Ο ELON MUSK ΚΑΙ ΤΟ FREEDOM CONVOY

Η υποστήριξη του Elon Musk προς το Freedom Convoy εκδηλώθηκε απ΄ την πρώτη στιγμή, νωρίτερα από εκείνην του, βραδύτερων αντανακλαστικών, Donald Trump. Τα συντηρητικά και εναλλακτικά media [στις μέρες μας οι όροι γίνονται συνώνυμοι] χαιρέτισαν την κίνηση του. «I like Elon» θα πει ο Sean Hannity, Νο 1 anchorman του Fox News. «He’s controversial»…
Η υποστήριξη δεν είναι μόνο λεκτική. Όπως αποκάλυψε ένας απ’ τους spokesmen του κινήματος, ο multi-billionaire είναι ο
Νούμερο 1 χρηματοδότης του.
Για όσους επιλέγουν την αποσπασματική ενημέρωση από την Μεγάλη Εικόνα, ο Elon Musk είναι ο anti-Bill Gates, ο άνθρωπος που έχει απομυθοποιήσει την περί πανδημίας προπαγάνδα, έχει μιλήσει για την αφερεγγυότητα των τεστ, εναντιωθεί στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού κοκ. Είναι ακόμα ο άνθρωπος που έχει προειδοποιήσει για τους κινδύνους του επερχόμενου singularity, το οποίο «παλαιάς κοπής» tech gurus τύπου
Kurzweil αναμένουν σαν εκπλήρωση Μεσσιανικής Προφητείας. Ο Elon Musk είναι cool, η επιτομή του young, rich and famous.
Κάποιες φορές σκέφτομαι ότι μου είναι
συμπαθής. Μετά θυμάμαι ότι αυτό είναι μέρος της δουλειάς του.
Η σχέση του με τον κόσμο της αυτοκίνησης είναι παγκοίνως γνωστή. Εκείνη με τη συμπαθή ομάδα των νταλικέρηδων [ένα από τα επαγγέλματα που ευχαρίστως θα είχα ακολουθήσει] είναι ευκόλως εννοούμενη. Στο κάτω κάτω, αν υπάρχει μια περίπτωση όπου ένα αυτο-οδηγούμενο αμάξι έχει λόγο ύπαρξης είναι αυτή ενός φορτηγού όπως το ηλεκτρικό,
ημιαυτο-οδηγούμενο φορτηγό Semi της Tesla – βλ. video.
Εκείνο που δεν είναι ευκόλως εννοούμενο, ή ευρέως γνωστό, είναι ότι η Tesla, εταιρία που η απέραντη δεξαμενή πληροφοριών της αφορά όχι μόνο σε χάρτες και μηχανολογικά ζητήματα αλλά πάνω από όλα σε ζητήματα ανθρώπινης φυσιολογίας και συμπεριφοράς, αποτελεί τη
μεγαλύτερη, ίσως εταιρία A.I. στον κόσμο [στις δραστηριότητες της άλλης εταιρίας A.I. του Musk, Neuralink, θα αναφερθούμε άλλη φορά]. Και οι επιφυλάξεις που έχει διατυπώσει ο Elon Musk στο παρελθόν για τους κινδύνους της A.I., συμπεριλαμβανομένων των απειλών για την ψυχική ισορροπία μιας ολόκληρης γενιάς ανθρώπων από το φάσμα της επαγγελματικής εκτόπισης, του δίνουν ένα είδος ηθικού πλεονεκτήματος. Αυτό, σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία / εφευρετικότητα και το επιχειρηματικό δαιμόνιο, συνθέτουν ένα πολύπτυχο που θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει too good to be true. Στο κάτω κάτω …μιλάμε για τον πιο πλούσιο άνθρωπο στον κόσμο.
Ο Elon Musk έκτισε την εταιρία του με τεράστιες επιδοτήσεις, ευνοϊκές ρυθμίσεις και δάνεια δισεκατομμυρίων, όχι μόνο από Αμερική, αλλά και από Ευρώπη και από Κίνα. Απολαμβάνει επίσης τη μερίδα του λέοντος των regulatory credits [“κίνητρα” που δίνονται από κυβερνήσεις σε εταιρίες που κατασκευάζουν οχήματα φιλικά προς το περιβάλλον] μέρος των οποίων
πουλάει σε εταιρίες κατασκευής αυτοκινήτων που υστερούν σ’ αυτό, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο τα εισοδήματά του.
Έχει αποσπάσει, και πολλαπλασιάσει όλο αυτόν τον πακτωλό
προπαγανδίζοντας, πολύ πριν απ’ την Greta Thunberg το αφήγημα του ανθρωποκεντρικού climate change, η επιρροή του οποίου στον κόσμο φαίνεται να κινδυνεύει από την παράταση του αφηγήματος της πανδημίας. Ανάμεσα σε άλλους κινδύνους, περιλαμβάνεται η εξάντληση της ανοχής του κόσμου στην αλαζονεία των εκπρόσωπων της “Επιστήμης” και τελικά της πίστης τους σ’ αυτήν.
Εντύπωσή μου είναι ότι το κίνημα των φορτηγατζήδων εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σχέδιο τελειώματος της πανδημίας με συνοπτικές διαδικασίες εν ονόματι του real thing [climate change] το οποίο δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Η υποστήριξη του Elon Musk στο Freedom Convoy θα μπορούσε να είναι πολύ πιο
καθοριστική εξ αρχής απ’ ότι φαίνεται. Ο λόγος που προωθεί την λήξη της πανδημίας είναι ότι, απλούστατα, είναι ένας από τους leading businessmen που πρόκειται να ωφεληθούν σε εκπληκτικό βαθμό από αυτήν.
Δεν θέλω φυσικά να υπονοήσω ότι μιλάμε για ένα …κατασκευασμένο κίνημα, και ότι οι φορτηγατζήδες είναι πρόθυμες μαριονέτες στα χέρια του κυρίου Musk.
Θέλω, αντίθετα, να πω ότι …ολοκληρωμένα σχέδια είναι εκείνα που εργαλειοποιούν αληθινές ανάγκες.
Η
θρησκεία αποτελεί το πιο κλασικό παράδειγμα.

