EVIL VS EVIL

Η επική εκστρατεία παραπληροφόρησης των δυτικών mainstream media ήταν αναμενόμενη, απ’ όσους έχουν παρακολουθήσει με στοιχειώδη εγρήγορση την κάλυψη της «πανδημίας» [ή της …κλιματικής αλλαγής]. Από τα περί ηρωϊκής ουκρανικής αντίστασης, ανατροπής σχεδίων και καθυστέρησης των επιχειρήσεων, μέχρι τα βίντεο με ρωσικές βαρβαρότητες τραβηγμένα σε Λιβύη & Συρία, και το επικείμενο μπλοκάρισμα του RT [Russia Today] επί ευρωπαϊκού εδάφους * με το επιχείρημα της διάδοσης «επιβλαβούς παραπληροφόρησης» …έρχεται κανείς αντιμέτωπος με μια στυγνή δικτατορία, ένα ολοκληρωτικό καθεστώς τουλάχιστον αντίστοιχο του κυρίου Πούτιν, το οποίο, όπως και εκείνο, αντλεί «ηθικό πλεονέκτημα» από το μονοπώλιο στην ενημέρωση. Χωρίς αυτό, εννοείται να αλλάζει το παραμικρό ως προς το ποιος έχει δίκιο εδώ – ο Ρώσος δικτάτωρ φυσικά.
Το «πάγωμα» των τραπεζικών λογαριασμών του ιδίου και του ΥΠΕΞ του, μέρος των οικονομικών κυρώσεων, περνά κατά ένα ενδιαφέροντα τρόπο αβρόχοις ποσί στο ευρύ κοινό, μη αναρωτώμενο από που κι ως που μπορεί κάποιος να πραγματοποιεί τέτοιες ενέργειες, και τι προοιωνίζεται αυτό
για όλους μας.
Ταυτόχρονα, ανυποψίαστοι για το ότι εκτίθενται, «έγκριτοι» αναλυτές του Bloomberg, τονίζουν την
ομοιότητα ανάμεσα στις πλανητικού βεληνεκούς συνέπειες του αποκλεισμού απ’ το Swift με εκείνες της κρίσης του 2008 ή των μέτρων για την «πανδημία».
Δεν χρειάζεται να μπεις σε λεπτομέρειες της ανάλυσης για να αντιληφθείς τη σοβαρότητα των συμπερασμάτων. Από αυτά προκύπτει αβίαστα ότι τα διευθυντήρια παίρνουν μέτρα ρισκάροντας την παγκόσμια οικονομία, με άλλα λόγια, ρισκάροντας
το δικό μας μέλλον …για να τιμωρήσουν την είσοδο ρωσικού στρατού σε περιοχές της Ουκρανίας κατοικούμενες από Ρώσους, δεινοπαθούσες επί σειρά ετών από κατευθυνόμενες «εθνικιστικές» [νέο-ναζιστικές] ομάδες. Αυτό, ενός και μόνο πράγματος μπορεί να αποτελεί απόδειξη: ότι ένα απ’ τα ζητούμενα πίσω από τις ανθρωπιστικές/ δημοκρατικές κορώνες, είναι η συνέχιση των οικονομικών μέτρων «κατά της πανδημίας» , με την τελευταία να αποσύρεται ως μη, πλέον, επικοινωνιακά αποδοτική.

* Βάσει ποιου νόμου άραγε, και με ποια αρμοδιότητα; Πέρα από οτιδήποτε άλλο, η κίνηση στρέφεται εναντίον των τηλεθεατών που επιλέγουν να ενημερώνονται [και] από το συγκεκριμένο μέσο.

5
(Visited 136 times, 1 visits today)

17 Comments

 1. stcigar February 28, 2022 at 9:17 pm

  Εντωμεταξύ ο Μακρόν είναι.. μακράν ο μόνος μεταξύ των δυτικών ομολόγων του που παρουσιάζει μια μακρινή ομοιότητά με αυτό που ονομάζουμε ηγετική φυσιογνωμία. Ή τουλάχιστον το προσπαθεί.

