A FAKE ARREST OF A FAKE ACTIVIST

Συνελήφθη τελικώς η Γκρέτα Τούνμπεργκ; αλληλοσυγκρουόμενες επ’ αυτού απόψεις διατυπώθηκαν στα σόσιαλ μίντια.
Το
ρεπορτάζ : Η ακτιβίστρια, 20 ετών, συμμετείχε σε διαδηλώσεις για την κατεδάφιση του χωριού Λίτσερατ με σκοπό την επέκταση του λιγνιτωρυχείου της περιοχής. Οι διαδηλωτές έχουν καταλάβει τον χώρο εδώ και 10 μέρες.
Η Τούνμπεργκ ήταν ανάμεσα σ’ εκείνους εξ αυτών που η αστυνομία απομάκρυνε απ’ τον χώρο.
Μετά την εξακρίβωση στοιχείων η Γκρέτα και η ομάδα ακτιβιστών αφέθηκαν ελεύθεροι έπειτα από κράτηση «αρκετών ωρών», όπως τόνισε αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Η προσωπική μου άποψη : …όχι δεν συνελήφθη.
Η περιγραφή της αστυνομίας [το …αφήγημα, αν προτιμάτε] έρχεται σε αντίθεση με το
βίντεο που διέρρευσε στο Τwitter :
Παρά τις προσπάθειες κάποιων να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα : τα περί εξακριβώσεως στοιχείων
δεν συνάδουν με τα γελάκια και την εν γένει εικόνα της “ακτιβίστριας”, ούτε με τη λεβέντικη πόζα του εκ δεξιών μπάτσου. Οι πάντες φαίνονται ενήμεροι του ποια είναι, καθώς και του δικού του ρόλου στο στιγμιότυπο.

5
(Visited 86 times, 1 visits today)

4 Comments

 1. stcigar January 20, 2023 at 10:45 pm

  Ούτε και με τις πρασινάδες τους βλέπω πολύ φανατικούς τελευταία. Ο ένας το ρίχνει στο λιγνίτη, ο άλλος το ρίχνει στα πυρηνικά.. Ευτυχώς που έμεινε η Γκρέτα να κρατάει τα μπόσικα!

  Reply
 2. stcigar January 21, 2023 at 9:18 am

  Βασικά οι τύποι προσέκρουσαν στην αντιφατικότητα των ίδιων τους των στόχων. Δεν μπορείς να έχεις και μέτρα κατά του κορωνοϊού και κυρώσεις κατά της Ρωσίας και πράσινη ανάπτυξη ταυτόχρονα. Γιατί στο τέλος παίρνεις ταρχίδια σου σε όλα.

  Reply
  1. Oannes January 21, 2023 at 10:19 am

   Δεν είμαι σίγουρος ότι έχουν πάρει τ’ αρχίδια τους. Και αν η “αποτυχία” είναι το προπέτασμα καπνού για μια επιτυχία επί του παρόντος αόρατη;
   Θεωρώ αρκετά ανησυχητική την περίπτωση Musk, ο οποίος εκμεταλλευόμενος την λαϊκή δυσαρέσκεια εμφνίζεται ως μπροστάρης εναντίον του WEF. Και τη θωρώ ανησυχητική γιατί, αρχικά τουλάχιστον, οι δηλώσεις του με πείθουν.
   Θα ανεβάσω ένα βίντεο από κανάλι “εναλλακτικής ενημέρωσης” που δίνει έναυσμα για κάποια σχόλια.

   Reply
   1. stcigar January 21, 2023 at 11:00 am

    O Musk αποτελεί κατά τη γνώμη μου τη μεγαλύτερη επιβεβαίωση της παραπάνω θεωρίας. Από την αγία τριάδα “τρομοκρατία – virtue signaling – πρασινάλογα” που αντιπροσωπεύει ο κορωνοϊός, η Ουκρανία και η κλιματική αλλαγή αντιστοίχως, αυτός έχει επιλέξει το τρίτο, γιατί απλούστατα είναι το μόνο που αβγαταίνει την περιουσία του. Την επαμφοτερίζουσα υποστήριξή του στο μαλακοζελέ την παρέχει καθαρά σαν αγγαρεία προς την αμερικανική κυβέρνηση, από την οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η επιβίωσή του σαν επιχειρηματία. Στα δε κορωνομέτρα ήταν αντίθετος εξαρχής γιατί διέκρινε χασούρα, το ίδιο και στις βλακώδεις πολιτικές του WEF. Αυτό δε σημαίνει ότι στερείται και καλών προθέσεων.. αρκεί το τερπνό να συνδυάζεται μετά του ωφελίμου.

    Reply

Leave a Reply