BIDEN SPEECH : THIS IS A TEST

Το να ανατριχιάσεις δεν αποτελεί θέμα επιλογής αλλά αντανακλαστική αντίδραση. Ο λόγος βέβαια για τον οποίο ανατριχιάζεις, ή ο λόγος σε πείσμα του οποίου παραλείπεις να το κάνεις, “λέει” κάτι για σένα. Ίσως πχ. το ότι εγώ ανατριχιάζω με το χτεσινό λόγο του “Προέδρου Μπάιντεν” σημαίνει, έτσι απλά, ότι είμαι ένας φαντασιόπληκτος συνωμοσιόλογος, που ονειρεύεται οργουελιανές δυστοπίες εκεί που δεν υπάρχουν… Αυτό δε, στην καλύτερη περίπτωση, γιατί δεν αποκλείεται να είμαι και ένας literally Hitler.
Προτείνω πάντως, ή μάλλον παροτρύνω, να κάνετε κι εσείς το τεστ που αποτελεί η οπτικοακουστική εμπειρία του “Ηγέτη του ελεύθερου κόσμου”, του ανθρώπου που κέρδισε [;] τις εκλογές με σύνθημα “όχι στο διχασμό”, να κατονομάζει σαν μεγαλύτερο κίνδυνο για τη δημοκρατία …τον
Ντόναλντ Τραμπ και τα 75 εκατομμύρια των ψηφοφόρων του.
Αυτό, στο πλαίσιο ενός ξύλινου [ξύλο μασίφ] διαγγέλματος,
* του οποίου κάθε φράση, κάθε λέξη, συλλαβή προς συλλαβή, αποτελεί τέλεια αντιστροφή της πραγματικότητας.
Μισώ τη συγκεκριμένη ατάκα – μαϊντανό αλλά …εδώ, είμαι υποχρεωμένος να τη χρησιμοποιήσω :
“αυτό τα αλλάζει όλα”.

* Ο λίντερ, συνοδευόμενος απ’ την [ηρωική] σύζυγο, εμφανίζεται στη σκηνή στο 6:49 ακριβώς.

4
(Visited 100 times, 1 visits today)

9 Comments

 1. Timothy Price September 2, 2022 at 3:23 pm

  I thought this was a good assessment of that speech by Dan Flynn of the American Spectator: “Luciferian
  Joe Biden transforming the place where the Founding Fathers debated the Declaration of Independence and Constitution into a Luciferian setting foreshadowed the darkness of the speech. He sought to play exorcist to the nation’s “soul” not by driving out demons but by portraying good people as them. In this sense, his exorcism seeks to purge from the soul not what Father Damien Karras might cast out but what Anton LaVey would. How else does one explain his focus on abortion-on-demand as a centerpiece of his speech on saving the national soul? The existence of an opposition party, Joe Biden claimed, represents a threat to democracy. Isn’t that the embodiment of democracy? “Too much of what’s happening in our country today is not normal,” Biden claims. “Donald Trump and the MAGA Republicans represent an extremism that threatens the very foundations of our republic.” For not the last time does a demagogue cast threats to his power as threats to the republic.”

  Reply
  1. Oannes September 2, 2022 at 5:09 pm

   I wholeheartedly agree.

   Reply
 2. stcigar September 2, 2022 at 4:24 pm

  Να πω την αμαρτία μου, δεν κατάφερα να το παρακολουθήσω περισσότερο από ένα λεπτό. Θα πρέπει να είναι ο κενότερος περιεχομένου πολιτικός λόγος που έχει εκφωνηθεί ποτέ. Και καλά ο Μπάιντεν είναι ακραία περίπτωση, αλλά και γενικότερα στο “δυτικό ημισφαίριο” δεν έχει μείνει πλέον ούτε για δείγμα κάποιος που να θυμίζει κάτι σαν αυτό που κάποτε ονομάζαμε “ηγέτη”. I mean.. δεν είναι φυσιολογικό😲🤔🙄

