BEAT’EM UP

Δεν ξέρω αν έτυχε να το ακούσετε αλλά, για το ότι το lockdown δεν φέρνει αποτέλεσμα, για το ότι τα “κρούσματα”, οι νεκροί και οι “διασωληνωμένοι” μένουν σε υψηλά επίπεδα, φταίει ο κόσμος. Προ ωρών μόλις, καθηγητής πνευμονολόγος, ονόματι Βασιλακόπουλος, έριχνε το επιστημονικό του ανάθεμα σ’ εκείνους που δεν εφαρμόζουν αυστηρά τα μέτρα, επιδεικνύοντας “κινητικότητα” και “φορώντας τη μάσκα κάτω απ’ τη μύτη”. Ο ίδιος επιστήμων, προ ημερών, είχε ρίξει την ιδέα το λιανεμπόριο να διεξάγεται με ραντεβού, στο πρότυπο των κομμωτηρίων. Εν μέσω αλληλοαναιρούμενων δηλώσεων, και με την αγωνία να “κορυφώνεται”, ρισκάρεις την πρόβλεψη ότι, τελευταία στιγμή, θα επιτραπεί ένα minimum κυκλοφορίας γύρω στα Χριστούγεννα, για το οποίο θα πρέπει να νιώθουμε ευγνώμονες και πανευτυχείς…
Υπάρχει μια κλασική ατάκα, του Χάρυ Κλυνν νομίζω, η οποία στις μέρες μας έχει πάψει ν’ ακούγεται:

“ΤΙ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΤΕ ΡΕ; ΒΑΡΑΤΕ ΤΟΥΣ!”

2
(Visited 147 times, 1 visits today)

6 Comments

  1. Oannes November 28, 2020 at 5:59 pm

   Το έχω τσεκάρει αυτό, ετοιμάζω κάτι, thanks.

   Reply
 1. stcigar November 28, 2020 at 6:02 pm

  Ακόμα κι αν ορισμένοι εφαρμόζουν τα μέτρα πλημελώς, και πάλι τα μέτρα που τελικά εφαρμόζονται ατομικά και συνολικά είναι σαφώς περισσότερα (λόγω αστυνόμευσης) των μέτρων που εφαρμόζονταν πριν λίγο καιρό που τα “κρούσματα” και οι “θάνατοι από κορωνοϊό” ήταν πολύ λιγότεροι των σημερινών. Η ανεπαρκής τήρηση των αυξανόμενων μέτρων θα ήταν μια εύλογη δικαιολογία σε περίπτωση που η βελτίωση της κατάστασης θα ήταν μικρότερη της αναμενόμενης και όχι στην παρούσα κατάσταση που αντί για βελτίωση έχουμε αντιθέτως επιδείνωση. Αν η λογική έχει μια μικρή έστω σχέση με την επιβίωση του είδους, η προκλητική απεμπόλησή της σε μαζική κλίμακα, και μάλιστα πρωτίστως από τουες επιστήμονες που η δουλειά τους είναι να κρατάνε τα μπόσικα, προοιωνίζεται τα χειρότερα για όλους.

  Reply
  1. Oannes November 28, 2020 at 7:06 pm

   Τώρα θα αρχίσει πιθανώς το άλλο κόλπο, ότι ο ιός έχει εγκατασταθεί indoors, και διαδίδεται πλέον εντός των κόλπων της οικογένειας – μην ξεχνάμε και τον δόκτορα WHOρουνοχοντράνθρωπο που έλεγε ότι ήρθε ο καιρός να αρχίσουμε να ερχόμαστε στα σπίτια σας, να εντοπίζουμε τους φορείς και να τους απομονώνουμε με “αξιοπρεπή τρόπο”.
   Ως προς τη λογική, εδώ μιλάμε για τύπους όπως ο Δασκαλάκης του M.I.T., που λέει ότι ένας από τους λόγους που τον συναρπάζει η A.I. με την οποία καταγίνεται, είναι ο πιθανός κίνδυνος που αντιπροσωπεύει για την ανθρωπότητα [κίνδυνος, by the way …ολικής εξάλειψης]

   Reply
   1. stcigar November 28, 2020 at 7:53 pm

    Το σκεπτικό των αύξησης των “μέτρων” στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στην υποτιθέμενη επιτυχία των Κινέζων, την οποία μοιράζονται παρεμπιπτόντως με όλους τους φυλετικά συγγενείς λαούς της περιοχής ανεξαρτήτως των μέτρων που έλαβαν ή όχι. Όταν πάντως όλα τα μέτρα συμπεριλαμβανομένου και του εμβολίου αποτύχουν – και θ’ αποτύχουν γιατί το πρόβλημα δεν είναι ο κορωνοϊός – το επόμενο βήμα δεν μπορεί παρά να είναι μια “τελική λύση” στο πρότυπο της εξόντωσης των μινγκ..

    Reply
    1. Oannes November 28, 2020 at 8:07 pm

     …εκτός και αν το ίδιο το εμβόλιο είναι η “τελική λύση”. Διότι με αυτά που διαβάζει κανείς, και με την περίεργα “συγχρονισμένη” έλευση του 5G …όρεξη να ‘χεις να σκέφτεσαι διάφορα.

     Reply

Leave a Reply