Dazed and Chinese

Όσον αφορά στο ζήτημα της εμπλοκής των κινέζων στην υπόθεση του “κορωνοϊού”, πρέπει να επισημανθεί ότι πολύ συχνά η πολεμική σκοπιμότητα του εκάστοτε στρατοπέδου (pro- και anti- Trump δηλαδή, για να μην ξεχνιόμαστε) συχνότατα παραγκωνίζει τη αντίστοιχη λογική συνέπεια, όπως είχε δείξει επανειλημμένα ο Παναγιώτης Κονδύλης, με αποτέλεσμα να προκύπτουν θεωρίες που αντιφάσκουν τόσο με τον εαυτό τους όσο και με βασικά γεγονότα. Κατηγορούνται για παράδειγμα οι κινέζοι ότι κατασκεύασαν ένα βιολογικό όπλο που τελικώς αποδεικνύεται άκαπνο, ή ότι αρχικώς αγνόησαν μια επιδημία, η οποία στην πραγματικότητα δεν τους άγγιξε καθόλου ή ότι πήραν τα ενδεδειγμένα μέτρα που σε άλλες χώρες αποδεικνύονται ακατάλληλα κλπ. Αν υποθέσουμε λοιπόν πως υπήρξε κάποια συνειδητή εμπλοκή, αυτή δεν πρέπει να έρχεται σε αντίφαση με οφθαλμοφανή γεγονότα όπως:

  • Η επιδημία ξεκίνησε από την Κίνα.  
  • Η επιδημία προσπέρασε ξώφαλτσα όχι μόνο τους κινέζους, αλλά και όλους τους σχιστομάτηδες της ευρύτερης περιοχής.
  • Η επιδημία επηρέασε κυρίως δυτικές χώρες προκαλώντας τους κρίση πανικού και όχι θανατικό.
  • Τα μέτρα προστασίας των κινέζων από την επιδημία δεν είχαν το παραμικρό αποτέλεσμα στις “δικές μας” περιοχές.
  • Οι κινέζοι αναδύονται ως οι μεγάλοι κερδισμένοι της υπόθεσης.

Στη συνέχεια θα προσπαθήσω να συνθέσω τα γνωστά έως τώρα στοιχεία σε μια σχετικά συνεκτική θεωρία, για την ορθότητα της οποίας δεν παρέχω καμία εγγύηση.

Καταρχήν δεν υπάρχει τίποτα το παράξενο στην υπόθεση ότι ο ιός είναι τεχνητό δημιούργημα, όπως εξάλλου είναι η πλειοψηφία των γεωργικών προϊόντων που τρώμε καθημερινά, καθώς και η σωρεία των μικροοργανισμών που δημιουργούνται συνεχώς στα χιλιάδες εργαστήρια βιοτεχνολογίας για ιατρικούς, εμπορικούς ή στρατιωτικούς σκοπούς. Επιπλέον είναι πασίγνωστο στην ιατρική κοινότητα ότι όλες σχεδόν οι ασθένειες, μεταδοτικές και μη, έχουν φυλετικές προτιμήσεις (αυτός είναι και ο λόγος που τα ιατρικά πιστοποιητικά συνήθως αναγράφουν φύλο και φυλετική ομάδα του υποκειμένου) και δεν επηρεάζουν στον ίδιο βαθμό τους πάντες αδιακρίτως. Είτε λοιπόν οι κινέζοι δημιούργησαν έναν ιό που δεν μεταδίδεται εύκολα στη φυλή τους (καθώς και στις γύρω συγγενικές) είτε ανακάλυψαν ότι ένας νέος ιός έχει μια τέτοια ιδιότητα, και στη συνέχεια τον άφησαν απλώς να κάνει τη δουλειά του κρατώντας ένα low profile και υποβαθμίζοντας κατά το δυνατόν την υπόθεση, έτοιμοι πάντα να εκμεταλλευτούν τις αναμενόμενες εξελίξεις. Βασική προϋπόθεση βέβαια είναι ότι γνώριζαν εξαρχής πως ο συγκεκριμένος ιός δεν είναι πραγματικά επικίνδυνος, αφού στην αντίθετη περίπτωση τα πρώτα θύματα θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι οι ίδιοι.

