270 CROOKED DOCTORS CAN’T BE WRONG…

Aνοιχτή επιστολή από “270 δόκτορες” αναφέρεται στη συζήτηση του Joe Rogan με τον Robert Malone, του οποίου ο λογαριασμός είχε κατέβη πρόσφατα από το Twitter με το αιτιολογικό της διάδοσης ψευδών ειδήσεων.
Οι επιστήμονες βάζουν φαρδιές – πλατιές τις υπογραφές τους, σ’ ένα κείμενο που προμοτάρει τη
λογοκρισία, εγκαλώντας το Spotify, γιατί δεν μιμείται τις τακτικές άλλων πλατφορμών, και ζητώντας του να εγκαθιδρύσει μια σαφή και δημόσια πολιτική …περιορισμού της παραπληροφόρησης.
Δεν χάνουν την ευκαιρία να επαναλάβουν τις γνωστές κατηγορίες εναντίον του Robert Malone περί
…αστήριχτων θεωριών γύρω απ’ τα εμβόλια [θυμίζω ότι ο άνθρωπος είναι από τους συνεφευρέτες της τεχνολογίας mRNA στην οποία στηρίζονται τα εμβόλια] περί πλαστών στοιχείων που δημοσιεύονται για τους θανάτους από Covid, και περί μαζικής ψύχωσης που προκαλείται στο κοινό εκ μέρους των world leaders.
Και συνεχίζουν:
“Ως επιστήμονες, αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με την αυξανόμενη καχυποψία του κοινού απέναντί μας. Έχουμε καθήκον να αναστρέψουμε αυτή την τάση. Ως γιατροί, σηκώνουμε το τεράστιο βάρος μιας πανδημίας που έχει σπρώξει το σύστημα στα όριά του. Και μόνο κακό μπορεί να κάνει σ’ όλα αυτά, το αντιεμβολιαστικό αίσθημα που ενθαρρύνεται από podcasts όπως του Joe Rogan”.
Αυτά. Η επιστολή πρωτοδημοσιεύθηκε στο
Rolling Stone [για παλιότερους αναγνώστες του περιοδικού όπως ο υποφαινόμενος (από τα ‘80s…) τα σχόλια για την κατάντια του είναι περιττά] συνοδευόμενη από φράση της επιδημιολόγου του Πανεπιστημίου του Σικάγου Katrine Wallace, που αποκαλεί τον Joe Rogan “μάστιγα της δημόσιας υγείας”.

Το περιστατικό που ακολουθεί δεν είναι ακριβώς αντίστοιχο των παραπάνω, αλλά το διηγούμαι γιατί έχει τη σημασία του:
Στα ‘30s, “100 Γερμανοί επιστήμονες” είχαν δημοσιεύσει βαρυσήμαντη επιστολή εναντίον του
Άινσταϊν, καταφερόμενοι εναντίον της θεωρίας της σχετικότητας με το “επιχείρημα”, εκτός των άλλων, της “Jewish science”.
Η απάντηση του ανδρός έμεινε ιστορική:
“Και γιατί 100; αν είχα κάνει λάθος,
ένας θα αρκούσε για να το αποδείξει”.

6
(Visited 114 times, 1 visits today)

6 Comments

 1. stcigar January 17, 2022 at 6:42 pm

  Αν υπάρχει όντως κάποια διαφοροποίηση του spotify ως προς το θέμα του πλουραλισμού, κατά πάσα πιθανότητα οφείλεται στη σουηδικών συμφερόντων κεντρική του διοίκηση..

  Reply
 2. stcigar January 17, 2022 at 9:51 pm

  Εντωμεταξύ μετά το καθιερωμένο διάλειμμα των αλκυονίδων άρχισαν οι “θάνατοι από κορωνοϊό” να παίρνουν και πάλι τον ανήφορο.. https://www.youtube.com/watch?v=LAf0QnLFS7Q
  Άντε να δούμε πότε θαρχίσουν επιτέλους να καταλαβαίνουν ότι το πρόβλημα δεν είναι όπως νομίζουν εμβόλια vs κορωνοϊός, αλλά εμβόλια plus κορωνοϊός..

  Reply
  1. Oannes January 17, 2022 at 10:23 pm

   Δεν αποκλείεται η “παραγγελία” για τα σημερινά νούμερα να αφορούσε το special occasion της λήξης της προθεσμίας για το πρόστιμο. Έχω προσέξει ότι αντίστοιχες “εκτινάξεις” γίνονται πάντα στο ξεκίνημα προαναγγελθέντων μέτρων.
   Αλλιώς, άντε πάλι φτου κι απ’ την αρχή. Κι όχι τίποτα άλλο αλλά ποιος ακούει τους βοθροκουραδολόγους που “τα λέγανε και δεν τους ακούγανε”.

   Reply
   1. stcigar January 17, 2022 at 10:41 pm

    Όπως και νάχει ο συνολικός αριθμός καταγεγραμμένων θανάτων την τρέχουσα σεζόν δεν έχει καμία σχέση με αυτόν της περσινής που κι αυτή επίσης δεν έχει την παραμικρή σχέση με την προπέρσινη. Πώς τώρα πάμε για “τερματισμό της πανδημίας” είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Παρεμπιπτόντως τα νούμερα των “προβλέψεων” του βοθρολάγνου φέτος υπήρξαν κατά κανόνα κατώτερα των “πραγματικών”, φαινόμενο που κατά τη γνώμη μου μιλάει από μόνο του.

    Reply
    1. Oannes January 17, 2022 at 11:00 pm

     Καλά αυτός είμαι σίγουρος ότι έχει ξεπροβάλλει απ’ τα λύματα ως συνδετικός κρίκος με το Climate Change στο οποίο έχει να παίξει “ρόλο” με τα μοντέλα του [ως γνωστόν η υπόθεση βασίζεται αποκλειστικά σ’ αυτά].
     Ο λόγος που εγώ πιστεύω ότι θα λήξει με το έτσι θέλω η πανδημία [στ’ αρχίδια τους όλα έτσι κι αλλιώς] είναι ότι για κάποιο λόγο που μόνο οι φίλοι μας γνωρίζουν, το κλιματολογικό κόλπο δεν μπορεί να περιμένει. 1 στα 2 βίντεο που πας να δεις στο YouTube, εμφανίζεται ως ad η σταφιδόφατσα του Bill Gates και μιλάει για το Climate Change.
     Τώρα, αν είναι να μας πάνε πίπα κώλο εμπλοκή και με τα δύο ταυτοχρόνως, τι να πει κανείς…

     Reply
     1. stcigar January 17, 2022 at 11:17 pm

      Προσωπικά κλίνω προς την εκδοχή “χειμερινή περίοδος κορωνοϊός – θερινή περίοδος κλιματική αλλαγή” με πασπαλίσματα βιασμών και ό, τι άλλο σχετικό προκύψει στο ενδιάμεσο. Τα συνηθισμένα δηλαδή..

      Reply

Leave a Reply