17ΧΡΟΝΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ 16ΧΡΟΝΗΣ!

(από Πρώτο Θέμα)
Αθώα κρίθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης μια γυναίκα η οποία κλείδωσε στο δωμάτιο την ανήλικη κόρη της, όταν αντιλήφθηκε ότι ανέβαζε στο διαδίκτυο γυμνές της φωτογραφίες και ύστερα έβγαινε ραντεβού με άγνωστους άντρες, με τους οποίους είχανε μεγάλη διαφορά ηλικίας…
…Η ανήλικη ειδοποίησε την αστυνομία λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι η μητέρα της την έχει κλειδώσει στο δωμάτιο της και ότι την έχει χτυπήσει με ένα σκουπόξυλο…
…Όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, η 17χρονη προχώρησε εκδικητικά σε καταγγελία εις βάρος της μητέρας της, καθώς οι γονείς της την επιπλήξανε και την τιμώρησαν, όταν έμαθαν ότι έβγαινε ραντεβού με άντρες μεγαλύτερης ηλικίας τους οποίους γνώριζε στο διαδίκτυο…
…Ο πατέρας εξήγησε ότι πρόσφατα αντιλήφθηκαν ότι η κόρη τους έβγαινε ραντεβού με άγνωστους άντρες καθώς ο ίδιος την είχε δει στο καφενείο με έναν άντρα, τουλάχιστον δέκα χρόνια μεγαλύτερο της και η μητέρα της την είχε συναντήσει στο δρόμο και σε αυτοκίνητα με διαφορετικούς άντρες. Μάλιστα, η μητέρα της ήταν αυτή που δύο φορές χρειάστηκε να την σταματήσει στο δρόμο και να ζητήσει από τους άντρες που συνόδευαν την 17χρονη να αποχωρήσουν καθώς είναι ανήλικη…


Το ρεπορτάζ, το link για το οποίο μου έστειλε ο
stcigar, έρχεται την κατάλληλη στιγμή, “προς επίρρωση” των γραφομένων σε χθεσινό post (βλ. εδώ). Μια παρατήρηση μόνο : υπό άλλες συνθήκες (γονείς με ηθικό έλλειμμα / σχέδιο εκβιασμού “ενηλίκων” / σύναψη ερωτικής σχέσης και εγκατάλειψη απ’ τον άνδρα / σύλληψη εν μέσω συναινετικής συνεύρεσης…) θα μπορούσαμε να έχουμε και διαφορετική εξέλιξη από την παρούσα : τη “17χρονη” πχ. να αφηγείται κλαίγοντας τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε.
Με την οποία, παρεμπιπτόντως, δεν έχω κανένα πρόβλημα …ηθικής ή όποιας φύσεως. Γούστο της καπέλο της να κάνει ό,τι θέλει, άπαξ και δεν ενοχλεί κανένα. Το αυτό βεβαίως και για τους εμπλεκόμενους “ενήλικες”.
Αυτή η
συνύπαρξη νεοπουριτανισμού και σεξουαλικοποίησης (βλ. εκπόρνευσης) των πάντων, είναι σήμα κατατεθέν της χυδαίας εποχής μας.

4
(Visited 139 times, 1 visits today)

Discover more from OANNES

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

17 Comments

  1. stcigar August 29, 2024 at 9:31 am

    Συνεχίζει να μου κάνει φοβερή εντύπωση το γεγονός ότι – ασχέτως ηλικίας, κοινωνικής τάξης, εθνικότητας κλπ – γνωρίζουν ότι, άπαξ και τις κάνουν τσακωτές, πρέπει να τους καταγγείλουν για βιασμό.

