CAMBRIDGE ΕΝΑΝΤΙΟΝ WEF !!!

Διαβάζω και αναπαράγω από in.gr

«Βόμβα» από Κέιμπριτζ: Διδάσκει στις ισχυρότερες οικογένειες του κόσμου πώς να διοικήσουν στον 21ο αιώνα

Πως θα ήταν άραγε ένα πρόγραμμα σπουδών που θα δεχόταν αποκλειστικά μέλη των ισχυρότερων οικογενειών του πλανήτη, μαθαίνοντάς τους να διαχειριστούν τον πλούτο και το lifestyle τους με τρόπο που να ηγηθούν των αλλαγών του 21ου αιώνα; Την απάντηση έδωσε πρόσφατα το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, προκαλώντας ανησυχίες με τα ακαδημαϊκά του σχέδια να φτιάξει πανεπιστημιακές «Βερσαλλίες».
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Βιώσιμης Ηγεσίας του Κέμπριτζ, οι ισχυρές οικογένειες έχουν τη δυνατότητα και το κίνητρο να σχεδιάσουν τις συνθήκες λειτουργίας τους για το 2050 και στη συνέχεια να προετοιμάσουν τις μελλοντικές γενιές να οδηγήσουν την οικογένεια τους στο μέλλον.
Επειδή λοιπόν «οι οικογενειακές επιχειρήσεις και ο πλούτος τους διαδραματίζουν τεράστιο ρόλο στην παγκόσμια οικονομία», για να μην «δημιουργούνται εντάσεις ανάμεσα σε αυτές τις οικογένειες και τις κοινωνίες», έρχεται το νέο πρόγραμμα του Ινστιτούτου Βιώσιμης Ηγεσίας του Κέμπριτζ «να εξοπλίσει τις οικογένειες να καθορίσουν το σκοπό τους και να κάνουν τη διαφορά, εστιάζοντας στο μοναδικό τους πλαίσιο και στις δυνατότητές τους να προωθήσουν την αλλαγή». O τίτλος του προγράμματος είναι από μόνος του ανησυχητικός: «Πρόγραμμα ηγεσίας πολλαπλών γενεών: Εξοπλίζοντας τις οικογένειες με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο για να διαμορφώσουν τον 21ο αιώνα», παραπέμποντας έτσι στη δημιουργία παγκόσμιων ελίτ με ακαδημαϊκή νομιμοποίηση.
Εξάλλου, προκαλεί εντυπωσιάζει για τα κριτήρια των υποψήφιων σπουδαστών καθώς απευθύνεται αποκλειστικά σε σημαντικά μέλη οικογενειών που επηρεάζουν σημαντικά τον κόσμο με τον πλούτο τους (Highly influential families). Ειδικότερα μπορούν να κάνουν αιτήσεις, μεγαλύτεροι [ηλικιακά], σημερινά μέλη -αλλά και της επόμενης γενιάς- υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων.
Το διάρκειας 6μηνών εξατομικευμένο πρόγραμμα συνδυάζει συναντήσεις με το δίκτυο του Κέιμπριτζ, διαδικτυακά εργαστήρια, συμβουλές από εμπειρογνωμόνων κορυφαίους του τομέα και ατομικές διαβουλεύσεις. Τους προσφέρει επίσης ισόβια συμμετοχή στο παγκόσμιο δίκτυο του Ινστιτούτου που αποτελείται από περισσότερους από 30.000 ηγέτες, φορείς αλλαγής (changemakers) και εμπειρογνώμονες στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης.
Η διευθύνουσα σύμβουλος του Ινστιτούτου Κλάρα Σάιν πιστεύει ότι με αυτό το πρόγραμμα «οι οικογένειες με επιρροή είναι σε μοναδική θέση να συνδέσουν το όραμα και τις αξίες τους με μακροπρόθεσμες λύσεις για την κοινωνία και τον πλανήτη» ενώ εγγυάται ότι «το πρόγραμμα αυτό θα βοηθήσει τις διορατικές οικογένειες να αντιμετωπίσουν τα εμπόδια και να απελευθερώσουν τις δυνατότητές τους για».