  Reply
  1. Oannes February 28, 2022 at 10:15 pm

   Macr-ινή ομοιότητα ιτ ιζ. Οι υπόλοιποι είναι ούτως ή άλλως ανύπαρκτοι. Μεταξύ μας εκτός απ’ τον Μπουχέσα τον Μπόρις και τον συμπαθέστατο Όρμπαν δεν θυμάμαι και κανένα άλλο.
   Πάντως έχω αρχίσει να μην έχω καλό προαίσθημα για την όλη φάση. Και η Μαρίνα δεν έχει εξ αρχής, και στο δικό της ένστικτο έχω μεγαλύτερη εμπιστοσύνη απ’ ότι στο δικό μου. Υπάρχει εδώ κάτι μαύρο και αδιαπέραστο, ένα χάσμα που δεν γεφυρώνεται εύκολα, αν γεφυρώνεται καν. Ο “κοντός” τα έχει πάρει στο κρανίο και με το δίκιο του. Και εννοείται ότι εδώ που έχει φτάσει δεν μπορεί να κάνει πίσω.

   Reply
   1. stcigar February 28, 2022 at 11:12 pm

    Για το άσχημο προαίσθημα δεν χρειάζεται να τα ξαναλέμε. Το έχω από τη στιγμή της ανακοίνωσης του αρχικού λοκντάουν και αναζωπυρώθηκε against all odds με την εμφάνιση (βλ. κατασκευή) της “Όμικρον” – η επιλογή ακόμα του ονόματος έχει κάτι το δυσοίωνο και μου φέρνει περίεργα σε τελική λύση – που σηματοδότησε την “αρχή του τέλους της πανδημίας”. Δεν ισχυρίζομαι ότι φανταζόμουν τη συγκεκριμένη εξέλιξη, ούτε όμως και περίμενα τίποτα καλύτερο. Το πιο ανησυχητικό πάντως δεν είναι οι δυσάρεστες εξελίξεις καθεαυτές, όσο η αυξανόμενη ταχύτητα με την οποία διαδέχονται η μία την άλλη.

    Reply
    1. stcigar March 1, 2022 at 8:06 am

     Δε νομίζω πάντως ότι το πρόβλημα είναι ο Πούτιν. Θα μπορούσαν εξάλλου να το προσπεράσουν σα να μην έγινε τίποτε, όπως έκαναν τόσες και τόσες χώρες. Από τη στιγμή όμως που δημιούργησαν κρίση out of thin air με τον κορωνοϊό, μπορούν ανά πάσα στιγμή να δημιουργήσουν κρίση με οτιδήποτε. Με άλλα λόγια το πρόβλημα lies within και όχι στον εκάστοτε ορατό ή αόρατο εχθρό. Άσε που τόσα χρόνια τεχνητά διατηρημένης ευημερίας και ειρήνης εντός του δυτικού κόσμου – και ιδιαίτερα της ευρωπαϊκής ένωσης – έχουν επιφέρει εμφανή εκφυλισμό και τάσεις αυτοκαταστροφής..

     Reply
     1. Oannes March 1, 2022 at 9:14 am

      That’s exactly my point. Πρόκειται για αναβάθμιση του [εφιαλτικού] σκηνικού, δια της επαναφοράς εκείνου των ’50s-’60s εκσυγχρονισμένου. Αν ο “πολίτης”, όπως αποδείχθηκε, είναι έτοιμος για μοναχικούς περίπατους σε πάρκα και πλατείες φορώντας μάσκα ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ, επ’ απειλή κρυολογήματος, “εύλογα” φαντάζεται κανείς τι είναι ικανός να κανει επ’ απειλή πυρηνικού ολέθρου.
      Πέρα από αυτό, με όρους “ηθικής”, που στην πραγματικότητα εδώ είναι ισοδύναμη της “λογικής” ο Π. έχει απόλυτο δίκιο.