    Reply
    1. Oannes August 29, 2024 at 10:54 am

      Μα …έχοντας υποστεί (όχι μόνο εγώ) επανειλημμένα “παρενόχληση” από ανήλικες στην ενήλικη ζωή μου (δεν εννοώ …16χρονες και 17χρονες), και μη έχοντας ενδώσει σ’ αυτές, δεν μπορούσα να μη σκέφτομαι από καιρού εις καιρόν τί θα συνέβαινε αν, ηλίθιος ων, είχα ενδώσει, και τύχαινε να μας “πιάσουν”. Η αντίδραση της μικρής θα ήταν φυσικά μονόδρομος : να αρχίσει να αφηγείται τις εφιαλτικές στιγμές που πέρασε.
      Εν τω μεταξύ θραύση κάνει ένα άλλο βίντεο στο X, όπου προβάλλεται το ξύλο που τρώει ένας επίδοξος βιαστής (με βάση απλώς την καταγγελία της γυναίκας) από ένα γομαροσκυλά, που παίρνει το νόμο στα χέρια του.

      https://x.com/EOM_memes/status/1828793265858232618

      Εντύπωση κάνει ο σωματότυπος και η κινησιολογία του λεβεντολουκουμά, και η αντίδραση του “ένοχου” ο οποίος έχει υιοθετήσει ρόλο σάκου του μποξ or something.
      Δεν θα απέκλεια καν την περίπτωση όλο αυτό να είναι κατασκευασμένο from scratch. Σε οποιαδήποτε περίπτωση σκοπός είναι η τελετουργική μύηση του χρήστη στο next level : από το διαδικτυακό στο real life λιντσάρισμα. Από το πλήθος και το πάθος με το οποίο αποθεώνεται ο τιμωρός, μπορεί να πει κανείς ότι “αποστολή εξετελέσθη”.

      Reply
      1. stcigar August 29, 2024 at 11:00 am

        Για να μην πολυλογώ.. προσυπογράφω την κάθε σου λέξη from top to bottom.

        Reply
  2. stcigar August 29, 2024 at 12:56 pm

    Εντωμεταξύ δεν τραβάει πλέον ο Κασσελάκης. Ακόμα δεν έχω καταλάβει what were they thinking αυτοί που τον έβ(γ)αλαν με πρώτο και καλύτερο τον Πολάκη.

    Reply
    1. Oannes August 29, 2024 at 1:50 pm

      Δεν ήταν θέμα σκέψεων, υποθέτω. Ο Τσίμπλας είχε πάει Αμερική και στη συνέχεια έσκασε μύτη με την “ιδέα” 💡💡💡 να φυτέψουν ένα gay στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ προς επανεκκίνηση του παρηκμασμένου κόμματος. Ο Πολάκης ήταν πάντα το alter ego του Τσίμπλα, που σημαίνει, υπακοή στα κελεύσματα των Αμερικανών “radicals” – αριστερής πτέρυγας του Δημ. κόμματος. Εξ ου συνέχισε να υποστηρίζει τον gay εφοπλιστή ακόμα και όταν φαινομενικά το κλίμα μεταξύ των δυο “ηγετών” είχε βαρύνει. Παρεμπτιπτόντως, η ταύτιση του “πολιτικού λόγου” ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ οφείλεται στο ότι υπακούουν όλοι μαζί στη φωνή του ιδίου αυθέντη : των εντελώς ανεκδιήγητων (με διευθύνσεις και ονόματα) radical leftists.

      Reply
      1. stcigar August 29, 2024 at 2:15 pm

        Από πού εκπορεύονται οι φαεινές ιδέες τους, δεν υπάρχει αμφιβολία. Εντωμεταξύ δεν ξέρω αν φαντάζομαι πράγματα (ή την απουσία τους) αλλά έχω την εντύπωση ότι στην τρέχουσα προεκλογική εκστρατεία των Δημοκρατικών η lgbtq και woke ρητορική έχει περιοριστεί στο ελάχιστο. Γενικότερα μου φαίνεται ότι τα σχετικά ζητήματα έχουν περάσει τη φάση της έξαρσης και αρχίζουν σιγά σιγά να ξεφουσκώνουν.