5
(Visited 207 times, 1 visits today)

16 Comments

  1. stcigar February 3, 2022 at 10:35 am

    Δεν ξέρω πάντως αν, όταν αναζητούμε “αυτούς που κινούν τα νήματα”, στρέφοντας το βλέμμα μας προς τους “πλούσιους και διάσημους” κοιτάζουμε απαραίτητα στη σωστή κατεύθυνση. Στην πραγματικότητα οι περισσότεροι από αυτούς έτυχε απλώς να βρίσκονται στον κατάλληλο τόπο και χρόνο και στη θέση τους θα μπορούσε να είναι λίγο πολύ οποιοσδήποτε. Στη συνέχεια το χρήμα φέρνει χρήμα κοκ. Ο Musk είναι μια μάλλον ασυνήθιστη για το χώρο περίπτωση δημιουργικής ευφυίας, αλλά τα κίνητρα και οι επιλογές του μου φαίνονται σχετικά διαφανή, χωρίς αυτό να τα κάνει λιγότερο αποτελεσματικά.

    Reply
    1. stcigar February 3, 2022 at 10:49 am

      Εντάξει, για το τελευταίο μπορεί και να ευθύνεται που με τον Elon έχουμε γεννηθεί με λίγες μέρες διαφορά. Είναι πάντως από τα λίγα σχετικώς άτομα που μου φαίνεται ότι μπορώ να καταλάβω σε ποσοστό μεγαλύτερο του.. 50%. Περιέργως το ίδιο συνέβαινε και με τον “απρόβλεπτο” και “ασυνάρτητο” Τραμπ, κι ας μη συμφωνούσα με το μεγαλύτερο μέρος των τελικών επιλογών του.

