά την Wikipedia, έγκυρο κατά την προσωπική μου εκτίμηση
Breitbart News, ο Bill Gates έχει διοχετεύσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια, σε πολλές από τις 26 “ακτιβιστικές” οργανώσεις που υπέγραψαν ανοιχτή επιστολή καλώντας τους διαφημιζόμενους μέσω του Twitter να μποϊκοτάρουν την εταιρεία, σε περίπτωση που ο Musk αποκτήσει τον πλήρη έλεγχό της – προοπτική την οποία ο κύριος Gates περιγράφει ως δυσοίωνη για το μέσο *. Άλλοι σχετιζόμενοι με την κίνηση, οι κ.κ. Σόρος, Μπιλ Κλίντον, Μπαράκ Ομπάμα.
«Η εξαγορά του Twitter από τον Elon Musk θα τοξινώσει περαιτέρω το οικοσύστημα πληροφοριών μας και θα αποτελέσει άμεση απειλή για τη δημόσια ασφάλεια, ιδίως για τους πιο ευάλωτους και περιθωριοποιημένους», έγραψαν οι ομάδες προς τους διαφημιστές. «Υπό τη διοίκηση του Musk, το Twitter κινδυνεύει να γίνει ένας βόθρος παραπληροφόρησης, με τη δική σας μάρκα συνδεδεμένη, μολύνοντας το οικοσύστημα πληροφόρησης σε μια εποχή όπου η εμπιστοσύνη στους θεσμούς και τα ειδησεογραφικά μέσα ενημέρωσης βρίσκεται ήδη σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο».
Μετά την τελευταία εξέλιξη, ο Musk βγαίνει στην αντεπίθεση : “Tι ηλίθια κίνηση εκ μέρους του Gates. Αν νομίζετε ότι αυτό είναι κακό, περιμένετε να μάθετε
τι έχει βάλει στα εμβόλιά σας”.
Τα όσα είπαμε παραπάνω για τα social media δεν αποκλείουν το ότι υπάρχουν και εδώ “καλοί” και “κακοί” – με την έννοια του ποιος είναι προτιμότερο, για μας, να επικρατήσει. Το πράγμα …αυτοϋπάγεται σε πλαίσιο πολιτικής, τουτέστιν στο “μη χείρον βέλτιστον”.
Και το μη χείρον δεν μπορεί παρά να είναι αυτός που δείχνει να ενδιαφέρεται για μια στοιχειώδη αναβάθμιση της [περίπου ανύπαρκτης] πολυφωνίας “στο Twitter” – για να μη μιλήσουμε για τα περί bots κλπ. που αποτελούν την αιτία του προς το παρόν κολλήματος.
Σε οποιαδήποτε περίπτωση, δεν μπορεί παρά να είναι
ο αντίπαλος της διασταύρωσης Κέρμιτ του Μάπετ Σόου και Δαίμονα της Κολάσεως που ακούει στο όνομα Bill Gates.

* Σημειωτέον ότι ο τελευταίος, διαπρύσιος κήρυκας του περί την κλιματική αλλαγή αφηγήματος, σορτάρει εντούτοις συστηματικά τις μετοχές της Tesla – η σχετική ανταλλαγή μηνυμάτων ανάμεσα στους δυο “μεγιστάνες” έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου.

4
(Visited 121 times, 1 visits today)

4 Comments

 1. stcigar June 3, 2022 at 10:57 am

  Δεν καταλαβαίνω γιατί παριστάνουν ότι φοβούνται την “ελευθερία του λόγου” ή ακόμα και την αντίπαλη παραπληροφόρηση. Μια σχετική ελευθερία υπάρχει ακόμα στο διαδίκτυο και το αποτέλεσμα υπήρξε στην καλύτερη περίπτωση μηδέν. Μπορώ να φανταστώ τους μοντέρνους λογοκριτές να πετσοκόβουν τα “επικίνδυνα” υποτίθεται κομμάτια με την εκ του ασφαλούς βαριεστημένη σχολαστικότητα των χουντικών προκατόχων τους – αλλά μετά θυμάμαι ότι σήμερα δεν υπάρχουν πραγματικοί λογοκριτές: υπάρχουν αλγόριθμοι που κάνουν ακριβώς αυτή τη δουλειά χωρίς να αισθάνονται τίποτα.

  Reply
  1. Oannes June 3, 2022 at 12:51 pm

   Υποθέτω ότι η εξάλειψη εκ μέρους των υποστηρικτών του επίσημου αφηγήματος πάσης περί του αντιθέτου νύξεως, ενθαρρύνει την “ασυμβίβαστη” επιστροφή του πολίτη σε μια νηπιακή κατάσταση κυριαρχημένη από άγνοια και φόβο.
   Αυτό τους απαλλάσσει από σκοτούρες, όπως η της εκπόνησης λογοκριτικών αλγορίθμων.

   Reply
   1. stcigar June 3, 2022 at 7:38 pm

    Εντωμεταξύ βάλε αν μπορείς κι ένα κομματάκι που έχω συνδέσει άρρηκτα με τα παιδικά καλοκαίρια της δεκαετίας του 70. Το πρωτάκουσα φυσικά πολύ μεγαλύτερος – έτσι νομίζω τουλάχιστον – αλλά για λόγους που δεν μπορώ να εξηγήσω, είναι το μόνο πράγμα στον κόσμο που ανακαλεί για μένα την αίσθηση της μακάριας εκείνης εποχής, από την οποία κατά τάλλα δεν έχω πραγματικές αναμνήσεις.
    https://www.youtube.com/watch?v=aHPbD_niEVE

    Reply
    1. Oannes June 3, 2022 at 7:49 pm

     Sure!

     Reply

Leave a Reply