DISNEY & WEATHER MODIFICATION

Το 25λεπτο εκπαιδευτικό φιλμάκι Eyes In Outer Space, με τον υπότιτλο “a science factional [όχι …fictional] presentation”, διανεμήθηκε to 1959 στα αμερικανικά σχολεία. Αφορά μεταξύ άλλων στην έκτοτε [και από πιο πριν] αναπτυσσόμενη τεχνολογία του weather modification.
Κατά την άποψή μου είναι ταυτόχρονα …δροσιστικό και διδακτικό, συμπεριλαμβανομένης της μουσικής του και των “υπερμοντέρνων” vintage electronics.
Το ενδιαφέρον κορυφώνεται από το
15:13 και μετά, οπότε ξεκινάει το μελλοντολογικό section της “μάχης” με τα στοιχεία της φύσεως.
Ένα από τα πολλά αξιοσημείωτα στοιχεία του, αφορά στις
σοσιαλμιλιταριστικών προδιαγραφών στολές των Αμερικανών [;] “weather warriors” του μέλλοντος.
Το τελευταίο αυτό εξακολουθεί να φαίνεται ανοιχτό σε εκπλήξεις, 6 δεκαετίες + απ’ την κυκλοφορία της ταινιούλας της Disney. Εκείνο που έχει εξατμισθεί εντελώς είναι η
αισιοδοξία.

4
(Visited 53 times, 1 visits today)

7 Comments

 1. stcigar July 22, 2023 at 11:30 am

  Δε νομίζω πάντως ότι μπορούν οι μέθοδοι επηρεασμού του καιρού να έχουν μακροπρόθεσμα θετικό αποτέλεσμα. Μόνο σαν όπλο θα μπορούσαν ίσως να χρησιμοποιηθούν. Η ατμόσφαιρα είναι πεπερασμένο και κλειστό σύστημα. Προκαλώντας βροχή στην Καρδίτσα, δημιουργείς ξηρασία στα Τρίκαλα κοκ. Βασικά το ίδιο ισχύει για όλα τα τεχνικά επιτεύγματα. There is no such thing as a free lunch.

  Reply
  1. Oannes July 22, 2023 at 12:10 pm

   Δεν είμαι σίγουρος ότι οι σαυράνθρωποι ενδιαφέρονται να το χρησιμοποιήσουν για τίποτα άλλο εκτός από όπλο.

   Reply
   1. stcigar July 23, 2023 at 12:41 am

    Μιλώντας εντωμεταξύ για επηρεασμό καιρού να προτείνω κι εγώ ένα σχετικό κομματάκι για τον μονίμως επικείμενο καύσωνα:
    https://www.youtube.com/watch?v=NR5SHuJDlUQ

    Reply
    1. Oannes July 23, 2023 at 8:38 am

     Now that’s what I call COOL! 😊

     Reply
    2. Oannes July 23, 2023 at 8:55 am

     Εν τω μεταξύ, προς στοιχειώδη προστασία του νευρικού μου συστήματος έχω πάψει να ενημερώνομαι για τον καιρό κτλ. Συγγενείς και φίλοι βέβαια δεν παύουν να με ενημερώνουν [άλλοι …με νόημα, άλλοι απλώς για να γελάσουμε] ότι ακούγονται πράγματα του τύπου “ο χειρότερος καύσωνας όλων των εποχών” κλπ., διανθισμένα φυσικά με μπόλικες “μελέτες”. Άκουσα χτες βράδυ ότι ο “διευθυντής της ΕΜΥ” δήλωσε ότι “ο καύσωνας αυτός είναι χειρότερος και από τον του 1987”!!!
     Ε, με το συγκεκριμένο άτομο δεν μπορώ να μην ασχοληθώ – αργότερα εντός της ημέρας.

     Reply
     1. stcigar July 23, 2023 at 9:26 am

      Σου είπα, μετά τη φάση με τον κορωνοϊό έχουν πάθει ανήκεστο εγκεφαλική βλάβη, let alone σύνδρομο στέρησης. Και τι παίζει με όλους αυτούς που βγήκαν στη ζέστη με τις μάσκες κατάσαρκα? I mean really. Άσε δε που οι περισσότεροι έχουν σκάσει να πείσουν τον εαυτό τους ότι πράγματι έχουμε καύσωνα και μετράνε μόνοι τους θερμοκρασίες μέσα σε αυτοκίνητα, στο μπαλκόνι δίπλα στην εξάτμιση του A/C, στον ήλιο.. Σύμφωνα πάντως με την επίσημη μέτρηση της μετεωρολογικής που παρακολουθώ στο κινητό, σαράντα βαθμούς έπιασε στην περιοχή μου μία μόνο μέρα την προηγούμενη βδομάδα και κατά πάσα πιθανότητα σήμερα. Και μιλάμε για κέντρο και τσιμέντα. Έχει ζέστη βέβαια και χρειάζεται κλιματισμός το βράδυ.. but that’s pretty all about it.

      Reply
      1. Oannes July 23, 2023 at 10:17 am

       Καλά τώρα, εγώ που αντιπαθώ και τη συνηθισμένη ζέστη εκ φύσεως, δεν αντιμετωπίζω πρόβλημα. Και το σπίτι μου είναι από τα ζεστότερα που υπάρχουν [ρετιρέ πολυκατοικίας των early ’80s με ταράτσα προβληματικής μόνωσης – στα όρια του ανύπαρκτου].
       Και έξω βγαίνω και το σκύλο βόλτα πάω big time [ο οποίος, θηριώδης ων, δεν παύει να τραβολογάει από δω κι από κει, για να μη μιλήσουμε για το τί γίνεται με το που θα πέσουμε πάνω σε “συναδέλφο”*] κοκ. Προφανώς για ανθρώπους που κυκλοφορούν με τα μέσα μεσημεριάτικα ας πούμε, δεν ισχύει το ίδιο. Αλλά υποθέτω η διαφορά από μια συνηθισμένη μέρα του Ιούλη δεν θα έχει σχέση μ’ αυτό που παρουσιάζουν οι πλασιέ του climate change.

       * Την πλάκα την είχε ένας ηλίθιος που κυκλοφορούσε τις προάλλες με το σκύλο λυτό σε στιλ δεν τρέχει τίποτα, ένα είδος αρκουδοειδούς πλάσματος, διπλάσιου απ’ το δικό μου, και το οποίο είχε την έμπνευση να μας επιτεθεί! Μιλάμε ότι αν δεν προλάβαινα να τραβήξω το θηριάκι [σε ένα κλάσμα δευτερολέπτου είχε αναποδογυρίσει το ον και το πατούσε], η “αρκούδα” θα είχε μετασχηματισθεί επί τόπου σε λουκάνικα.

       Reply

Leave a Reply