      Reply
      1. Oannes February 3, 2022 at 11:43 am

        Δεν πιστεύω ούτε κατά διάνοια ότι άνθρωποι σαν τον Elon Musk κινούν τα νήματα. Ούτε καν άνθρωποι σαν τον …George Soros.
        Ως προς τον πρώτο, πάντως, ως επί της ουσίας Νο 1 “ροκ σταρ” της εποχής, ο ρόλος του είναι εκείνος του παραδοσιακού ροκ σταρ : ζωντανή διαφήμιση των [προωθούμενων ως] κυρίαρχων τάσεων. Αλλιώς δεν θα μπορούσε καν να βρίσκεται στη συγκεκριμένη θέση. Το ότι πάντα υπάρχουν περιθώρια απόκλισης από την “αρχική συμφωνία”, και γενικά μιας πιο ανθρώπινης προσέγγισης, όπως αυτό που φαίνεται να ισχύει με τον εν λόγω, εννοείται [Pawn Heatrs είναι ο τίτλος του πιο αγαπημένου άλμπουμ όλων των εποχών]. Αλλά δεν νομίζω ότι μπορεί να ξεφύγει δραματικά απ’ το επίσημο αφήγημα χωρίς συνέπειες. Το ότι δεν τις υφίσταται υποδηλώνει ότι δεν έχει υπάρξει δραματική απόκλιση, εκτός κι αν …τις υφίσταται και δεν έχουν φανεί ακόμη.
        Αυτό που προκύπτει κατά την άποψή μου από κινήσεις τύπου Freedom Convoy [που καλά κάνει και υποστηρίζει ο EM στο βαθμό που η εξυπηρέτηση των συμφερόντων του εξυπηρετεί και τα δικά μας] είναι ότι έχει διαμορφωθεί πλέον σοβαρό ρήγμα στο “αντιλαϊκό μέτωπο” : φαίνεται να έχουμε πλέον δυο τάσεις, την πιο ανθρώπινη [κατά σύμπτωση στελεχούμενη από τους παραδοσιακούς συντηρητικούς φορείς] και φυσικά την Third Reich oriented, με την “ελληνική κυβέρνηση” να ανήκει στο σκληρό πυρήνα της δεύτερης.
        Και μόνο η εμφάνιση πάντως του “διπόλου” είναι για μένα θετική εξέλιξη.

        Reply
        1. stcigar February 3, 2022 at 12:31 pm

          Μου βγάζει κάτι περίεργα η πλατφόρμα στο κινητό, αλλά έτσι κι αλλιώς συμφωνώ υπερβολικά για να σχολιάσω. Τρέχω εντωμεταξύ να βρω καμιά μπαταρία, γιατί μόλις διαπίστωσα ότι μου την έκλεψαν. Και ήταν το μόνο που άξιζε κάτι από το αυτοκίνητο..

          Reply
          1. Oannes February 3, 2022 at 1:00 pm

            Άκου να δεις φίλε μου…Πόσο συχνά να συμβαίνει κάτι τέτοιο;

            Reply
            1. stcigar February 3, 2022 at 1:23 pm

              Ο τύπος της οδικής μου είπε ότι παλιότερα συνέβαινε συστηματικά στο συγκεκριμένο μοντέλο (γιατί το καπό παραβιάζεται σχετικά εύκολα) τελευταία όμως είχε σταματήσει. Και να φανταστείς τρεις μήνες που το είχα παρατημένο στον ίδιο δρόμο λόγω αναπηρίας, δεν μου το πείραξε κανένας. Και τώρα που είπα να το κουνήσω λιγάκι.. Αν και το περίεργο στην περίπτωσή μου θα ήταν το να συμβεί και κάτι συνηθισμένο, έτσι για ποικιλία. Ή κάτι καλό..

              Reply
              1. stcigar February 3, 2022 at 1:47 pm

                Άσε κιόλας που τελευταία μου μπαίνουν κατά καιρούς ιδέες ότι θα μπορούσε κάποιος να με παρακολουθεί – από το διαδίκτυο κυρίως, αλλά ποιος και γιατί δεν έχω ιδέα. Κλασικά σημάδια παράνοιας θα μου πεις, ίσως όμως έφτασε και η ώρα να ξαναγυρίσω στη σπηλιά μου..

                Reply
                1. Oannes February 3, 2022 at 2:26 pm

                  Για παράνοια το αποκλείω. Δική σου τουλάχιστον, ασχέτως του τί μπορεί να γίνειται στο μυαλό οποιουδήποτε άλλου. Πράγμα το οποίο θα μπορούσε και να αποτελεί απάντηση στο εύλογο ερώτημα: να σε παρακολουθεί on what purpose?

