COVID 19 & CLIMATE CHANGE : Ο ΚΡΙΚΟΣ ΠΟΥ ΧΑΝΕΤΑΙ

Παραθέτω ένα απόσπασμα κειμένου από το “επιστημονικό section” του in.gr
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν επιστήμονες, υποστηρίζοντας ότι οι πολιτικοί εξακολουθούν να αγνοούν τη βασικότερη πηγή των πανδημιών: Την καταστροφή του περιβάλλοντος.
Όπως εξηγούν, οι παγκόσμιοι ηγέτες, προκειμένου να προλάβουν μελλοντικές εξάρσεις, δεν λαμβάνουν υπόψη τους την πολύ φθηνότερη και πιο αποτελεσματική στρατηγική της αποτροπής της μετάδοση ζωονόσων από τα άγρια ζώα στον άνθρωπο.
Η αποψίλωση των δασών και το κυνήγι της άγριας ζωής, φέρνουν τα ζώα και τα μικρόβια που κατοικούν στους οργανισμούς τους σε επαφή με ανθρώπους και οικόσιτα ζώα. Περίπου το 70% των νέων μεταδοτικών ασθενειών έχουν προκύψει από ζώα, συμπεριλαμβανομένου
του νέου κοροναϊού, αλλά και του SARS, της γρίπης των πτηνών, του Έμπολα και του HIV.
Ωστόσο, η καταπολέμηση της ρίζας του κακού μόλις και μετά βίας αναφέρεται στις προτάσεις των ηγετών και των επιμέρους κρατικών αρχών, σημειώνουν οι επιστήμονες μιας νέας
ανεξάρτητης ομάδας εργασίας, η οποία πρόκειται να αναφέρεται στη συμμαχία για την Αποτροπή των Πανδημιών στη Ρίζα τους (PPS).
Η PPS έχει δηλώσει ότι ακόμη και η Παγκόσμια Συνέλευση για την Υγεία αγνοεί το ζήτημα, όπως και πρόσφατη έκθεση του ΠΟΥ για την πανδημία του κοροναϊού.
Πρόσφατες έρευνες εκτιμούν ότι το ετήσιο κόστος πρόληψης μελλοντικών πανδημιών στην επόμενη δεκαετία θα έπρεπε να κινηθεί στα $26 δισ., δηλαδή μόλις στο 2% της οικονομικής καταστροφής που επέφερε ο κοροναϊός.
Τα μέτρα θα περιλάμβαναν την προστασία των δασών, τη διακοπή του επικίνδυνου εμπορίου άγριας ζωής, την καλύτερη προστασία των κτηνοτροφικών μονάδων από τις λοιμώξεις και την ενίσχυση της επιτήρησης ασθενειών σε αγορές άγριας ζωής.
Η νέα ομάδα εργασίας αποτελείται από ειδικούς από όλο τον κόσμο και φιλοξενείται από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ στις ΗΠΑ. Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα έχει εκδώσει σχέδιο δράσης για την αποτροπή της μετάδοσης
ζωονόσων στον άνθρωπο, το οποίο στη συνέχεια πρόκειται να προπαγανδίσει μια ομάδα επιφανών προσωπικοτήτων. [Για τη συνέχεια, για όσους ενδιαφέρονται,
https://www.in.gr/2021/06/04/life/stories/koronaios-oi-pagkosmioi-igetes-den-kanoun-arketa-gia-na-katapolemisoun-tis-mellontikes-pandimies-sti-riza-tous/]

