DONALD TRUMP ΚΑΙ ΨΥΧΕΔΕΛΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ!

Πριν μερικές μέρες, η Η Definium Therapeutics (πρώην MindMed) ανακοίνωσε τα θετικά αποτελέσματα από την τρίτη φάση της μελέτης για το DT120 (lysergide / LSD 100 µg, δισκίο που διαλύεται στο στόμα) σε ασθενείς με μείζονα καταθλιπτική διαταραχή. Τα συμπτώματα κατάθλιψης σημείωσαν μείωση 13.3 πόντων (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό), ενώ υπήρξε βελτίωση σε όλα τα “δευτερεύοντα” ζητήματα (όποια κι αν είναι).
Τα παραπάνω αποτελούν αποτέλεσμα μιας ακόμα “αντισυμβατικής” πολιτικής του Donald Trump : το εκτελεστικό διάταγμα με τίτλο Accelerating Medical Treatments for Serious Mental Illness άνοιξε την πόρτα στην FDA να επιτρέψει την έρευνα για …ψυχεδελικές θεραπείες σοβαρών παθήσεων όπως κατάθλιψη, PTSD κλπ. Η FDA ανταποκρίθηκε άμεσα δίνοντας προτεραιότητα σε συγκεκριμένες θεραπείες (psilocybin, methylone). Το διάταγμα καλύπτει βέβαια ένα
ευρύτερο φάσμα ψυχεδελικών ναρκωτικών (LSD, MDMA – ευρύτερα γνωστό ως ecstasy, κ.α.)
Κάπου εδώ να υπενθυμίσουμε τη δήλωση που ο ψυχεδελικός γκουρού των ’60s, καθηγητής
Timothy Leary είχε κάνει στα τέλη της δεκαετίας του ’80, ενθουσιασμένος από τις προοπτικές που ανοιγόταν με τα personal computers, το διαδίκτυο και την εικονική πραγματικότητα : “το PC θα είναι το LSD των 1990s!
Το έδαφος καλλιεργείται συστηματικά δεκαετίες τώρα, εκ μέρους μιντιακών διανοουμένων, από τον κόσμο της φυσικής επιστήμης και όχι μόνο. Οι εν λόγω δείχνουν ένα ζήλο, περίεργο για κάποιους (όπως ο υποφαινόμενος) να πείσουν ότι …όλα όσα θεωρούμε “πραγματικότητα” είναι …στην πραγματικότητα μια
απάτη των αισθήσεων. Με άλλα λόγια, να μετατρέψουν το αυτονόητο (βλέπω ό,τι μπορεί να δει το μάτι μου, ακούω ό,τι συλλαμβάνει το αυτί μου) σε θέμα (αμπελο-φιλοσοφικής) συζήτησης. Μετά από όλα αυτά, η περί προσομοίωσης υπόθεση, εντός της οποίας ζούμε, διατυπώθηκε από τον Σουηδό “φιλόσοφο” Nick Bostrom στα early ‘00s περίπου ως νομοτέλεια. Θα μπορούσαμε να συζητάμε ώρες για την εν λόγω υπόθεση …αν οι οπαδοί της μπορούσαν να κομίσουν κάποιο είδος ένδειξης για την ορθότητά της.
Αυτό που αξίζει προς το παρόν να επισημάνει κάποιος είναι η σταθερή προώθηση του concept για το οποίο μιλάμε από πολύ καιρό : του
merging εικονικής με αληθινή πραγματικότητα, από συγκεκριμένες ελίτ που έχουν συμφέρον να το κάνουν. Πιστός συμπαραστάτης τους μια “επιστήμη” λειτουργούσα με όρους θεάματος, με τεχνική υποστήριξη από τη …βιομηχανία του θεάματος, στο πλαίσιο της οποίας είναι ενταγμένη η δραστηριότητα των “ενημερωτικών μέσων”.
Σε ό,τι με αφορά, σε ένα πλαίσιο ενεργοποίησης παντοειδών σεναρίων ε.φ. (Η A.I. ως απειλή και σωτήρας, εξωγήινοι και …ενδογαλακτική επικοινωνία, ο κόσμος ως προσομοίωση etc etc) μόνο περίεργη δε δείχνει η απελευθέρωση της έρευνας για τα ψυχεδελικά ναρκωτικά, και η ανάθεση της στα χέρια των big pharma : η ελάχιστη χρησιμότητα των εν λόγω drugs, το
downside floor που λένε, θα είναι η μεγιστοποίηση της επίδρασης σεναρίων όπως παραπάνω στον ψυχεδελικό πολίτη.