        Reply
        1. Oannes August 29, 2024 at 2:49 pm

          Να υποχωρούν θα έλεγα, περιστασιακά, εν όψει της ανάγκης ενός “περιεκτικότερου” λόγου εκ μέρους του άδειου κελύφους που διεκδικεί το προεδρικό χρίσμα, έχοντας κατακτήσει χωρίς εκλογική διαδικασία το Δημοκρατικό : η ΚΧ έχει βάλει στόχο να εκτοπίσει τον Νο 1 κωλοτούμπα όλων των εποχών …Γεώργιο Παπανδρέου (“πιστεύομεν και εις την λαοκρατίαν”*) τάζοντας ουσιαστικά τα πάντα, φάσκοντας και αντιφάσκοντας ακόμα και μέσα στην ίδια πρόταση. Ακόμα και τη macho παράμετρο επιχειρούν να επιστρατεύσουν οι Democrats (φλερτάροντας με γραφική αδεξιότητα με την κουλτούρα του football). Last but not least : μέσω των μίντια που ελέγχουν, προβάλλουν τον άνδρα της Κάμαλα, ένα είδος Πασχάλη της Γιαγιάς Ντακ, ως …αρσενικό sex symbol. Για την αυταπάρνηση λέει με την οποία εγκατέλειψε τη δουλειά του για να αφιερωθεί στην προεκλογική καμπάνια της Αλογομούρας.

          * φράση ειπωμένη, ως γνωστόν, από περιώνυμο κομουνιστοφάγο.

          Reply
          1. stcigar August 29, 2024 at 3:14 pm

            Από τα λίγα που διαβάζω στα ελληνικά ΜΜΕ, την ίδια εντύπωση έχω σχηματίσει κι εγώ. Σε περίπτωση πάντως που βγουν, ως μη Αμερικανός θα προτιμούσα μια ωραία κωλοτούμπα.εκ μέρους των. Η εξαγώγιμη πολιτικά ορθή σαχλαμάρα τους δεν πήγαινε άλλο. Λαμβάνοντας δε υπόψιν κάποιες τραμπικές δηλώσεις περί ατομικού ολέθρου σε περίπτωση δολοφονίας του (“η κατάρα μου πάνω σας” κλπ) θα προτιμούσα σε περίπτωση επανεκλογής μια ωραία κωλοτούμπα και από τη δική του πλευρά.

            Reply
  3. stcigar August 29, 2024 at 3:24 pm

    Οι Αμερικανοί προφανώς (καλά δεν είμαι και σίγουρος) το βλέπουν διαφορετικά. Σε ό, τι με αφορά πάντως ως Ευρωπαίο ραγιά της κατώτερης υποστάθμης, θα προτιμούσα τον επόμενο Αμερικανό Πρόεδρο σε ρόλο καθαρά διεκπεραιωτικό.

    Reply
    1. Oannes August 29, 2024 at 5:29 pm

      PURE PARANOIA. Ο τυπάκος που κατηγορεί τη “18χρονη” ότι τον βίασε παραείναι αξιοθρήνητος ακόμα και με τα δεδομένα της σήμερον. Εκτός αν παίζει κάποια παράμετρος σαρδόνειου χιούμορ, πράγμα μάλλον απίθανο, καθότι μια από τις ενδιαφέρουσες πτυχές της ιστορίας είναι ότι όταν πρόσφατα είχαν χωρίσει ο “20χρονος” είχε προβεί σε απόπειρα αυτοκτονίας.
      Πού ζούμε ρε μάγκα…
      Η φάση μου θύμισε συνέντευξη των Ministry της κλασικής εποχής (early ’90s). Λέει ο Al : “Είμαστε στην ίδια εταιρία με τον Morrissey, και αλφαβητικά είναι ο αμέσως επόμενός μας, γι’ αυτό κάποιες φορές μας έρχονται από σπόντα γράμματα δικών του φαν. Οι οποίοι γράφουν διάφορα του στιλ ‘I’m very depressed, I’m gonna kill myself’. Κι εμείς απαντάμε : ‘go ahead!’ hahahahahahaha!” 🤣🤣🤣🤣🤣

