ELON MUSK VS TWITTER : ΑΠΟΡΙΕΣ

Κίνηση Νούμερο Ένα = ταυτίζουμε την ελευθερία του λόγου με το δικαίωμα για αλογόκριτες αναρτήσεις «στο Twitter», έχοντας ήδη ταυτίσει την έννοια του λόγου με την ξύλινη, διαφημιστική γλώσσα της πλατφόρμας.
Κίνηση Νούμερο Δύο = θέτουμε «το Twitter» υπό την προστασία μας, εμφανιζόμενοι μέσω αυτού ως προστάτες της ελευθερίας του λόγου.
Όπως είχε διαδοθεί στο ξεκίνημα του σίριαλ, η
σταγόνα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει για τον EM, ήταν …το μπλοκάρισμα του Babylon Bee, σατιρικού σάιτ ειδικευμένου στη δημοσίευση φανταστικών ειδήσεων, εύγλωττων μιας «woke» κατάστασης πραγμάτων. Ενδιαφέρον είναι ότι ο Elon Musk δεν είχε ευαισθητοποιηθεί ιδιαίτερα με μια σειρά σουρεαλιστικών ατασθαλιών της πλατφόρμας, συμπεριλαμβανομένης της φίμωσης του λόγου επιφανών «αντιεμβολιαστών» και «αρνητών του Covid», της συγκάλυψης του τερατώδους σκανδάλου με το laptop του Hunter Biden, ή του μπλοκαρίσματος του λογαριασμού του εν ενεργεία προέδρου των ΗΠΑ.
Αυτά ως προς τη διαφάνεια των προθέσεων του ανθρώπου που δηλώνει, θέλοντας να το καταστήσει έμβλημά του, ότι αγαπά με πάθος την αλήθεια
*, την ελευθερία του λόγου και την «ανθρωπότητα».
Ο Elon Musk είναι ο Νο 1 ευνοούμενος της ενεργειακής κρίσης. Οι μιντιακοί κεκράκτες του Green New Deal, στην Αμερική και τον κόσμο, διαφημίζουν, όσο επιτρέπει η αναισχυντία τους, ως …λύση γι’ αυτή την κρίση, τα [απλησίαστα από πλευράς τιμών] αυτοκίνητα της
Tesla.
Μπορεί κανείς να ανατρέξει στο post Ο ELON MUSK ΚΑΙ ΤΟ FREEDOM CONVOY για κάποιες λεπτομέρειες που αφορούν στην απόκτηση της περιουσίας του. Θα ακολουθήσει, ίσως κείμενο με μερικές ακόμα, που αφορούν στην υπόθεση της εξαγοράς η μη του Twitter.
Αυτό που κατά βάση πάντως δείχνει ενδιαφέρον, είναι ότι ο εφευρέτης – επιχειρηματίας, όνειρο του οποίου είναι να εγκαταστήσει ένα ρομπότ σε κάθε …νοικοκυριό, που σκοπό έχει να αντικαταστήσει με αυτο-οδηγούμενα το σύνολο των αυτοκινήτων, και με μηχανές
εκατομμύρια θέσεων εργασίας, κόπτεται για την ελευθερία του λόγου.
Εξ ίσου ενδιαφέρον φυσικά το προωθούμενο ως Νο 1 θέμα του καιρού : αν η λογοδιάρροια των social media θα διέπεται από τις επιθυμίες μιας και μόνο κάστας, ή από τη συναίνεση περισσότερων απ’ αυτές. Αυτό, σε μια εποχή όπου, απ’ τους κύκλους των ελίτ [στις οποίους ανήκει ασφαλώς ο EM] έχει συνειδητοποιηθεί ότι …το «δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση» έχει πάψει να αποτελεί
κίνδυνο.
Αν η περίφημη εξαγορά ευοδωθεί, ο EM θα είναι de facto σωτήρας της ελευθερίας του λόγου και μαζί της ανθρωπότητας, ως …πάροχος απεριόριστης πρόσβασης στο Twitter.
Το σενάριο φέρνει στο νου αρχετυπικές «ψεκασμένες» θεωρίες περί μιας προσωπικότητας πανίσχυρης, παγκόσμιας φήμης που μέσω χαρακτηριστικών κινήσεων θα παρουσιαζόταν σαν σωτήρας της ανθρωπότητας, ενώ στην πραγματικότητα θα ήταν ο
Αντίχριστος.
Ασχέτως του αν πιστεύει κάποιος σε Χριστούς ή Αντίχριστους, το σκεπτικό δεν φαίνεται παράλογο, με δεδομένη την κατάσταση πραγμάτων σε ένα αυστηρά κινούμενο σε «επικοινωνιακή» τροχιά πλανήτη. Αλλά και γενικότερα, σε θεωρίες προερχόμενες από κύκλους «σκοταδιστών», «παλαιοημερολογιτών», εν γένει «ψεκασμένων», μπορεί να βρει κανείς περισσότερη λογική απ’ ότι σε ανακοινώσεις «επιστημόνων» τύπου
Μπουρλά ή Φάουτσι, για να μη μιλήσουμε για τους εγχώριους κλόουν / κλώνους τους.
Τα τεκταινόμενα των τελευταίων ημερών θα μπορούσαν να χρησιμεύουν απλώς ως φόντο, ζοφερό όσο χρειάζεται για την εκτυφλωτική ανάληψη στους ουρανούς, δίκην Μεσσία, του Elon Musk. Ο οποίος θα [ήταν βολικότατο από κάθε άποψη να] «κατευθύνει» τους πιστούς του από την επιφάνεια του
Άρη.