Εικόνα ανοίγματος : φωτογραφία από το Φεστιβάλ του Γούντστοκ. Στη διάρκειά του το LSD διετίθετο ουσιαστικά δωρεάν. Η “θεωρία” ότι το Φεστιβάλ υπαγόταν στο σχεδιασμό του προγράμματος MK-Ultra της CIA, αντέχει περισσότερο στην κριτική βάσανο από εκείνη που βλέπει τον κόσμο ως προσομοίωση.


Discover more from OANNES

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

4 Comments

  1. stcigar June 26, 2026 at 1:48 pm

    Δεν ξέρω κατά πόσον ενισχύει τη θεωρία της προσομοίωσης, δεν παύει όμως να είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι το DNA αποτελεί καθαρά ψηφιακό κώδικα μεταφοράς πληροφοριών. Αντί του γνωστού δυαδικού (0,1) όμως χρησιμοποιεί τετραδικό σύστημα κωδικοποίησης (συνδυασμό των βάσεων A,T,C,G) για να σχηματίσει ψηφιακές λέξεις που μεταφέρουν τις απαραίτητες πληροφορίες για τη διατήρηση και ανάπτυξη της ζωής. Ταυτόχρονα χρησιμοποιεί συστήματα μεταγραφής και διόρθωσης λαθών, των οποίων η αρχή λειτουργίας δεν διαφέρει επί της ουσίας από εκείνα των σύγχρονων υπολογιστών. Προφανώς η φύση κατέληξε στην ψηφιακή λύση ελλείψει εναλλακτικής, αφού η αναλογική μέθοδος ρέπει προς την ανακρίβεια και τον εκφυλισμό.

    Reply
    1. stcigar June 26, 2026 at 1:58 pm

      Τα βιολογικά συστήματα πάντως είναι σαφώς πιο εξελιγμένα και περιεκτικά σε σχέση με τα συστήματα πυριτίου. Αν υπήρχε η σχετική τεχνική δυνατότητα, δεν χωράει αμφιβολία ότι τα φιλικά προς το περιβάλλον πρώτα θα έπαιρναν τη θέση των ανοικονόμητων δεύτερων.

      Reply
    2. Oannes June 26, 2026 at 2:05 pm

      Μπορεί να πρόκειται για φυσική επιλογή, God only knows. Μια και Τον αναφέραμε ωστόσο, ουδείς λόγος συντρέχει, ακόμα και αν απορρίψουμε τη “φυσική επιλογή”, να προτιμήσουμε τον “κόσμο ως προσομοίωση” από την εκδοχή του κόσμου ως Θεϊκού δημιουργήματος. Στο κάτω-κάτω, ακόμα και για προσομοίωση να πρόκειται, σε τι διαφέρει ένας intergalactic gamer, εκτός κόσμου αλλά δρων εντός αυτού, από αυτό που εμείς θεωρούμε Υπέρτατο Ον;

      Reply
      1. Oannes June 26, 2026 at 2:18 pm

        Κατά την άποψή μου πάντως, το simulation hypothesis, άλλο σκοπό δεν έχει από το να προβάλει την παντοδυναμία (σε βάθος χρόνου) των υπολογιστικών συστημάτων : αν ο κόσμος έχει κατ’ αρχήν προκύψει ως προσομοίωση, “στο χέρι μας είναι” να τον αναδημιουργήσουμε. Ή …να δημιουργήσουμε κάτι αντίστοιχο αυτού, δικές μας προσομοιώσεις μέσα στην αρχική προσομοίωση. Για να το θέσω κομψά : δουλειά δεν είχε ο Διάολος, γ@μούσε τα παιδιά του.

        Reply

Leave a Reply