KAFKA MEETS ORWELL

Εδώ έχουμε μια περίπτωση όπου το γελοίο συναγωνίζεται το ανησυχητικό, στο πλαίσιο του γκροτέσκου που προκύπτει απ’ τον συνδυασμό των δύο : διαβάζω στην Lifo, για τις …αποστάσεις που παίρνουν οι εκδόσεις “Μεταίχμιο” από τον συγγραφέα παιδικών βιβλίων Κώστα Χαραλά [never heard of him] ένεκα των δηλώσεών του για την Μπεκατώρου. Η ανακοίνωση της Βάσως Παπαγεωργίου απ’ τον Εκδοτικό Οίκο, αναρτημένη στο Facebook, παρατίθεται κάτω. Δεν ξέρω πόσοι θα μείνουν απαθείς μπροστά σε φράσεις όπως αυτές :
Ο υγιής πλουραλισμός απόψεων δεν γίνεται να μην έχει όρια, ιδίως στο χώρο του παιδικού βιβλίου. Δεν έχουν θέση στον εκδοτικό χώρο οι εκφραστές απόψεων σαν αυτές που διατύπωσε δημόσια ο συγγραφέας Κώστας Χαραλάς. Είναι αυτονόητο πως η συνεργασία μας δεν θα συνεχιστεί. Όλες και όλοι μαζί ας στηρίξουμε την προσπάθεια να σπάσει η σιωπή!
Προσωπικά αισθάνομαι εντυπωσιασμένος. Τόσο, που αισθάνομαι μαζί και
ανόητος.
Αλλά “αυτό δεν είναι όλο”. Ούτε και το σημαντικότερο: έψαξα τις περίφημες
δηλώσεις του κυρίου Χαραλά, εξ αιτίας των οποίων …αυτονόητα, σύμφωνα με την κυρία Παπαγεωργίου, η ίδια η επιβίωσή του τίθεται σε κίνδυνο. Δεν υπάρχουν πουθενά. Αν κάποιος τις έχει διαβάσει ή ξέρει που μπορώ να τις βρω, ας με ενημερώσει. Αλλιώς, η κατάσταση που προκύπτει περιγράφεται ως εξής: “κάποιοι” αποφασίζουν με συνοπτικές διαδικασίες την εξαφάνισή σου, για κάτι ασυγχώρητο που έκανες. Ταυτόχρονα εξαφανίζουν …κάθε αναφορά σ’ αυτό, αφήνοντας να αιωρείται μια αύρα ενοχής, προς …δικαιολόγηση της εξαφάνισης. Για όποιον τύχει και αναρωτηθεί “προς τι όλα αυτά”; η αποστροφή της κυρίας Παπαγεωργίου πρέπει να εκληφθεί ως επαρκής απάντηση:
“περιττεύει να εξηγήσουμε τους λόγους”.


3
(Visited 295 times, 1 visits today)

5 Comments

 1. dnk January 17, 2021 at 2:49 pm

  Καλό είναι να μην μπλέκει κανείς σε τέτοιου είδους “διαλόγους”, γιατί μπορεί να ” βγάλει” κανένα “αυτοάνοσο”. Εννοείται,όχι για την,αυτονόητα,απόλυτα καταδικαστέα και αισχρή πράξη του βιασμού της κοπέλας,αλλά για τον τρόπο που το εκμεταλλεύονται και το ” συζητούν” οι νεομικροαστοί ηθικολόγοι(με ήθος δικηγόρου-“αρπακτικού”),για την προσωπική τους επίδειξη και “πώληση” “ηθικού πλεονεκτήματος” (βαθιά ρατσιστική πρακτική).Βέβαια το να “βγάλει” κανείς αυτοάνοσο,στην παρούσα κατάσταση,μπορεί και να τον “γλιτώσει” από τον εμβολιασμό.Κρίνοντας,όμως,απο τα λεγόμενα των “ειδικών”, μάλλον πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι ” αέρα”,οπότε τζάμπα ο “κόπος”. Ας κάνουμε,τουλάχιστον,ένα ” κίνημα” τύπου #say no to the vaccination violation.

  Reply
  1. Oannes January 17, 2021 at 7:22 pm

   Τέτοιου είδους κινήματα ανήκουν ανεπιστρεπτί στην “παλιά κανονικότητα”. Στην νέα κανονικότητα όσοι λένε όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό είναι ψεκασμένοι.

   Reply
 2. dnk January 18, 2021 at 8:39 am

  Ίσως ένα εγγλέζικο “shower” (ενδεχομένως κι απο ελαφρά,”προτεσταντίζοντες” Έλληνες “ειδικούς”) ξεπλύνει τον “ψεκασμό”…

  Reply
  1. Oannes January 18, 2021 at 11:04 am

   Μακάρι αλλά είμαι πεπεισμένος ότι ο συγκεκριμένος ψεκασμός δεν ξεπλένεται με τίποτα. Θα ξεπλυθεί μόνο όταν αποφασίσουν οι ψεκαστές να τον ξεπλύνουν, ραντίζοντάς μας με κάτι “άλλο”.
   Όλο αυτό το κόλπο τωρα με την Μπεκατώρου ένας Θεός ξέρει πού αποσκοπεί και από πού κι ως πού προέκυψε τώρα, σε μια στιγμή “μυστηριώδους” και “αμφιλεγόμενης” χαλάρωσης των μέτρων, με ειδικούς να στρέφονται εναντίον ειδικών, υπονοώντας επερχόμενες αποκαλύψεις.

   Reply

Leave a Reply