                  Reply
                  1. stcigar February 3, 2022 at 2:46 pm

                    You know, κυρίως αυτό που κάνουμε από δω – μη μου πεις ότι δε σου πέρασε ποτέ από το μυαλό – πέραν άπειρων άλλων προσωπικών κλπ κινήτρων που δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να φανταστώ. Άσε που σε πλείστες όσες περιπτώσεις οι επίδοξοι men in black παρακολουθούν τελικά τα λάθος άτομα..

                    Reply
                    1. Oannes February 3, 2022 at 2:52 pm

                      ΤΟ έχω σκεφτεί αλλά μου δεν μου φαίνεται πολύ πιθανό υπό την έννοια ότι δεν πρόκειται δα για κανένα smash hit. Για blog καλά πάει εννοείται, αλλά νομίζω ότι επί του παρόντος περνάει κάτω απ’ το ραντάρ. Πάλι ποτέ δεν ξέρει κανείς πώς υπολογίζουν παραμέτρους όπως potential επικινδυνότητας κλπ. όντα σαν τα περί ων ο λόγος, και το τι αναγνωρίζουν ως πραγματικό κίνδυνο.

  2. stcigar February 3, 2022 at 3:28 pm

    Δεν είναι μόνον αυτό (“ήξερε πολλά”). Ένας λόγος που οι θεωρίες των “ψεκασμένων” βγαίνουν στο τέλος αληθινές, θα μπορούσε να είναι ότι εμπνέουν περισσότερο τους αντιπάλους των παρά εκείνους που επιχειρούν υποτίθεται να διαφωτίσουν. Και ο λόγος εδώ είναι ότι μεγάλο ποσοστό των men in charge, πέραν του ότι εκ των πραγμάτων είναι περισσότερο ευφυές, είναι κι αυτό τελικά “ψεκασμένο” – με χαρακτηριστικό παράδειγμα καληώρα τον Elon Musk.

    Reply
    1. stcigar February 3, 2022 at 3:43 pm

      Ο πιο κατάλληλος όρος για ένα τέτοιο φαινόμενο θα ήταν “ετεροεκπληρούμενη προφητεία”😁

      Reply
    2. stcigar February 3, 2022 at 4:21 pm

      Και αν αυτό ακούγεται απίθανο, σκέψου καταναλογίαν πόσες φορές εκ των υστέρων αποκαλύφθηκε ότι τρανταχτά ονόματα εμπνεύστηκαν από πανάγνωστους – όχι μόνο στην εποχή τους αλλά και αργότερα – καλλιτέχνες και ούτε γάτα ούτε ζημιά..

      Reply
      1. Oannes February 3, 2022 at 5:20 pm

        Αυτό είναι όντως σοβαρή πιθανότητα. Η επιτηδειότητα διαφόρων να ξεπατικώνουν ιδέες από τα πιο απίθανα μέρη δεν παύει να με εκπλήσσει.
        Το πιο ακραίο τέτοιο φαινόμενο που έχω εντοπίσει είναι το εξής: σε σάουντρακ ελληνικής ταινίας υπάρχει κλασικίζον θέμα σε πλήρη ανάπτυξη, πράγμα που αποκλείει τη σύμπτωση, παρμένο αυτούσιο από έργο παναγνώστου, και σήμερα, Ρουμάνου συνθέτη. Το τελευταίο κυκλοφόρησε σε δίσκο [τον οποίο έχω] 30 χρόνια και βάλε από την εποχή του σάουντρακ. Είναι σαφές ότι ο “κατεργάρης” [ονόματα δεν λέμε υπολήψεις δεν θίγουμε] το είχε ηχογραφήσει έκτοτε σε κάποια συναυλία, ή ανακαλύψει σε κάποια βιβλιοθήκη.

        Reply
  3. Pingback: ELON MUSK VS TWITTER : ΑΠΟΡΙΕΣ - OANNES

  4. Pingback: LEO CARES A LOT... - OANNES

Leave a Reply