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι τρόποι επιρροής των οικογενειών αυτών παρέχουν μοναδικές δυνατότητες επειδή μπορούν να ενσωματώσουν: τις τεράστιες επιχειρήσεις τους, τα περιουσιακά τους στοιχεία, την εμπλοκή τους με την φιλανθρωπία και το lifestyle! «Ο τρόπος που επιλέγουν να ζουν οι οικογένειες με επιρροή, καθώς και οι αξίες και οι προτεραιότητες που επιδεικνύουν, έχουν βαθύτατο αντίκτυπο στη διαμόρφωση των κοινωνικών και πολιτιστικών προσδοκιών στις χώρες τους και διεθνώς» λέει το πρόγραμμα.
Η Επίτιμη διευθύντρια και ομότιμη πρέσβειρα του Ινστιτούτου Πόλι Κούρτις έχει μια πιο «ρηξικέλευθη» προσέγγιση, καλώντας μέσω του προγράμματος τις «πιο προοδευτικές οικογένειες να επενδύουν συνειδητά στον εαυτό τους, δημιουργώντας την ικανότητά τους να ηγηθούν της αλλαγής» Τις καλεί μάλιστα πώς να μάθουν πώς να «αφήσουν την επικρατούσα κοσμοθεωρία τους ή τις κληρονομικές συμπεριφορές τους, αποδεχόμενες την ανάγκη να αμφισβητήσουν μερικές φορές την υφιστάμενη κατάσταση και κάνοντας έναν απολογισμό των αξιών τους, του σκοπού τους και της συμβολής τους στην κοινωνία μέσα από μια νέα ματιά στην έννοια της διαχείρισης».
Τα δίδακτρα ανέρχονται σε 12.075 λίρες. Αυτό περιλαμβάνει όλη την υποστήριξη των καθηγητών και την πρόσβαση (αυτοπροσώπως ή διαδικτυακά) σε όλες τις συνεδρίες και τους πόρους του προγράμματος, όλα τα γεύματα, τα επίσημα δείπνα και το κόστος του χώρου διεξαγωγής της ημέρας. Η διαμονή δεν περιλαμβάνεται στην τιμή, αλλά μπορεί να γίνει κράτηση στον τόπο διεξαγωγής του συνεδρίου.
Προφανώς τα δίδακτρα είναι ελάχιστα, για την κόρη του πακιστανικού οίκου Habib ή την κόρη του Καναδού μεγιστάνα Rockowitz, καθώς το Πανεπιστήμιο βασίζεται σε μεταγενέστερες δωρεές ισχυρών οικογενειών και δικτύωση.
Αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Άντε και στην Ελλάδα»
Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, Έλληνες ακαδημαϊκοί και γνώστες του βρετανικού εκπαιδευτικού συστήματος δείχνουν την έκπληξη τους από ένα τέτοιο πρόγραμμα
«Ωπα! Βλέπω λαμπρή ευκαιρία για ελληνική μεταφυτευση της ιδέας, με διπλό campus Αθηνών/Μυκόνου» σχολίασε Έλληνας δημοσιογράφος, για να του απαντήσει ακαδημαϊκός «εξαιρετική ιδέα. Η κοινωνία των κολλητών, δίδακτρα χωρίς μαθήματα και campus σε επτάστερα».
Άλλα αρνητικά σχόλια που διατυπώθηκαν είναι πως «Έτσι δημιουργείται η άρχουσα τάξη», «Θα ήταν θλιβερό, αν δεν ήταν τόσο γελοίο», «Ελπίζω να τρολάρει το Cambridge…», «Πρόκειται για έναν grotesque εκφυλισμό της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης» κτλ.
Πρόκειται για μια επικίνδυνη πορεία που έχει χαράξει το πρωτοκλασάτο βρετανικό ίδρυμα, καθώς υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο, προκήρυξε μεταπτυχιακό πρόγραμμα για μαύρους Βρετανούς, Πακιστανούς, Μπαγκλαντεσιανούς ή Βρετανο-Πακιστανούς, Βρετανο-Μπαγκλαντεσιανούς φοιτητές» αποκλείοντας όμως λευκούς φοιτητές που προέρχονταν από την εργατική τάξη!
Το πρόγραμμα ξεσήκωσε αντιδράσεις ακόμα και από εκπαιδευτικούς του ίδιου ιδρύματος. «[Αυτό] το είδος της ευκαιρίας θα έπρεπε σίγουρα να είναι διαθέσιμο σε όλους με βάση την αξία και τις ανάγκες τους, όχι την εθνική καταγωγή» είχε δηλώσει ο λέκτορας θεολογίας του Δρ James Orr. Τελικά το Πανεπιστήμιο αναγκάστηκε να αναθεωρήσει και να επιτρέψει και σε λευκούς φοιτητές να συμμετάσχουν.