  Reply
  1. Oannes September 2, 2022 at 5:05 pm

   Ο κενότερος περιεχομένου όλων των εποχών indeed. Θα αποτελούσε άλλωστε άθλο το πώς κατάφερε και μίλησε για 25 λεπτά της ώρας χωρίς να τα σκατώσει ούτε μια φορά, αν η εξήγηση δεν ήταν απλή : shitloads of brain boosting, και το τρικ της διαρκούς επανάληψης με παραλλαγές, του ίδιου πράγματος [πόσο σημαντική είναι η Αμερική και η Δημοκρατία, πόσο κακό πράμα είναι η βία που αντιπροσωπεύουν οι MAGA Republicans κοκ]
   Τούτων δοθέντων, αυτό που κρύβεται πίσω από το συγκεκριμένο λόγο του σκατόγερου [και άλλες δηλώσεις του των τελευταίων ημερών] είναι η πρόθεση κατάληψης δι’ εφόδου του πολιτικού τοπίου, με το επιχείρημα ότι …ετοιμάζονται να το καταλάβουν οι άλλοι… “ξανά”, βλ. 6η Ιανουαρίου.
   Ήδη ακούγονται πράματα και θάματα για ενίσχυση της λογοκρισίας στα social media εν όψει των mid term elections, η πλατφόρμα του Trump απορρίπτεται από το Google, γιατί φιλοξενεί “αναρτήσεις που καλούν σε βία” κλπ.
   Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν χρειάζεται να διαβάσει κανείς τη Χάνα Άρεντ [όχι ότι βλάπτει κιόλας] για να καταλάβει ότι δεν υπάρχει τίποτα έξυπνο ή ενδιαφέρον στο κακό. Και πίσω απ’ αυτό το living corpse υπάρχουν ΠΟΛΥ κακοί άνθρωποι.

   Reply
   1. stcigar September 2, 2022 at 5:18 pm

    Κι εγώ αισθάνομαι ότι αυτό που λέγαμε “αστική δημοκρατία” εξετέλεσε το καθήκον της και τώρα πνέει τα λοίσθια. Υπάρχει μια πολύ συγκεκριμένη κατεύθυνση προς την οποία κινούνται τα πράγματα τα τελευταία χρόνια σε όλους του τομείς, η οποία δυστυχώς δεν φαίνεται αναστρέψιμη. Αν δεν συμβεί κάποια φυσική καταστροφή, alien invasion ή θεϊκή παρέμβαση, νομίζω πως η πορεία μας είναι λίγο πολύ προδιαγεγραμμένη.

    Reply
 3. stcigar September 2, 2022 at 7:58 pm

  Θα είδες εντωμεταξύ το κράξιμο που έφαγε ο Δωδώνης Χρυσόστομος για τις δηλώσεις του περί εκτρώσεων. Παραδέχομαι ότι τα περί του αδυνάτου συλλήψεως μέσω βιασμού ακούγονται λίγο ακραία. Προσωπικά πάντως, παρόλο που η κυρίαρχη άποψη δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη διαβαθμίσεων μεταξύ συλλήψεως και μη συλλήψεως, είχα πάντοτε την υποψία ότι σημαντικότατο ρόλο στη διαμόρφωση του εκκολαπτόμενου ανθρώπου διαδραματίζει και ο τρόπος.

  Reply
  1. Oannes September 2, 2022 at 10:24 pm

   Κατά βάσιν βρήκαν ευκαιρία όλα τα καραγκιοζάκια [πολιτικοί και λοιπά δημόσια πρόσωπα] να ξεσπαθώσουν υπέρ του “δικαιώματος της γυναίκας στην άμβλωση”.
   Τώρα, ο κύριος κύριος Χρυσόστομος δεν φαίνεται να είναι αυτό που λέμε “the brightest star in the sky”, αλλιώς θα είχε επίγνωση του τι θα προκαλέσουν οι μαλακίες που αράδιασε. Γιατί, υποθέτω, το σενάριο που ισχύει για άλλους, ότι λενε τη μαλακία για να δημιουργήσουν σάλο, έστω και αρνητικό, δεν παίζει για ένα ιεράρχη. Αν και ποτέ δεν ξέρεις.
   Ως προς τον τρόπο συλλήψεως, πίστευα κι εγώ πάντα ότι αποτελεί σημαντικό παράγοντα. Πχ. κάποιος που προκύπτει από ένα ζευγάρι φουλ ερωτευμένων φαίνεται να έχει πιθανότητες να είναι πιο “χαρισματικός” από το προϊόν ενός γάμου …συμφέροντος.
   Αυτά όμως εξ ενστίκτου, χωρίς να τα έχω σκεφτεί, ή να μπορώ να τ’ αποδείξω.

   Reply
   1. stcigar September 3, 2022 at 12:16 am

    Εντωμεταξύ ο εν λόγω ήταν προ μηνών υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού των πάντων.. once malakas always malakas.

    Reply
    1. Oannes September 3, 2022 at 8:27 am

     Αυτό να λέγεται. Μην τρελαθούμε κιόλας, επειδή κάποιοι παπάδες αποτελούν αντίπαλο δέος στην υστερία των liberals, δε θα ξεχάσουμε και τι αντιπροσωπεύυν in the first place. “Πας με το μέρος τους” με την ίδια έννοια που κάποτε “συντασσόσουν” με τη δεξιά [τώρα ούτε αυτό δεν έχει νόημα] γιατί από απέναντι έβλεπες να έρχεται το συντεταγμένο χάος. Όπως έχεις πει κι εσύ, το πράγμα πάει πλέον στο “ποιος λέει τα λιγότερα ψέματα”, με την προσθήκη του “ποιος διατηρεί στοιχειώδη ίχνη λογικής”.

     Reply

Leave a Reply