COVID-19 : TYRANNY AND MUTATION *

Ακούγοντας την φιλολογία περί μετάλλαξης του ιού, η οποία είναι μια από τις αμέτρητες που έχουν καταγραφεί, αλλά, για κάποιο λόγο, ήρθε στην επικαιρότητα …ακριβώς τώρα, βεβαιώνεσαι ξανά για το αυτονόητο: η μετάλλαξη δεν είναι παρά ένα ακόμα βαρύ επιχείρημα στο οπλοστάσιο της εμβολιαστικής καμπάνιας. Εννοείται ότι, κατά τους “ειδικούς” η προστασία του εμβολίου περιλαμβάνει και τη συγκεκριμένη μετάλλαξη [= άλλος ένας λόγος να το κάνουμε]. Και ου μόνον αυτό, αλλά την περιλαμβάνει …σε αντίθεση με τα μονοκλωνικά αντισώματα, η θεραπεία μέσω των οποίων παρουσιάζεται έτσι ως ανέλπιστα επισφαλής, σε σχέση πάντα με το εμβόλιο.
Για όσους εξακολουθούν να εμπιστεύονται την συγκεκριμένη κάστα ανθρώπων, και μια αφήγηση μόνιμα ευνοούμενη από γεγονότα τα οποία
ξεπηδούν, ως διά μαγείας, κάθε φορά που το κύρος της τίθεται σε κίνδυνο, με γεια τους με χαρά τους.
Ως προς το Ellada πάντως, καλό θα είναι να αναμένουμε το lockdown να επεκταθεί σε όλη τη διάρκεια του Γενάρη και, γενικά, έως ότου “θεωρηθεί ότι” προχωρεί ικανοποιητικά η εμβολιαστική διαδικασία.
Ως προς την
προαιρετικότητα αυτής της τελευταίας, ακούγονται ήδη φωνές που μιλούν περί απειλών απόλυσης σε “αρνητές” – εργαζομένους.

* Τίτλος δίσκου των Blue Oyster Cult

4
(Visited 131 times, 1 visits today)

3 Comments

 1. dnk December 21, 2020 at 5:35 pm

  Φοβάμαι ότι έχουμε “μπλέξει,λίγο,τα μπούτια μας” (μετά συγχωρήσεως).Τουλάχιστον εγώ,ως μη ειδικός(ελπίζω να μην πρόκειται για καμια μόνιμη “μετάλλαξη”). Θα περίμενα απο τον Τάκη,που τα ” λέει” καλύτερα,να μπεί στην ”αρένα” και να μας “διδάξει”-να προσπαθήσει,τουλάχιστον(για φιλανθρωπικούς σκοπούς,έστω,μέρες που είναι)-δυο- τρία πραγματάκια.Δεν ξέρω,αλλά η όλη αυτή ” φάση” σύγκρισης θεραπείας με εμβόλιο,με την “μάχη” να μαίνεται,θα έλεγα ότι είναι το αντίστοιχο ενός προπονητή,που ενώ η ομάδα του δέχεται γκόλ βροχηδόν(αν τα λέει καλά το “τρανζιστοράκι”), αυτός,αντί να κοιτάξει να ” θεραπεύσει” τον τρόπο παιχνιδιού της,να την αποσύρει απο το γήπεδο,θέλοντας να στείλει τους παίχτες πάλι στα “τσικό” για εκπαίδευση,προσδοκώντας να ανατρέψει το αποτέλεσμα του,εν εξελίξει,αγώνα.Αλλά αυτά είναι λόγια “προπονητών της εξέδρας”. Ας ελπίσουμε στους Άγγλους(σε όλα τους) ειδικούς προπονητές.Ο Obi Wan ακούγεται να γελάει,εντός του Death star,πλέον…

  Reply
  1. Oannes December 21, 2020 at 8:35 pm

   Γενικά εξ αρχής ήταν ύποπτη, και σιγά σιγά έγινε κραυγαλέα η αγνόηση του παράγοντα “φαρμακευτική αγωγή” προς χάριν του εμβολίου-σωτήρα, με το πράγμα να παίρνει εμετικές αποχρώσεις στην περίπτωση της υδροχλωροκίνης. Η κολχικίνη παρεμπιπτόντως, η οποία πριν γίνει γαργάρα προωθείτο ως “η ελληνική θεραπευτ8ική προσέγγιση στον Covid” υπάρχει ακόμα στα φαρμακεία, σε αντίθεση με το Πλακενίλ που εξαφανίσθηκε απ’ τον Μάρτιο.

   Reply
 2. dnk December 21, 2020 at 9:59 pm

  Τα συγκεκριμένα ήταν,απ’ όσο θυμάμαι,”δύσκολα” φάρμακα,γεγονός σχετικό τόσο με τις ποσότητες που “κρατούσαν” τα φαρμακεία(μπορεί και μία με δύο συσκευασίες και αυτές εισαγωγής του ΙΦΕΤ),καθώς οι ασθενείς που τα χρησιμοποιούσαν ήταν λιγοστοί ,όσο και με την “μαστοριά”, ας το πούμε έτσι,που απαιτούσαν απο τον γιατρό.Παλιά και δοκιμασμένα φάρμακα,με τα αντιστοίχων ενδείξεων νεότερα τους,πάντως όχι,εννοείται με ορθή χρήση,” θανατηφόρα”,όπως,με απαράδεκτο τρόπο,ούρλιαζε ένας,”φουλ ενημερωμένος”,δημοσιογράφος,μη σκεπτόμενος ότι μπορεί να τρομοκρατήσει κάποιον,ήδη,χρήστη τους(κατα τ’ άλλα απαγορεύεται,άνευ “ειδικότητος”, να πείς ” οξυζενέ”).Το να αντιμετωπίζεται όποιος τα πρότεινε για αντιμετώπιση της φλεγμονής,του “υπερφλεγμονώδους συνδρόμου”, σαν να πρότεινε γαργάρες με ταβανόπροκες,ας πούμε,χωρίς να επεξηγηθεί,αναλυτικά,αυτή η απαξίωση,ήταν ένα ” σημάδι” για την ποιότητα του “σίριαλ” που επακολούθησε.Ο φαρμακοποιός της γειτονιάς,για παράδειγμα,δεν μπορεί να αρθεί στις ανάγκες ολόκληρου “Δελτίου Ενημέρωσης”, όπως είναι ευνόητο.

  Reply

Leave a Reply