https://www.in.gr/2023/04/09/life/vomva-apo-keimpritz-didaskei-stis-isxyroteres-oikogeneies-tou-kosmou-pos-na-dioikisoun-ston-21o-aiona/

Επισημαίνω κατ’ αρχήν την παράμετρο “βιώσιμης ενέργειας” εεε …sorry “ηγεσίας” ως προς το Ινστιτούτο του Cambridge, πανεπιστημίου που δεν πρέπει να έχει κανείς αμφιβολία για το ότι αποτελεί προμαχώνα της ψευδοεπιστημονικής παραφιλολογίας περί ανθρωποκεντρικού climate change [το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο υπήρξε το πρώτο στον κόσμο που έθεσε ένα “βασισμένο στην επιστήμη” στόχο για μείωση των εκπομπών άνθρακα, με τη δέσμευση – αυτή αφορά … εμάς – για absolute zero emissions το 2048]
Κατά τ’ άλλα, αν διαβάζοντας το παραπάνω ρεπορτάζ αισθάνεστε ότι ο συντάκτης του σας κάνει κάποια πλάκα …δεν είστε οι μόνοι. Αυτό που δεν είχα αντιληφθεί, γιατί παραλείπω τελευταία να τα επισκέπτομαι, είναι ότι κάποια απ’ τα σεσημασμένα για το συστημικό τους ρόλο mainstream media, έχουν εγκαινιάσει
“συνωμοσιολογικό” section.
Με κείμενα σαν το παραπάνω, η σιωπηρή πλειοψηφία, μυείται “λελογισμένα” σε ένα είδος …απόκρυφης πολιτικής γνώσης που για τους ερευνώντας τας γραφάς [= “ψεκασμένους συνωμοσιολόγους”] αποτελεί κοινό τόπο
αιώνες ολόκληρους.
Σήμερα ακόμα άλλωστε, τεράστιο ποσοστό “πολιτών” αγνοεί ακόμα και την ύπαρξη του κυρίου Schwab,
* του WEF και των προδρομικών / παράλληλων αυτού καταστάσεων [Bildergerg, CFR, Τριμερής, Club Of Rome etc]. Ακόμα και αν τα έχει ακούσει, η αντίληψή του γι’ αυτά [conspiracy theories] δεν διαφέρει σε τίποτα από την αγνόηση.

Αγνοεί επομένως και ότι συνθήκη συμμετοχής σε “κοινωνίες” όπως το WEF είναι η καταγωγή από μια από τις οικογένειες περί ων ο λόγος, ή κάποιες με δεσμούς συγγενείας μαζί τους. Αγνοεί επίσης πόσο σημαντική για τη συμμετοχή [βλ. : πρόσκληση για συμμετοχή] σε συνέδριο του WEF είναι η οικονομική επιφάνεια κάποιου, πέρα βεβαίως απ’ τον …ηγετικό του ρόλο και την ικανότητά του επηρεασμού των εξελίξεων.
Αν δεν τα αγνοούσε, θα έπαιρνε [μεταφορικά μιλάμε]
με τις πέτρες το in.gr, κομίζον γλαύκα εις Αθήνας με το …πρόγραμμα του Cambridge για τα μέλη των πλουσίων και με επιρροή οικογενειών.

* Ως εκ τούτου, αγνοεί και φωτογραφίες του κυρίου Schwab όπως αυτή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε ανύποπτη στιγμή [middle ‘00s]. Ο τελευταίος αποτελεί έκτοτε μέλος του κλαμπ των YGL [Young Global Leaders = πολιτικές προσωπικότητες under 40 years old, επιλεγμένες απ’ τoν κύριο Schwab με κριτήριο φυσικά την σύμπλευση με τις αρχές του, και προορισμένες – με το έτσι θέλω – να καθορίσουν την πορεία του πλανήτη]. Ή εκείνες με τους Μητσοτάκη senior – Σαμαρά, και Οζάλ – Ανδρέα Παπανδρέου.

