“DEMENTIA DONALD” VS “DEMENTIA JOE”?

Ο σάλος που έχει προκαλέσει το νέο tweet του προέδρου για τον 75χρονο διαδηλωτή που “ήταν προβοκάτορας της Antifa”, “έπεσε πιο δυνατά απ’ ότι τον έσπρωξαν” κλπ. κλπ. είναι, για μια φορά, τελείως δικαιολογημένος.
Είναι σαφές ότι δεν υπάρχει τίποτα φτιαχτό ή υπερβολικό στον τρόπο που ο άνθρωπος πάει πίσω με το σπρώξιμο, και χάνει την ισοροπία του. Για όποιον έχει μάτια να το δει, τουλάχιστον.
Με δεδομένο το επίπεδο εφυίας / παρατηρητικότητας του DT, αρχίζω να σκέφτομαι ότι ο “Dementia Joe” δεν είναι ο μόνος υποψήφιος στις φετινές εκλογές που φλερτάρει με το συγκεκριμένο state of mind. Αν μπορούμε να ισχυριστούμε δηλ. ότι απλώς φλερτάρει.

2
(Visited 128 times, 1 visits today)

5 Comments

 1. mobius faith June 10, 2020 at 1:56 pm

  …. or,like I refer to them “dumb and dumber” (Biden and Trump)😁

  Reply
  1. Oannes June 10, 2020 at 5:23 pm

   👍

   Reply
 2. stcigar June 11, 2020 at 7:22 am

  Μεταξύ μας πάντως ούτε κι εμένα με πείθει το συγκεκριμένο σκηνικό περί excessive αστυνομικής βίας κλπ. Ίσως έπεσε γνήσια ο γέρος ένεκα υψηλού κέντρου βάρους και τα σχετικά, η στάση του όμως μετά την πτώση θυμίζει ποδοσφαιριστή που ζητάει κόκκινη για τον αντίπαλο. Επίσης βλέπω να κρατάει κράνος κι επομένως για να οδηγάει μηχανή δεν μπορεί να είναι σε τόσο κακή φυσική κατάσταση ώστε να πέσει χωρίς αντίσταση, τη στιγμή μάλιστα που καθώς πέφτει απλώνει τα χέρια του προς τα πίσω. Τέλος ακόμα και σε περίπτωση που χτυπούσε πραγματικά το κεφάλι του και προλάβαινε να αιμορραγήσει, το αίμα είναι αρκετά πηχτό για να κυλήσει σε χρόνο dt από το αυτί του στο πεζοδρόμιο, και μάλιστα το δεξιό αυτί που βρίσκεται από την άλλη μεριά της κολόνας στην οποία υποτίθεται ότι χτύπησε. Παρομοίως όταν είχα δει τη φωτογραφία (ούτε καν το βίντεο) με τον Φλόιντ, το πρώτο που σκέφτηκα είναι “κάτσε ρε φίλε, πως πέθανε δηλαδή αυτός τώρα από ασφυξία;” Είναι ενδιαφέρον επίσης ότι από τα συγκεκριμένα βίντεο λείπουν ακριβώς οι σκηνές που θα διαφώτιζαν κάπως την κατάσταση και ακόμα πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι κανένας δεν απαιτεί αυτές τις σκηνές ή έστω κάποια εμπεριστατωμένη ιατρική πραγματογνωμοσύνη (την οποία στην περίπτωση του Φλόιντ απέρριψαν). Παρεμπιπτόντως στις άφθονες περιπτώσεις που ο Τραμπ λέει μαλακίες, δεν είναι γιατί κάνει λάθος, αλλά γιατί λέει ψέματα.

  Reply
  1. stcigar June 11, 2020 at 7:49 am

   Αν προσέξεις επίσης τη μάσκα του καθώς είναι πεσμένος, θα διακρίνεις δύο (!) λαστιχάκια από την πάνω δεξιά μεριά, εκ των οποίων το ένα πηγαίνει προφανώς μέσα στο αυτί του για τα περαιτέρω..

   Reply
   1. Oannes June 11, 2020 at 9:56 am

    Τα περί “αστυνομικής βίας” τ’ ακούω βερεσέ ούτως ή άλλως, όπως ξέρεις. Εννοείται ότι είχα προσέξει τη στάση του γέρου μετά την πτώση, που είναι ακριβώς όπως τη λες. Αλλά η ίδια η πτώση δεν είναι όπως του ποδοσφαιριστή που με το που τον ακουμπάς πέφτει κάτω σφαδάζοντας απ’ τους πόνους.
    Το ότι ο γέρος πάντως είναι θλιβερή περίπτωση εννοείται και μόνο εκ της παρουσίας του σε τέτοια εκδήλωση.
    Επί των θεμάτων του αίματος από το αυτί αλλά και του Φλόιντ, δεν έχω άποψη, άν και εμένα η σκηνή του φόνου μου έχει φανεί εκτός από φρικτή, αρκετά περίεργη.
    Το “point” πάντως ήταν να επισημάνω ότι ο πρόεδρας έπρεπε να έχει επίγνωση του πόσο “αντικανονικό” είναι αυτό που έγραψε, και πόσο μεγάλο πρόβλημα μπορεί να του δημιουργήσει.
    Και ως προς τις μαλακίες, δεν είμαι σίγουρος ότι λέει περισσότερα ψέμματα απ’ όσα [κρίνει ότι] χρειάζονται …to confuse the enemy. Η τακτική του “απρόβλεπτου” και του “ανισόρροπου” είναι δοκιμασμένη από την εποχή του Nixon [σύμβουλός του ο, νεαρός στα early ’70s & εξ απορρήτων μέχρι πρόσφατα του Trump, Roger Stone]
    Ασε που αν το κριτήριο επιλογής είναι ποιος λέει περισσότερα ψέματα, δεν νομίζω ότι οι “δημοκρατικοί” έχουν αντίπαλο.

    Reply

Leave a Reply