ELON MUSK : TOO LATE FOR SAVIORS ?

Τη στιγμή που μιλάμε, οι απειλητικές κραυγές για χρήση ατομικών όπλων …ένθεν και ένθεν, κορυφώνονται. Σημειωτέον, προερχόμενες από άτομα που ετοιμάζονται “να πατήσουν το κουμπί” απ’ την ασφάλεια ενός καταφυγίου, στέλνοντας στο θάνατο εκατομμύρια.
Το “ενδιαφέρον” της υποθέσεως είναι διπλό : πρώτον, οι δυτικοί δηλώνουν έτοιμοι να βυθίσουν τον πλανήτη σε πυρηνικό χειμώνα [μιλάμε για αληθινή κλιματική αλλαγή – όχι παίξε γέλασε] με αιτία την προσάρτηση περιοχών μιας χώρας από μια άλλη, οι κάτοικοι των οποίων περιοχών
πανηγυρίζουν την προσάρτηση.
Δεύτερον, μικρότερης κλίμακας αλλά όχι λογικά / ηθικά ευκαταφρόνητο : η πρώτη χώρα που θα γνωρίσει την καταστροφή, η μόνη που δεν έχει την παραμικρή ελπίδα επιβίωσης, είναι η
Ουκρανία. Εκείνη για την σωτηρία της οποίας, υποτίθεται, κόπτονται όλοι.
Αυτό που προτείνει ο
Elon Musk [αυτόν έχουμε από νορμάλ ανθρώπους, σ’ αυτόν προσβλέπουμε] δεν αποτελεί λύση : ο “πρόεδρος Ζελένσκι”, ανδρείκελο του αναγεννημένου πτώματος “Πρόεδρου Μπάιντεν”, δεν πρόκειται να το δεχτεί, και το αυτό ισχύει για τη σφηκοφωλιά που αποτελούν τα Ηνωμένα Έθνη από καταβολής τους.
Θα μπορούσε άραγε η λογική πρόταση να ξεκινήσει μια διαδικασία
“αφύπνισης” μέρους των “χρηστών του Twitter”, οι οποίοι αδυνατούν να αντιληφθούν την κρισιμότητα των περιστάσεων; επίσης αμφιβάλλω, αν και η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.
Ο βαθμός χυδαιότητας της απάντησης “Πρόεδρου Ζελένσκι” [“ποιος Elon σας αρέσει περισσότερο, εκείνος που υπστηρίζει την Ουκρανία ή εκείνος που υποστηρίζει τη Ρωσία”;] ήταν ο
αναμενόμενος. Η απάντηση πάλι του προέδρου της Λιθουανίας [βλ. παρακάτω, στο κείμενο από ethnos.gr] δίνει μια ιδέα του τι συμβαίνει όταν η βλακεία συνεργάζεται με μια διεφθαρμένη φύση : ο λαός των περιοχών του Ντομπάς παρομοιάζεται με τον αυτοκινητόστολο της Tesla. *

Ο Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, πρότεινε τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων στις τέσσερες ουκρανικές περιφέρειες – την προσάρτηση των οποίων ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα η Ρωσία – με την προϋπόθεση παρατηρητές του ΟΗΕ να επιβλέψουν την διαδικασία. Τα δημοψηφίσματα που πραγματοποιήθηκαν σε Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα καταδικάστηκαν από το Κίεβο και τη Δύση ως «παράνομα» και «εξαναγκαστικά». «Η Ρωσία αποχωρεί αν αυτή είναι η βούληση του λαού», έγραψε ο Μασκ.
Ο επικεφαλής της Tesla πρότεινε η Κριμαία – την οποία η Μόσχα κατέλαβε και προσάρτησε το 2014 – να αναγνωριστεί ως τμήμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, να διασφαλιστεί η υδροδότηση της Κριμαίας και η Ουκρανία να τηρήσει ουδέτερη στάση. Ζήτησε από τους χρήστες του Twitter να ψηφίσουν «ναι» ή «όχι» επί της συγκεκριμένης πρότασης.
«Αγαπητέ Έλον Μασκ, όταν κάποιος επιχειρεί να κλέψει τους τροχούς του Tesla σας, δεν καθίσταται νόμιμος ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου ή των τροχών. Ακόμη κι αν ισχυρίζονται ότι εκείνα ψήφισαν υπέρ. Απλώς το αναφέρω», σχολίασε ο πρόεδρος της Λιθουανίας Γκιτάνας Ναουσέντα. Σε συνέχεια της αρχικής του ανάρτησης, ο Μασκ ξεκίνησε μια δεύτερη δημοσκόπηση: «Ας δοκιμάσουμε αυτό τότε: η βούληση των κατοίκων του Ντονμπάς και της Κριμαίας να κρίνει αν θα ανήκουν στη Ρωσία ή στην Ουκρανία».
Υπογραμμίζοντας πως δεν τον ενδιαφέρει αν η πρόταση του δεν είναι δημοφιλής, υποστήριξε πως αυτό που τον ενδιαφέρει είναι ότι «εκατομμύρια άνθρωποι μπορεί να πεθάνουν άσκοπα για ένα ουσιαστικά πανομοιότυπο αποτέλεσμα».
«Η Ρωσία έχει τριπλάσιο πληθυσμό από την Ουκρανία, επομένως η νίκη της Ουκρανίας είναι απίθανη σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο. Εάν νοιάζεστε για τον λαό της Ουκρανίας, επιδιώξτε την ειρήνη», έγραψε ο Μασκ στην ανάρτησή του στο Twitter.
Μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής τον Φεβρουάριο και τα προβλήματα σύνδεσης στο διαδίκτυο που καταγράφηκαν στην Ουκρανία, ο Μασκ ανταποκρίθηκε σε αίτημα του Κιέβου για βοήθεια και διέθεσε για τον σκοπό αυτόν τη δορυφορική υπηρεσία Starlink της SpaceX.
Οργισμένη ήταν η αντίδραση του απερχόμενου πρεσβευτή της Ουκρανίας στη Γερμανία Αντρίι Μέλνικ στην πρόταση του Μασκ για τον τερματισμό του πολέμου. Ο Μέλνικ είχε επικριθεί τον περασμένο Ιούλιο επειδή υπερασπίστηκε τον ουκρανό εθνικιστή Στεπάν Μπαντέρα – ο οποίος συνεργάστηκε με τους Ναζί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. «Άει γ***σου, είναι η πολύ διπλωματική απάντησή μου προς εσένα Ίλον Μασκ», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Μέλνικ.

* Να θυμίσω την “ανθρωπιστική” στάση της συγκεκριμένης χώρας απέναντι σε μας, την εποχή των μνημονίων.

2
(Visited 35 times, 1 visits today)

Leave a Reply