5
(Visited 134 times, 1 visits today)

Discover more from OANNES

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

12 Comments

    1. Oannes April 11, 2023 at 8:57 am

      Thanks [μπλιαχ!!!!!!] Θα το αξιοποιήσω, εννοείται. To begin with, αν το καλοσκεφτει κανείς, τι άλλο θα εξέτρεφε ένας άνθρωπος με το όνομα Περιλής Σταυρακάρας. Με τέτοιο όνομα είναι φανερό ότι η αισθητική κυλάει στις φλέβες σου.

      Reply
      1. stcigar April 11, 2023 at 9:14 am

        Με τούτο δω στην τελευταία παράγραφο πάντως αισθάνθηκα να με ζώνουν τα.. φίδια: “Και οι δύο επιχειρήσεις αναγνωρίζουν πως τα έντομα έχουν προοπτική και ως κομμάτι της ανθρώπινης διατροφής στο άμεσο μέλλον. Σε κάποια προϊόντα στο εξωτερικό υπάρχουν ήδη έντομα σε μορφή αλεύρου, ενώ η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων έχει εγκρίνει τέσσερα είδη εντόμων ως ασφαλή για βρώση έπειτα από αιτήσεις εταιρειών που χρησιμοποιούν την πρωτεΐνη τους σε σκευάσματα”..

        Reply
        1. stcigar April 11, 2023 at 9:19 am

          Κατσαριδάλευρο!! Ελπίζω να το αναγράφει τουλάχιστον στην συσκευασία!!

          Reply
          1. Oannes April 11, 2023 at 9:56 am

            Υποθέτω ότι ο λόγος που το ξεφούρνισαν τώρα είναι ότι ταιριάζει και με τις “Άγιες Μέρες” : νηστίσιμες κατσαρίδες!
            Ως προς το ότι οι τύποι ετοιμάζουν πράματα και θάματα, ούτε συζήτηση. Ήθελα να αποφύγω να μετατρέψω το blog σε full συνωμοσιολογικό, αλλά αφενός έχω ξοδέψει πολύ χρήμα και χρόνο στη φιλολογία του είδους [που μόνο αρβύλα δεν είναι – μιλάμε για αποδείξεις, χρονολογίες και ονόματα]. Αφετέρου το πράγμα ξεδιπλώνεται εν πλήρη δόξει.
            Ως προς το συγκεκριμένο θέμα : χρωστική ουσία από σκαθάρια υπάρχει “από ανέκαθεν” σε ένα πλήθος εφιαλτικών processed foods, αλλά και στη γαμημένη Coca-Cola.

            Reply
            1. stcigar April 11, 2023 at 10:28 am

              Ευτυχώς την έχω κόψει από δεκαπενταετίας τουλάχιστον μαζί με το κάπνισμα. Για μια.. σκοτεινή περίοδο της ζωής μου την έπινα με το καλημέρα και μου είχε κάνει το στομάχι σουρωτήρι.

              Reply
              1. Oannes April 11, 2023 at 11:17 am

                Κι εγώ έχω ίσα με 18 χρόνια που έκοψα το κάπνισμα. Κόκα-κόλα etc ακόμα πιο πριν.
                Ειδικά πάντως τσιγάρο μαζί με γλυκό, από αναψυκτικό μέχρι γλύκισμα, ειναι killer. Ως εκ τούτου, “απαραιτήτως” [ξέπλυμα με] νερό μετά το γλυκό προ του καπνίσματος.
                Ήμουν τυχερός να μάθω από πολύ νωρίς γι’ αυτό, όπως και για το [επίσης killer] τσιγάρο με αλκοόλ.

                Reply
                1. Oannes April 11, 2023 at 12:14 pm

                  Εν τω μεταξύ το τι σαβούρα προκύπτει απο τις “απαντήσεις” του …”scary good” [Elon Musk] chatGPT δεν περιγράφεται. Σε θέματα κλασικής που όλο και κάτι ξέρω, του κάνω για πλάκα κάθε τόσο ερωτήσεις που διαισθάνομαι ότι θα το παγιδεύσουν και, ω του θαύματος, δεν έχω πέσει ούτε μια φορά έξω.
                  Στο διάλογο που μόλις είχα μαζί του, “απολογείται” μια φορά, και στο πλαίσιο της απολογίας δίνει ξανά λάθος απάντηση. “You’re wrong again” του ανταπαντάω, παραθέτοντας την πραγματική ιστορία. Και η τελική του απάντηση :

                  I apologize for my previous errors in my responses. You are correct that the music for “The Wise Virgins” ballet is a rearrangement of Johann Sebastian Bach’s music by William Walton.