Το θέμα θα μπορούσε ακόμα να περάσει απαρατήρητο, αν δεν εμπλέκονταν δύο παράγοντες που οι φίλοι μας ήταν σε θέση να υπολογίσουν ή ακόμα και να προκαλέσουν. Πρώτον ο αρχικός συναγερμός για τη δυνητική επικινδυνότητα της επερχόμενης επιδημίας δεν δόθηκε από άνθρωπο, αλλά από τεχνητή νοημοσύνη αμερικανικού πανεπιστημίου, τα οποία οι κινέζοι έχουν αλώσει εδώ και δεκαετίες. Δεύτερον ο Τραμπ αντέδρασε με το γνωστό του προβλέψιμα “απρόβλεπτο” τρόπο μεγαλοποιώντας το πρόβλημα για δικές του μικροπολιτικές σκοπιμότητες (εδώ ας επισημανθεί ότι καμία σοβαρή συνωμοσία δεν επιβιώνει χωρίς ακριβή στάθμιση των εμπλεκόμενων μικροσυμφερόντων) και κατηγορώντας τους κινέζους για βιολογικό πόλεμο. Και τώρα το κομβικό σημείο. Οι κινέζοι αντιδρούν άμεσα με σωρεία δρακόντειων μέτρων που αφενός μεν αποσείουν την κατηγορία της αμέλειας ή της σκοπιμότητας, αφετέρου δε προβάλλουν ένα παραπλανητικό πρότυπο αντιμετώπισης της επιδημίας με διπλή έννοια: 1. Η επιτυχία ήταν δεδομένη εκ των προτέρων, αφού ο ιός ήταν ελάχιστα μεταδοτικός στους ίδιους και όχι πραγματικά επικίνδυνος. 2. Δημιουργούν στους μη γνώστες την εντύπωση ότι πρόκειται για κάτι εξαιρετικά σοβαρό προκαλώντας τους κρίση πανικού και ωθώντας τους στη λήψη παντελώς άχρηστων μέτρων αντιμετώπισης με καταστροφικές οικονομικές συνέπειες που στη συνέχεια σπεύδουν να εκμεταλλευθούν οι ίδιοι. Τα παραπάνω προϋποθέτουν βεβαίως βαθιά γνώση της εκφυλισμένης δυτικής ψυχολογίας και κοινωνίας των τελευταίων δεκαετιών, τις οποίες οι κινέζοι μελετούν με τον ίδιο εμβριθή και υπομονετικό τρόπο, με τον οποίο μελετούν και εκμεταλλεύονται τη δυτική επιστήμη και τεχνολογία, κάτι που, αντιστρόφως, κάθε άλλο παρά ισχύει για την αυτάρεσκη σε σημείο αυτισμού πλευρά των “δυτικών”..

4
(Visited 108 times, 1 visits today)

Discover more from OANNES

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

3 Comments

  1. Oannes December 2, 2020 at 11:17 am

    Η θωρία είναι κατά την άποψή μου συμπαγής και επαρκέστατη. Ένα στοιχείο που επιβεβαιώνει, δείχνοντας ως ακόμα πιο απτό, τον κίνδυνο, είναι το της “μαλακής” διείσδυσης της Κίνας στη Δύση, με τη δημιουργία ποικίλης μορφής “θυλάκων” – αν μπορούμε να χρησιμοποιούμε τη λέξη για σφηκοφωλιές παντού, μέσα στο πολιτικό σύστημα, την οικονομία, τα πανεπιστήμια και το …Χόλιγουντ.

    Reply
    1. stcigar December 2, 2020 at 1:41 pm

      Στον οικονομικό τομέα πάντως δεν είναι και τόσο μαλακή, δεδομένου ότι πλέον είναι σχεδόν αδύνατο να βρει κανείς βιομηχανική εταιρία που να μην είναι στο μεγαλύτερο μέρος της κινεζικών συμφερόντων. Τελευταία προπύργια της παλαίποτε δυτικής οικονομικής ανωτερότητας αποτελούν σε κάποιο βαθμό τα πληροφορικά μονοπώλια των microsoft, google κλπ, των οποίων όμως η θέση έχει αρχίζει να κλονίζεται μετά τις αψυχολόγητες πολιτικές αποκλεισμού από τον Τραμπ κινεζικών εταιριών όπως η huawei, που έχουν ήδη αναπτύξει ως αντιστάθμισμα δικές τους ανταγωνιστικές πλατφόρμες για χρήση σε παγκόσμιο επίπεδο, για να μην αναφέρουμε την καταφανή ανωτερότητά τους σε θέματα 5G. Eννοείται ότι ο Gates είναι από τους λίγους που έσπευσε να εξασφαλίσει τη συνέχιση των μονοπωλίων του σε συνεργασία με τους κινέζους. Δεν χρειάζεται να συνεχίσω, γιατί θα διακρίνεις κι εσύ ότι κάπως έρχονται και δένουν τελικά όλοι οι συνήθεις ύποπτοι and then some..

      Reply
      1. Oannes December 2, 2020 at 2:46 pm

        Εννοείται. Ο λόγος άλλωστε που είχα την “μαλακότητα” σε εισαγωγικά είναι ότι δεν ισχύει ούτε στον πολιτκό τομέα [βλ. λατρεία των Dems για Κίνα] ούτε καν στο Χόλιγουντ, που είναι σε μέγα βαθμό αγορασμένο από guess who.

        Reply

Leave a Reply