Η ιστορία της προέλευσης του Covid 19 από την ψαραγορά της Wuhan ξεθωριάζει ταχύτατα. Μαζί της, το φωτοστέφανο του Dr. Fauci και όλων όσων υποστήριξαν ένα τεράστιο ψέμα με το κύρος τους, εν πλήρει επιγνώσει.
Παρόλα αυτά, οι δημοσιογράφοι μας επιδεικνύουν δεινοσαυρική ευελιξία προσαρμογής στα νέα δεδομένα. Συνεχίζουν το χαβά τους, κρούοντας κώδωνες κινδύνου σαν να μην έχει τρέξει τίποτα.
Αν κάτι προκύπτει εδώ, είναι το
επιπλέον κίνητρο, ο επιπλέον λόγος που είχαν οι απατεώνες της “επιστημονικής κοινότητας” να επιβάλλουν το αφήγημα περί φυσικής προέλευσης : αν ο Covid 19 είναι αποτέλεσμα εργαστηριακών πειραμάτων και όχι “εκδίκησης της φύσης” για την εγκληματική συμπεριφορά του ανθρώπου, τότε το link μεταξύ πανδημίας και climate change πάει περίπατο.
Παρεμπιπτόντως, μιλώντας για link, οι φίλοι μας Κινέζοι, ενάμιση χρόνο απ’ την εκδήλωση της πανδημίας “που προέκυψε με φυσικό τρόπο”, δεν έχουν βρει ακόμα ούτε την συγκεκριμένη ομάδα νυχτερίδων της επαρχίας Yunnan απ’ όπου ξεκίνησε, υποτίθεται, ο ιός, ούτε τον οργανισμό που χρησίμευσε ως ενδιάμεσος ξενιστής, βοηθώντας τον να φτάσει στους κατοίκους της Wuhan,
σε 1.500 χιλιόμετρα απόσταση.

6
(Visited 64 times, 1 visits today)

4 Comments

 1. stcigar June 7, 2021 at 5:38 am

  Εντωμεταξύ εκεί που για κακή μου τύχη έβλεπα υποχρεωτικά μια διαφήμιση για εκπομπή μαγειρικής, μου ήρθε φλασιά ότι το περιεχόμενό της ταιριάζει περίεργα με την παρούσα κατάσταση, όπως και όλων εξάλλου των ριάλιτι της τελευταίας εικοσαετίας: άνθρωποι που ζούνε κλεισμένοι στο σπίτι τους και παρακολουθούμενοι 24/7, που μαγειρεύουν μόνοι τους αφού δεν υπάρχει δυνατότητα εξόδου, που τραγουδάνε και χορεύουν μεταξύ τους αφού οι δημόσιες πολιτιστικές δραστηριότητες απαγορεύονται. Υπάρχει θα μου πεις και το survivor.. που φοβάμαι ότι θα είναι το επόμενο βήμα.

 2. Oannes June 7, 2021 at 7:06 am

  Μια χαρά ταιριαστή είναι όντως. Πράγματι η καθιέρωση των εκπομπών του είδους μοιάζει να κινείται στον άξονα των πολιτικών του Great Reset, διαμορφώνοντας ένα ευνοϊκό γι’ αυτήν περιβάλλον.
  Βέβαια η υπερπαραγωγή εκπομπών με σεφ εδώ [δεν ξέρω αν το trend διατηρείται παντού στα ιδια υψηλά επίπεδα – ούτε το νομίζω] αφορά και κάτι επιπλέον : τον ρόλο που έχει επιφυλαχθεί στο Ellada, αυτόν ενος απέραντου ξενοδοχείου – καζίνου, γεμάτου τι άλλο, μάγειρες και σερβιτόρους.
  Η κίνηση της κυβέρνησης με τον εδώ και τώρα εμβολιασμό των νησιωτών, μήπως και ανακηρυχθούν σε πράσινα, και ευαρεστηηθούν να μας έρθουν οι λεχριτοτουρίστες, είναι από τις πιο ντροιαστιές που έχει κάνει. Και οι “κοινωνίες” να το δέχονται αδιαμαρτύρητα, τρέχοντας στα εμβολιαστικά κέντρα. Όλοι βουρ στο AstraZeneca.

 3. stcigar June 7, 2021 at 7:51 am

  Ίσως έτσι να το βλέπουν οι δικοί μας, φαίνεται όμως ότι λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Γιατί αν τελικά συνεχιστεί το downward spiral που ξεκίνησε πρόπερσι – και όλα δείχνουν ότι θα συνεχιστεί – θα πρέπει να βρούνε άλλη θέση στην παγκόσμια ..τροφική αλυσίδα. Σε περίπτωση πάντως που υπάρχει κάποια βάση στην αρχική μου παρατήρηση – όπως και σε άλλες ανάλογες που έχεις κάνει εσύ κατά καιρούς – αυτό θα ενίσχυε τις ενοχλητικές υποψίες ότι το σχέδιο είναι ύπουλο, μακροπρόθεσμο και ..irreversible.

 4. Oannes June 7, 2021 at 8:09 am

  Ω, γι’ αυτό είμαι σίγουρος. Κι ας λένε ό,τι θέλουν τα μαλάκια περί θεωριών συνωμοσίας.

Leave a Reply