DONALD TRUMP : ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΑ Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ

Με την καθιερωμένη εσάνς τουαλέτας απ’ τα ελληνικά & διεθνή μίντια σε “δυσθεώρατα” ύψη, η είδηση αφορά στη νέα δίωξη του Donald Trump, πρώην προέδρου, φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων και βέβαιου νικητή των επομένων εκλογών, υπό την προϋπόθεση ότι θα επιτραπεί να γίνουν. Ως προς το τελευταίο, έχω τις αμφιβολίες μου.
Πρόκειται για την τρίτη και τελευταία μέχρι στιγμής δίωξη [ακολουθεί άλλη μια τουλάχιστον].
Μπορεί κανείς παρατηρώντας τον τόνο της φωνής και ιδίως τις εκφράσεις του …special counsel
Jack Smith τη στιγμή που εκφωνεί την ανακοίνωση της δίωξης [κάτω], να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Προσωπική μου εντύπωση είναι η εικόνα ενός ανθρώπου στα πρόθυρα νευρικής κατάρρευσης.

Σε ό,τι αφορά την αμερικάνικη πολιτική σκηνή, ο πειρασμός που αισθάνεται κανείς είναι να μιλήσει για διχόνοια, πόλωση, πολιτικά πάθη που φτάνουν στο μη περαιτέρω, εμφυλιοπολεμικό κλίμα κοκ. Τα παραπάνω ισχύουν, αλλά αποτελούν μέρος μιας εικόνας, ο μόνος τρόπος για τη συμπλήρωση της οποίας είναι η επισήμανση του ποιος “ήρξατο χειρών αδίκων” και κυρίως του ποιος επιμελείται της διαιώνισης του κλίματος. Είναι οι μάστερ της στρεψοδικίας και της προπαγάνδας ακραίοι του Δημοκρατικού κόμματος, το οποίο λειτoυργεί πλέον όχι απλώς με τις τακτικές, αλλά με την ατζέντα εν όλω των radical leftists : από δημοσίευμα των ίδιων των New York Times ήταν γνωστό ότι ο Joe Biden θεωρούσε τον DT υπαίτιο για τα γεγονότα της 6ης Ιαν. και ότι επιθυμούσε εξ αρχής τη “νομική” διευθέτηση του θέματος.
Οι πρωτοφανείς, άνευ αντικειμένου διώξεις του DT, και η ταυτόχρονη μιντιακή / δικαστική επιχείρηση εξαφάνισης στοιχείων που μιλούν για το επίπεδο διαφθοράς του νυν προέδρου [τεράστιες και …ανεξήγητες ροές χρήματος από χώρες όπως η Κίνα, η Ουκρανία, η Ρουμανία, σε λογαριασμούς μελών της οικογένειας] αποτελούν τμήματα ενός
ενιαίου σκανδάλου, τελευταίο κεφάλαιο του οποίου είναι η προχτεσινή δίωξη.
Προς αποφυγή περιττών λεπτομερειών, η ουσία αυτής αφορά σε έναν Trump που …γνώριζε ότι οι εκλογές ήταν καθαρές, και παρόλα αυτά διέδωσε ανυπόστατες φήμες περί νοθείας, με σκοπό να πλήξει το κύρος της προεδρίας. Οι τοξικές διαδόσεις του ήταν η κινητήρια δύναμη της “εξέγερσης”, όπως βαφτίστηκε η ηχηρή διαμαρτυρία του κόσμου στο Καπιτώλιο από τα γνωστά για την αντικειμενικότητά τους mainstream media.
Οι επιδόσεις των τελευταίων σε υποθέσεις όπως η πανδημία, η κλιματική αλλαγή, ο πόλεμος στην Ουκρανία, και το δικαίωμα των trans να επιβάλλουν στο σύνολο την εικόνα που έχουν για τον εαυτό τους, δείχνουν κάτι απ’ το βαθμό στον οποίο πρέπει κανείς να τα εμπιστεύεται. Στο πλαίσιο των έξαλλων από χθες πανηγυρισμών, ο Donald Trump [το άκουσα στο CNN] δεν διαφέρει σε τίποτα από τον Osama Bin Laden.
Ο “πολίτης” θα έπρεπε να άγεται αυτομάτως στο αντίθετο συμπέρασμα από εκείνο στο οποίο τον παροτρύνουν τα mainstream media.
Το ανέκδοτο της ημέρας φυσικά αφορά στο πώς μπορεί να στοιχειοθετηθεί ότι ο Trump …ήξερε ότι οι εκλογές ήταν καθαρές : ασχέτως του τι πραγματικά έχει συμβεί, δεν έπαψε ποτέ να διατυμπανίζει τη βεβαιότητα ότι το αποτέλεσμα αλλοιώθηκε σε συγκεκριμένες πολιτείες [αυτές κυρίως φροντίζουν για τη διεξαγωγή των εκλογών, όχι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση]
Οι στόχοι της κίνησης είναι διαφανείς : νομική επισημοποίηση του αφηγήματος [“The Big Lie”] που διακινούν εξ αρχής οι Δημοκρατικοί, περί κακόβουλης επίκλησης νοθείας και περί ηθικής υπαιτιότητας για το “insurection”. Δυσφήμιση του φαβορί τoυ αντίπαλού τους κόμματος, * λαμβανομένου φυσικά υπόψη του timing της νέας παρωδίας δίωξης, και του κλοιού που σφίγγει γύρω από την οικογένεια Biden. **
Εικάζει κανείς ότι απώτερος σκοπός είναι η ώθηση των πραγμάτων στο μη περαιτέρω. Ένας άνθρωπος που αντιμετωπίζει 4 – 5 δίκες ταυτόχρονα σε προεκλογική περίοδο, αποτελεί πρωτοφανή περίπτωση. Και το πρωτοφανές της περιπτώσεως δεν χρεώνεται φυσικά στους Δημοκ
ρατικούς Goebbels αλλά …στον ίδιο τον Trump. Επόμενο λογικό βήμα : πώς είναι δυνατό να διαλεχτεί κανείς με ένα τέτοιο άνθρωπο;
“Θαυμάζεις” τον αριστοτεχνικό τρόπο με τον οποίο είναι στημένο το κόλπο : κατηγορώντας τον DT για εν γνώσει του ψεύτικες διαδόσεις, αυτό που πυροδοτείται εν μέσω προεκλογικής περιόδου είναι η ολική επαναφορά του θέματος. Με την …αυτοκυριαρχία που τον διακρίνει, είναι δεδομένο ότι ο πρώην πρόεδρος θα αναφερθεί ξανά στα πώς και τα γιατί της νοθείας, χωρίς να αποκλείεται η απαίτηση [με το δικαίωμά του ως κατηγορούμενου] …επαναδιερεύνσης. Πράγμα το οποίο θα δώσει την ευκαιρία στους κατήγορους να τον παρουσιάσουν …ξανά σαν αμετανόητο συνωμοσιολόγο και τον πιο διχαστικό πρόεδρο στην αμερικανική ιστορία.
Το συγκεκριμένο σκηνικό, σε συνδυασμό με μια πιθανή [τεχνητή] όξυνση των πραγμάτων στο ουκρανικό, κάθε άλλο παρά εγγυάται την διεξαγωγή των εκλογών σε 15 μήνες από τώρα. Η παρουσία δε στο προεδρικό αξίωμα της χώρας μιας “μη οντότητας”, όπως και η εναλλακτική σε περίπτωση αποσύρσεως, μια “αντιπρόεδρος” μη επιδεκτική περιγραφής, ολοκληρώνουν την “ειδυλιακή” εικόνα της Αμερικής σήμερα.
Ξέρω ότι οι εξελίξεις στην εν λόγω πολιτική σκηνή δεν αποτελούν το πιο “καυτό” θέμα ενδιαφέροντος για το ελληνικό κοινό. Εξακολουθώ όμως να πιστεύω ότι μας αφορούν πολύ περισσότερο από τις δραστηριότητες της ετερόφωτης, ουσιαστικά ανύπαρκτης κυβέρνησης της ουραγού χώρας μας. Αν θέλει κάποιος να έχει μια εικόνα του τι μέλλει γενέσθαι …εδώ, καλό είναι να παρακολουθεί τα εκεί τεκταινόμενα.
Τα περί αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος αποτελούσαν μόνιμη επωδό στις ΗΠΑ για τους ηττημένους των τελευταίων 200 χρόνων. Η ίδια η Χίλαρυ Κλίντον μιλούσε για παρέμβαση στις εκλογές του 2016 των…Ρώσων. Και το έκανε σ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του “συνεργάτη τους” Donald Trump (Russian collusion). Ουδέποτε είχε τεθεί ζήτημα …δικαιώματος αμφισβήτησης του εκλογικού αποτελέσματος. Ήταν θέμα πολιτικής άποψης.

