BEYOND GOOD AND EVIL

Ακούγοντας ρεπορτάζ από το μέτωπο της Ουκρανίας, βιώνεις ένα είδος διχασμού, πιάνοντας τον εαυτό σου να σταυροκοπιέται και να βλαστημάει ταυτόχρονα. Είναι όπως και να’χει υπερβατικό να ακούς για ανθρωπιστική βοήθεια προς την Μαριούπολη, η οποία “όπως μας είπε πολύ έγκυρη διπλωματική πηγή η οποία βρέθηκε εκεί” δεν μπόρεσε να φτάσει ποτέ, γιατί όχι μόνο εμποδίστηκε και χτυπήθηκε απ’ τους Ρώσους, αλλά λεηλατήθηκε από το Ρωσικό στρατό, κυρίως τα φάρμακα και τα τρόφιμα…
Και την επόμενη στιγμή ν’ ακούς για τη γυναίκα που “βίντεο από drone” δείχνει να
σκοτώνεται από ρωσικό τανκς.
Και αυτού του οι είδους οι αναφορές να καταπίνονται αμάσητες απ’ τους υπόλοιπους του πάνελ, “πυκνώνοντας” τα στοιχεία που φωτογραφίζουν τη ρωσική θηριωδία και την ιδιότητα του ΒΠ ως εγκληματία πολέμου.
Δράστης του ρεπορτάζ ανταποκριτής του Open, ο οποίος, αν αποδεικνύει κάτι, είναι ποτέ δεν πρέπει να θεωρείς ότι τα έχεις δει όλα …Πάντα υπάρχει χώρος για χειρότερα.
Ο ίδιος φυσικά έχει άποψη και για τα τεκταινόμενα στη Γαλλία : “η ακροδεξιά Λεπέν έχει γίνει
ξαφνικά παίκτης στη Γαλλία, λόγω της οικονομικής κατάστασης” [;!]
“Είναι επίσης” θα συνεχίσει, “γνωστές οι σχέσεις της με τον πρόεδρο Πούτιν …υπάρχει και
χρήμα που έπεσε από τη Μόσχα στο κόμμα της Λεπέν… και υπάρχει ο φόβος, αν βγει, να αποσταθεροποιηθεί ο φιλοευρωπαϊκός άξονας Γαλλίας – Γερμανίας…”
Είναι διασκεδαστικό το πώς, το “χρήμα” και οι εν γένει οικονομικές δοσοληψίες παρεισφρέουν με το που θα αναφερθεί κάποιος σαν τους ακροδεξιούς, ή …τον Πούτιν. Άπαντες οι υπόλοιποι, με επικεφαλής την ομιλούσα μοσχαροκεφαλή του Open, λειτουργούν με κίνητρα αυστηρά ιδεολογικά.
Ανιδιοτελή, πάνω απ’ όλα.

5
(Visited 62 times, 1 visits today)

7 Comments

 1. stcigar April 11, 2022 at 8:15 pm

  Η εκστρατεία του ψέματος έχει φτάσει σε αδιανόητα επίπεδα. Το παιχνίδι που παίζεται θα πρέπει να είναι ζωής και θανάτου για τις δυτικές ελίτ, αλλιώς μιλάμε για εμμονική αυτοκτονική παράκρουση.

  Reply
 2. stcigar April 11, 2022 at 8:58 pm

  .. και είναι αυτοκτονική παράκρουση για εμάς τα κορόιδα. Όχι γιαυτούς. Τα έχουμε ξαναπεί. Ο δυτικός κουμπαράς έχει στερέψει από καιρό. Τα λεφτά δε φτάνουν για όλους και η ασιατική γελάδια έχει μεταμορφωθεί σε ταύρο. Για ξεζούμισμα τους έχουμε απομείνει μόνο εμείς. Ο θάνατός μας είναι η ζωή τους.

  Reply
  1. Oannes April 11, 2022 at 9:41 pm

   Το θέμα είναι με ποιο τρόπο θα επέλθει ο δικός τους θάνατος. Μεταφορικά ή και κυριολεκτικά άμα λάχει, who cares. Μιλάμε ότι έχει γυαλίσει το μάτι μου.

   Reply
   1. stcigar April 11, 2022 at 10:06 pm

    Και μένα το ίδιο. Για την ώρα όμως μας κρατάνε στο χέρι με τα ψέματα. Ο κόσμος ξυπνάει, αλλά υπερβολικά πολύ αργά. Η άνοδος της Λεπέν αποτελεί πάντως θετικό οιωνό. Το γεγονός ότι ο Μακρόν αναγκάστηκε να δείξει μια σχετική διαλλακτικότητα εξαιτίας της, αποτελεί σημάδι πως η ατζέντα της κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Στις οριακές καταστάσεις που βιώνουμε, οι μόνοι που διατηρούν μια επαφή με την πραγματικότητα είναι οι “φασίστες” και οι “κομμουνιστές”. Οι αριστεροδεξιοφιλελέδες & λοιπές “δημοκρατικές δυνάμεις” αποτελούν χωρίς υπερβολή το σκληρό πυρήνα της μαύρης αντίδρασης.

    Reply
    1. Oannes April 11, 2022 at 10:19 pm

     Ναι οι τύποι είναι ένα συνδυασμός απέραντης βλακείας και τερατώδους “οπορτουνισμού”, που απλώς δεν παίζεται.
     Ως προς την καημένη τη Λεπέν είχα στηρίξει ελπίδες ότι “ο λαός” θα της έδινε μια ευκαιρία, πράγμα που θα οδηγούσε σε ένα είδος αποδνάμωσης του δυτικού μπλοκ και σε συντόμευση της όλο και πιο επικίνδυνης πολεμικής διαδικασίας. Αλλά δεν φαίνεται να έχει πιθανότητες, εκτός πια κι αν γίνει τίποτα ground breaking τις επόμενες μέρες και “ο λαός” δει το φως.

     Reply
    2. Oannes April 11, 2022 at 10:28 pm

     Εν τω μεταξύ τώρα μόλις διάβασα το εξής : Ο Μάκης Βορίδης …εκμυστηρεύτηκε στο Χατζηνικολάου τους μύχιους φόβους του ότι θα ανέβει και στην Ελλάδα η ακροδεξιά, όπως στη Γαλλία – λόγω της ακρίβειας κ του μεταναστευτικού.😂😂😂😂😂😂
     Θα ψάξω να το βρω σε βίντεο.

     Reply
     1. stcigar April 11, 2022 at 10:40 pm

      🙃🙃🙃🙃

      Reply

Leave a Reply