“ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ” Ή ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΡΟΠΟΥ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ;

Γύρω απ΄ το πόσο “ελεύθερο” θα είναι το εμβόλιο έχουν γραφτεί πολλά, και από εδώ, από καταβολής σχεδόν πανδημίας, με το που έγιναν ορατά τα “αιτήματα” των ελίτ πίσω απ’ αυτήν. *
Ως εκ τούτου, ως προς τη συγκεκριμένη είδηση, το ενδιαφέρον δεν αφορά τόσο στην “ουσία” αλλά στις διατυπώσεις. Για την ακρίβεια,
οι διατυπώσεις είναι η “ουσία”:
“Κάθε πολίτης θα έχει το δικαίωμα να αποφασίσει μόνος του αν θα εμβολιαστεί, αλλά θα μεταδοθεί το ισχυρό μήνυμα ότι τα εμβόλια είναι πολύτιμα για τους ίδιους, την οικογένειά τους, την κοινότητα και τη χώρα τους…”
Εξ ίσου ενδιαφέρουσα είναι η
εντελώς ουδέτερη, διεκπεραιωτική προσέγγιση της “δημοκρατικής εφημερίδας” Καθημερινή – αυτό ισχύει φυσικά και για την περίπτωση μεταφοράς, ασχολίαστου, του κειμένου της Daily Mail:
“Οι ιδέες αυτές πάντως βρίσκουν αντίθετους κάποιους ειδικούς περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων που εκφράζουν ανησυχίες περί αποκάλυψης προσωπικών δεδομένων”.

* = υποβάθμιση [μέχρι εξαφανίσεως] της μεσαίας τάξης στον “πολιτισμένο κόσμο” – μετατροπή χωρών του Τρίτου Κόσμου σε …literally hellholes [με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το “μεταναστευτικό”], μάσκες και social distancing, on line επικοινωνία και κατανάλωση κατ’ αποκλειστικότητα. Και φυσικά, last but not least, …το αδοκίμαστο ως προς τις μακροπρόθεσμες συνέπειές του εμβόλιο νέας τεχνολογίας, που το παγκοσμιοποιημένο πολιτικό σύστημα εννοεί να επιβάλει, χωρίς καθόλου τακτ, παραβιάζοντας τον νόμο και μεταβάλλοντας τον πλανήτη σε πειραματικό εργαστήριο.

3
(Visited 90 times, 1 visits today)

Leave a Reply