DR. …IMF : ΕΜΒΟΛΙΟ, Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ!

Η πανδημία του κορωνοϊού παραμένει ο σημαντικότερος κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία και συμβάλλει στην άνοδο του πληθωρισμού σε πολλές χώρες, σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, ζήτησε να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες για να αυξηθεί ο εμβολιασμός και να ενισχυθούν οι άμυνες κατά του νέου κορωνοϊού, εξηγώντας ότι τέτοιες ενέργειες, σε συνδυασμό με την αύξηση των επιτοκίων που εξετάζεται ή έχει ήδη ανακοινωθεί από Κεντρικές Τράπεζες, θα βοηθούσαν να καταπολεμηθεί ο πληθωρισμός και να περιοριστούν οι αναταράξεις στην εφοδιαστική αλυσίδα.
«Η πολιτική για την πανδημία είναι οικονομική πολιτική. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την απόδοση της παγκόσμιας οικονομίας παραμένει και φέτος η Covid και οι ΥΓΕΙΑ 02/02/2022 19:52
Η Γκεοργκίεβα παραδέχτηκε ότι ο πληθωρισμός αποδείχθηκε «σημαντικότερο οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα» απ’ όσο αναμενόταν αρχικά και ότι οι οικονομολόγοι είχαν υποτιμήσει τον αντίκτυπο της μειωμένης κατανάλωσης και των κλιματικών σοκ στις τιμές των τροφίμων.
Η Γκεοργκίεβα σημείωσε ότι σε 86 χώρες το ποσοστό του εμβολιασμού δεν έχει φτάσει ακόμη τον στόχο του 40% του πληθυσμού.
Σε χώρες χαμηλού εισοδήματος καταγράφονται ποσοστά εμβολιασμού μόλις 5%, ενώ στις πλούσιες φτάνουν το 70%.
«Γιατί είναι πρόβλημα αυτό; Επειδή αυτό που κάνουμε είναι να συντηρούμε ένα πεδίο ανάπτυξης ολοένα και περισσότερων παραλλαγών της Covid», είπε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα στο φόρουμ που οργάνωσε η αμερικανική εφημερίδα «Washington Post».
[Απόσπασμα ρεπορτάζ που κυκλοφόρησε προ ημερών σε ελληνικά sites

Και μόνο από τον
διοργανωτή του φόρουμ [«η αμερικανική εφημερίδα Washington Post»] τα συμπεράσματα προκύπτουν με ασφάλεια : το πρόβλημα του ΔΝΤ και των συν αυτώ δεν αφορά στη στήριξη κρατών και πληθυσμών από μια οικονομική κρίση για την οποία …το ίδιο το ΔΝΤ μιλά από ξεκινήματος μέτρων για την «πανδημία», με χαρακτηρισμούς όπως «η χειρότερη κρίση εδώ και έναν αιώνα, πολύ χειρότερη από εκείνην του 2008». Αφορά στο ίδιο που αφορά …άπαντες τους έχοντες δημόσιο βήμα : «ειδικούς», οργανισμούς, προβεβλημένους ιδιώτες – opinion makers, και ορντινάτσες – «δημοσιογράφους» : προώθηση του προγράμματος εμβολιασμού …at any cost, με ανομολόγητο * σκοπό τη διαιώνιση του φαύλου κύκλου που μόνο πρόβλημα δεν αποτελεί γι’ αυτούς.
Το σχέδιο, δεν πειράζει να το επαναλαμβάνουμε που και που επιγραμματικά, είναι απλούστατο στη σύλληψη, και εφιαλτικό στην εφαρμογή του: μετατροπή των επιμέρους «εθνών –κρατών» σε
failed sates, και άνοιγμα του δρόμου για την …Παγκόσμια Διακυβέρνηση.

* …γιατί κανείς δεν θα μας πείσει ότι δεν ξέρουν: αιτία της οικονομικής κρίσης δεν είναι ο …κορωνοϊός αλλά η εγκληματικά δυσανάλογη και ατελέσφορη αντιμετώπισή του, τα λοκντάουν, το σοκ που προκάλεσαν στην παγκόσμια οικονομία, τα πακέτα ενίσχυσης και ο συνακόλουθος πληθωρισμός, και βέβαια η «ψυχολογία» σοκ και δέους που εμποδίζει τις αγορές να έλθουν στα λογικά τους.


4
(Visited 46 times, 1 visits today)

Leave a Reply