* Ο EM αυτοπαρουσιάζεται ως μανιώδης αναγνώστης φιλοσοφικών βιβλίων από πολύ μικρός …για να φτάσει τελικά στην εμπειρία φώτισης που είχε διαβάζοντας το …Γυρίστε Τον Γαλαξία Με Ωτοστόπ [Ντάγκλας Άνταμς], το οποίο είναι κατ’ αυτόν το «απόλυτο» φιλοσοφικό βιβλίο σε συσκευασία χιουμοριστικού sci-fi μυθιστορήματος…

3
(Visited 136 times, 1 visits today)

Discover more from OANNES

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

5 Comments

  1. stcigar April 18, 2022 at 6:04 pm

    Το πρόβλημα κατά τη γνώμη μου δεν είναι η λογοκρισία καθεαυτήν, η οποία πάντοτε υπήρχε με διάφορες μορφές και με συχνά εποικοδομητικό χαρακτήρα. Το πρόβλημα είναι ότι στη σημερινή politically correct δυτική εκδοχή της έχει αδιαφανή προέλευση και ακόμη αδιαφανέστερη σκοπιμότητα. Με άλλα λόγια σε παλιότερες εποχές ή σε “παλιομοδίτικα” καθεστώτα όπως το κινεζικό ήξερες λίγο πολύ τι απαγορεύεται να πεις και γιατί. Εδώ λογοκρίνεται και απαγορεύεται κάθε μέρα και κάτι διαφορετικό, με μοναδικό εμφανή στόχο την πνευματική αποσταθεροποίηση και τη συλλογική αυτοκτονία.

    Reply
    1. Oannes April 18, 2022 at 7:40 pm

      Συμφωνώ απολύτως. Είναι αυτό που λέμε confusing the enemy. Ως εκ τούτου άλλωστε, πριν καν φτάσουμε στην “λογοκρισία” έχουμε το φαινόμενο (ιδίως στα σόσιαλ μίντια) μεγάλης και αυξανόμενης μερίδας κόσμου που, απλώς, δεν ξέρουν τι λένε.

      Reply
      1. stcigar April 18, 2022 at 8:30 pm

        Εντωμεταξύ κάπου πήρε το μάτι μου ότι κόβεται μια εκπομπή του Σεφερλή γιατί προβάλλει λέει σεξιστικά/ρατσιστικά στερεότυπα που παραπέμπουν στο μακρινό μεσαίωνα της δεκαετίας του 80. Από δω και πέρα φαντάζομαι θα επιτρέπεται μόνον Αρκάς – κι όχι βέβαια της δεκαετίας του 80.

        Reply
        1. Oannes April 18, 2022 at 9:37 pm

          Δεν το έμαθα, αλλά μου φαίνεται λογική κατάληξη μετά τα πρώτα δυο στάδια που είχαν υποπέσει στην αντίληψη μου : 1. “Διχάζει το Twitter η εκπομπή του Σεφερλή”, το οποίο σύντομα είχε δώσει τη θέση του στο : 2. “Οργή στο Twitter για την εκπομπή του Σεφερλή”!
          Ως εκ τούτου, επιστρέφοντας στον Elon Musk, αναρωτιέται κανείς εκτός των άλλων τι σημασία έχει αν υπάρχει λογοκρισία στα social media, τη στιγμή που τα sm αποτελούν προέκταση των mainstream media.

          Reply
          1. stcigar April 18, 2022 at 9:57 pm

            Το πιο πιθανό είναι ότι απλώς ψάχνει ένα τρόπο να επεκτείνει την επιρροή του στα media. Δεν μπορεί δηλαδή ο κάθε Μαρινάκης να κατευθύνει την αποβλάκωση ολόκληρου λαού και ο Ελον Μασκ νασχολείται μόνο με αυτοκίνητα και πυραύλους. Κι όπως έλεγε ο Κονδύλης, ο τωρινός κυρίαρχος επικαλείται την τάξη, ο μελλοντικός κυρίαρχος την ελευθερία.

            Reply

Leave a Reply