Ως εκ τούτου, και αυτό αποτελεί εν τέλει την ουσία εδώ, είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που [πρώην] πρόεδρος των ΗΠΑ διώκεται για τη διατύπωση της πολιτικής του άποψης.
Υπάρχει άρα λόγος σοβαρός, που η συγκεκριμένη δίωξη μας αφορά όλους.

* Στην πραγματικότητα, η δημοφιλία του ανδρός είναι υψηλότερη από ποτέ και αναμένεται να εκτιναχθεί ακόμη περισσότερο. Ούτως ή άλλως σενάρια όπως φυλάκιση, ή καθ’ οιονδήποτε τρόπο απαγόρευση συμμετοχής στις εκλογές αποκλείονται.
** Η κατάθεση του Daven Archer, συνέταιρου του Hunter Biden ενώπιον του Κονγκρέσου, “καίει” τον πατέρα – sitting president, αποκαλύπτοντας ότι ήταν άμεσα εμπλεκόμενος στις δοσοληψίες του υιού. Την επόμενη μέρα αυτής της κατάθεσης [δόθηκε τη Δευτέρα] …ασκήθηκε η δίωξη εναντίον του DT. Σε απάντησή του ο ίδιος ειρωνεύεται αναρωτώμενος γιατί άραγε “αυτή η γελοία υπόθεση” ήρθε στο προσκήνιο όχι τη στιγμή που συνέβησαν τα γεγονότα αλλά …τριάμισι χρόνια μετά.

5
(Visited 39 times, 1 visits today)

Leave a Reply