DAVOS MEN […AND WOMEN] ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Αξίζει να προσέξει κανείς τη συνέντευξη που δίνει εδώ [κάτω] η Julie Sweet, βασική ομιλήτρια εχθές στο Νταβός, για την αναμενόμενη επίδραση της A.I. στην οικονομία και την απασχόληση.
Η ms. Sweet, “όνομα και πράμα”, αναφέρεται στις …νέες θέσεις εργασίας που δημιουργεί η A.I. Το πλαίσιο δημιουργίας τους – κριτήριο ξεχωρίσματος αμνών και εριφίων, ορίζεται από τη δυνατότητα
αναβάθμισης των ικανοτήτων του εργαζομένου και ανακάλυψης νέων, ώστε να είναι συμβατός με την A. I. , σύντομα αποκτώσα διοικητικές αρμοδιότητες. Η αξιολόγηση θα γίνεται με τους κατάλληλους αλγόριθμους, πράγμα αναπόφευκτο όταν ζητούμενο είναι όχι η προσαρμογή της μηχανής στις ανάγκες του ανθρώπου αλλά το αντίθετο. Οσο για τις διαδικασίες-κατεπείγοντος-χωρίς-συζήτηση-με-τον-ενδιαφερόμενο, αποτελούν σήμα κατατεθέν της “τεχνολογικής επανάστασης” απ’ το ξεκίνημά της. Η όποια διαλεκτική διάθεση τρέπεται σε φυγή μπροστά στο ανελέητο μπαράζ των αριθμών, των data και των μεγαλεπήβολων διακηρύξεων για το μέλλον.
“Χάρμα οφθαλμών” τα πλατειά χαμόγελα των συνομιλητών [20”] όταν αναφέρονται στις ανησυχίες πολλών ανθρώπων ότι η A.I. θα κλέψει τις δουλειές τους.
Φράση-κλειδί της ξιπασμένης κυρουλίτσας :
“There are some jobs that are gonna go away, but there are gonna be some
brand new jobs, for example, in sales, there is that thing called the sales bot manager …it didn’t exist before. It ’s managing all the bots been used to feed new information…”

5
(Visited 44 times, 1 visits today)

Leave a Reply