                  Αλλά η απορία μου είναι : εφόσον έχει υποτίθεται την ικανότητα να αναγνωρίσει τελικά το σφάλμα, όπερ σημαίνει ότι “η πληροφορία” βρίσκεται στα data banks, γιατί δεν την ανασύρει εξ αρχής; γιατί εδώ δεν μιλάμε για ανταλλαγή απόψεων όπου, αφού πετάξει μια μαλακία, “καταλαβαίνει” κατόπιν εξηγήσεως ότι έχει άδικο και …απολογείται.

                  Reply
                  1. stcigar April 11, 2023 at 1:08 pm

                    Nα σου πω την αλήθεια έχω σταματήσει εντελώς νασχολούμαι μαζί του. Η συμπεριφορά του είναι βαρετά τυποποιημένη και δεν βλέπω καμία πρακτική χρησιμότητα στις όποιες ικανότητές του, τουλάχιστον όχι κάποια που να μενδιαφέρει προσωπικά. Στο βαθμό που είμαι σε θέση να κρίνω, η τεχνητή νοημοσύνη δεν έχει κάνει καμία πραγματική πρόοδο τα τελευταία χρόνια. Ένα καλό βιντεοπαιχνίδι του 2000 έχει πολύ πιο εξελιγμένη AI από τα σημερινά και τα GPS κάνουν όλο και περισσότερα λάθη. Με δεδομένη μάλιστα την στενότητα πόρων που απλώνεται αμείλικτη στο δυτικό ημισφαίριο, προβλέπω μηδενική εξέλιξη και στο άμεσο μέλλον. Για την Κίνα δεν ξέρω.

                    Reply
                  2. stcigar April 11, 2023 at 1:30 pm

                    Αυτό που δεν καταλαβαίνουν διάφοροι μελλοντολόγοι κομπιουτεράκηδες που περιμένουν υπερφυσικές επιδόσεις από τα κατεικόνα και ομοίωσιν δημιουργήματά τους, είναι ότι τόσο η τεχνητή – που δεν είναι στην πραγματικότητα νοημοσύνη – όσο και η ανθρώπινη νοημοσύνη, αλλά και η νοημοσύνη γενικότερα, έχουν αξεπέραστα όρια, μετά τα οποία η όποια εξέλιξη παλινδρομεί προς τη βλακεία. Δεν είναι σύμπτωση που οι λεγόμενοι “υπερευφυείς” έχουν περισσότερα προβλήματα παρά ωφέλειες από το – συζητήσιμο ούτως ή άλλως – ταλέντο τους που εκτός των άλλων έχει ποσοτικό και όχι ποιοτικό χαρακτήρα, δεδομένου ότι κάθε ριζική απόκλιση από τον κοινό ανθρώπινο λόγο δύσκολα ξεχωρίζει από την ανοησία και την τρέλα.

                    Reply
                    1. stcigar April 11, 2023 at 1:38 pm

                      Με άλλα λόγια η τεχνητή νοημοσύνη χρειάζεται συνεχώς επιτήρηση για να μην ξεφύγει προς την κατεύθυνση της μαλακίας. Και την επιτήρηση αυτή πρέπει τελικά να την κάνουν άνθρωποι. Αν αφεθεί στις δικές της δυνάμεις, η τεχνητή νοημοσύνη θα πάει αναγκαστικά κατά διαόλου, αφού στερείται παντελώς ενστίκτου αυτοσυντήρησης – που είναι το πιο περίπλοκο πράγμα στον κόσμο – και η φυσική επιλογή δεν κάνει διακρίσεις.

                    2. Oannes April 11, 2023 at 3:24 pm

                      Συμφωνώ απολύτως. Ιδίως ως προς τα του ενστίκτου αυτοσυντήρησης. Η δική μου προσέγγιση του ιδίου θέματος (επί της ουσίας διαφορετική διατύπωση) αφορά στη σχέση της τεχνητής νοημοσύνης με το φαινόμενο του “ρίσκου” ως μια από τις καθοριστικές διαφορές της από εκείνη του ανθρώπου.

Leave a Reply