      Reply
      1. stcigar August 29, 2024 at 6:07 pm

        Στο τσακ ήμουν εντωμεταξύ το πρωί να γράψω μεταξύ σοβαροφανούς και γελοίου κάτι σε “μόνο μέσω του ίδιου του συστήματος μπορεί να υπάρξει αντρική αντίσταση, μέσω δηλαδή μαζικών ανδρικών καταγγελιών για βιασμό, κακοποίηση, ενδοικογενειακή βία κλπ εκ μέρους των γυναικών” αλλά είπα να μην το μαλακίσω τελείως. Και ανοίγω τις ειδήσεις πριν από λίγο και τι να δώ!!😳🤪
        Κι εγώ το σκέφτηκα για τα διπλά μέτρα και σταθμά (η μήνυση πάντως ισχύει) φαντάζομαι όμως ότι ο νεαρός θα δυσκολεύτηκε να εξηγήσει στους αστυνομικούς τα technicalities της τραυματικής του εμπειρίας🤔😁

        Reply
        1. Oannes August 29, 2024 at 6:51 pm

          Αν το σκεφτεί κανείς, με την προϊούσα γυναικοποίηση – πορεία προς το μέλλον, δεν αποκλείεται να υπάρξει τέτοια εξέλιξη – διάφοροι ανεκδιήγητοι να εμφανίζονται ως θύματα βιασμού. Απλώς αυτό δεν θα είναι ακριβώς “αντρική” αντίσταση.
          Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση δημιουργίας ρεύματος καταγγελιών από άντρες για λόγους σκοπιμότητας. Αλλά αυτού θα πρέπει να προηγηθεί ένα είδος συνεννόησης / συστράτευσης, στα αρχικά στάδια τουλάχιστον, πράγμα που κάνει απαραίτητες κάποιες “ηγετικές φυσιογνωμίες”. Κάτι σαν τη μαλακία του #MeToo και την Alyssa Milano ας πούμε.

          Reply
          1. stcigar August 29, 2024 at 7:18 pm

            Όπως θα σου έχω πει και παλιότερα, η λαίλαπα του γκέι και τρανς δικαιωματισμού – τον οποίο διακονούν κατά ένα 90% τουλάχιστον άντρες – είναι κατά τη γνώμη μου μια επιστροφή της “πατριαρχίας” από την πίσω πόρτα κυριολεκτικά. Σε περίπτωση που η ακροδεξιά στροφή δεν προχωρήσει ουσιαστικά στην Ευρώπη και στην Αμερική, μια πούστικη (κυριολεκτικά και μεταφορικά) εκδοχή της αντρικής αντεπανάστασης αποτελεί δυστυχώς μονόδρομο. Αν κρίνω δε από τα σχόλια που διαβάζω κάτω από ειδήσεις περί κακοποίησης ανδρών (“κανένας μόνος” και τα σχετικά, έστω για πλάκα) ένα τέτοιο “αντρικό” κίνημα βρίσκεται ήδη στα σκαριά.

            Reply
    2. Oannes August 29, 2024 at 5:47 pm

      Δεν παύει να εντυπωσιάζει βεβαίως-βεβαίως η σπουδή με την οποία αφέθηκε ελεύθερη η “18χρονη” χωρίς περιοριστικούς όρους.
      Θελω να πω, παρακάμπτοντας κάποιος το γελοίον της υποθέσεως, οφείλει να μιλήσει για “δυο μέτρα και δυο σταθμά” εδωπέρα.

      Reply
  4. stcigar August 29, 2024 at 8:02 pm

    Στη χειρότερη περίπτωση πάντως που ο εκτοπισμός του αντρικού φύλου είναι κοινωνικά ή βιολογικά προδιαγεγραμμένος, μπορούμε πάντα να ελπίζουμε ότι αυτό δεν θα εξαφανιστεί εντελώς, αλλά ότι θα επιβιώσει με τον ίδιο περίπου τρόπο που οι δεινόσαυροι🦕🦖 επιβίωσαν ως όρνιθες🐓🦆

    Reply

Leave a Reply