      Reply
      1. stcigar March 1, 2022 at 9:45 am

       Βασικά εδώ και χρόνια επαναλαμβάνονται οι ανοησίες των Βερσαλλιών με τις οικονομικές κυρώσεις, τις εθνικές διακρίσεις και το διαίρει και βασίλευε που οδήγησαν αναπόφευκτα στον ΒΠΠ. Απλά ο Πούτιν αγανάκτησε κάποια στιγμή και είπε “Bring it on!”. Σε παρόμοια θέση παρεμπιπτόντως βρίσκονται και οι Κινέζοι, που ευτυχώς φημίζονται για την υπομονή τους, καθώς και η Τουρκία, το Ιράν, η Βόρεια Κορέα..

       Reply
       1. Oannes March 2, 2022 at 9:35 am

        Πώς εξελίσσεται το “φαινόμενο”;

        Reply
        1. stcigar March 2, 2022 at 10:41 am

         Κανονική γρίπη. Τώρα είμαι στη φάση που έχει κατέβει στους βρόγχους με υγρό βήχα, πονόλαιμο, ελαφρά δύσπνοια και ακατέβατο δέκατα. Και κοντεύει βδομάδα που με δηλητηρίασαν. Σε περίπτωση που ο Πούτιν αποφασίσει να το προχωρήσει, ελπίζω να τους πάει όλους αυτούς στη Σιβηρία που θα έχει και το ιδανικό κλίμα τώρα με την κλιματική αλλαγή.

         Reply
         1. Oannes March 2, 2022 at 10:55 am

          Υποθέτω παίρνεις κάποια κατάλληλη αγωγή.

          Reply
          1. stcigar March 2, 2022 at 11:02 am

           Δεν έχω πάει ακόμα σε γιατρό. Έκανα μόνο ένα ράπιντ, γιατί ακριβώς πριν κάνω το εμβόλιο πέρασα κανά δίωρο με άτομα που εκ των υστέρων βρέθηκαν με κορωνοϊό, αν και μου βγήκε αρνητικό. Άμα δω τα δύσκολα θα πάω σε κανένα νοσοκομείο παρόλο που βαριέμαι.

          2. Oannes March 2, 2022 at 2:45 pm

           DO NOT NEGLECT YOURSELF

 2. stcigar March 3, 2022 at 7:54 am

  Τελικά είχα ήδη κολλήσει κόβιντ όταν έκανα την τελευταία δόση. Κρίμα που τα σελφ/ράπιντ είναι τελείως άχρηστα και δεν το κατάλαβα εγκαίρως, γιατί θα είχα τουλάχιστον γλιτώσει το εμβόλιο. Τώρα τα έφαγα στη μάπα και τα δύο συγχρόνως.

  Reply
  1. Oannes March 3, 2022 at 9:08 am

   Να υποθέσω ότι έχει βελτιωθεί η κατάσταση;

   Reply
   1. stcigar March 3, 2022 at 9:38 am

    Not really, αλλά τουλάχιστον σήμερα φαίνεται να υποχωρεί ο πυρετός. Είπα στη γυναίκα μου να πάρει και τις βιταμίνες που μου έγραψες και μπαίνω σε υποχρεωτική καραντίνα..☢️

    Reply
    1. Oannes March 3, 2022 at 9:43 am

     Χτύπα τες αλύπητα [no limits, 10.000 IU είναι absolutely no problem]*. Και για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, μαζί Zinc [50 gr] και K2 [το ίδιο]
     * Υπάρχει πληθώρα επιστημόνων που υποστηρίζουν ότι η όλη υπόθεση Covid όπως και γενικά η ευαλωττότητα σε διάφορους ιούς είναι αποτέλεσμα ενός γενικευμένου D3 deficiency.

     Reply
     1. stcigar March 3, 2022 at 10:01 am

      I’ll do my best💊

      Reply
      1. Oannes March 3, 2022 at 11:03 am

       Μεσημέρι – απόγευμα για καλύτερη δράση, με φαΐ.
       Περαστικά!

       Reply

Leave a Reply